14. septembrī jau trešo gadu atzīmēs Bērnu rehabilitācijas dienu

14. septembrī jau trešo gadu atzīmēs Bērnu rehabilitācijas dienu

13. Sep 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šo sestdien, 14. septembrī, no plkst. 12.00 līdz 15.00 „Ghetto Games” sporta bāzē Grīziņkalnā (Rīgā, Pērnavas iela 42) jau trešo gadu pēc kārtas tiks atzīmēta Bērnu rehabilitācijas diena – svētki, kas radīti bērniem un pusaudžiem ar kustību traucējumiem, viņu ģimenēm, draugiem un tuviniekiem.

„Bērnu rehabilitācijas dienas mērķis ir veicināt bērnu ar kustību traucējumiem integrāciju sabiedrībā, kā arī atbalstīt un iedrošināt bērnus nepadoties grūtībām un piepildīt savus sapņus,” stāsta labdarības fonda „Ziedot.lv” vadītāja Rūta Dimanta.

“Pēdējais gads rehabilitācijas centram “Poga” ir bijis īpaši darbīgs – pērn mazajiem „Poga” pacientiem kopumā sniegtas 8489 nodarbības un 1847 konsultācijas, kas ir par 60% vairāk nekā pirmajā centra darbības gadā. Trīs gadu laikā ir audzis ne vien apmeklētāju skaits, bet arī rehabilitācijas centrā piedāvāto procedūru un pakalpojumu apjoms – šobrīd centrā tiek piedāvātas 14 dažāda veida nodarbības. Šogad “Poga” arī ieguvusi jaunas, plašākas mājas, iezīmējot jaunu posmu Latvijas rehabilitācijas nozarē Latvijā,sniedzot mazajiem pacientiem plašākas un inovatīvākas iespējas saņemt rehabilitāciju tepat Latvijā,” atklāj R. Dimanta.

Bērnu rehabilitācijas dienas ietvaros bērniem un pusaudžiem ar kustību traucējumiem būs iespēja tikties ne tikai ar vienaudžiem, bet arī ar Latvijas Paraolimpiskajiem sportistiem, piedalīties dažādās sportiskās, izklaidējošās un radošās aktivitātēs, kā arī iesaistītes  kanisterapijas nodarbībā, ko vadīs terapijas suņu biedrība „Maigais suns”. Tāpat pasākuma dalībniekus sagaidīs muzikāli pārsteigumi no bērnu vokālās studijas „Rasa” un zinātniskais šovs no zinātkāres centra “Zinoo”.

Bērnu rehabilitācijas diena Latvijā tiek rīkota jau trešo gadu pēc kārtas rehabilitācijas centra „Poga” un veikalu tīkla „Maxima Latvija” kopīgi organizētās labdarības akcijas ietvaros.

Pasākuma organizētāji aicina bērnus un vecākus nebaidīties doties uz pasākumu, lai pavadītu aktīvu un radošu dienu kopā. Lietus gadījumā aktivitātes notiks teltīs. Ieeja pasākumā ir bez maksas.