Recepte tiek piedāvāta 6-gadīgam bērnam.
Pagatavošana prasa ap 20 minūtēm.
Sastāvdaļas:
Riekstu ķirbis
ķiploki
šķipsniņa sāls
olas baltums
ķirbja sēkliņas
2 tēj.k Rasa kremsiers ar jogurtu
Pagatavošana:
Ķirbi nomizojam,izņemam sēklas.Ar mizojamo nazi nogriežam pāris šķēlītes no ķirbja dekorēšanai.
Pārējo ķirbi sagriežam mazos gabaliņos.Liekam katliņā kopā ar ķiplokiem,pielejam nedaudz ūdeni.Vāram zem vaka uz mazas uguns līdz ķirbis sāk šķīst ārā,ap 10 minūtēm.
Pa to laiku saputojam olas baltumu ar sāli līdz stingram putām.Liekam olas baltumus iesmērētās ar eļļu formiņās.Vāram ūdens peldē ap 3 minūtēm līdz baltumi nedaudz uzpūšās.
Ņemam ķirbja šķēles,kas atliktas dekorēšanai.Uzvāram eļļu tik,lai ķirbja šķēlēm ir kur vārīties.Sakarsētā eļļā ap 180 grādiem liekam ķirbja šķēles vāram 15 sekundes no vienas puses un 15 apgriežot uz citu pusi.Gatavos ķirbja čipsus liekam uz papīra dvieļa.
Kad ķirbis izvārījies,sablenderējam,pieliekam pēc garšas sāli.
Iemaisam krēmsieru,maigākai garšai.Un,lūk,cik skastas krāsas biezenis ir sanācis.
Šķīvī kārtojam ķirbja biezeni,vārīto olas baltumu,kas viegli iznāk no formiņas.Dekorējam ar ķirbja sēkliņām un čipsiem.
Maigas garšas biezenis,ko lieliski papildina ķirbja sēkliņas un kraukšķīgie ķirbja čipsi.Olas baltums atgādina cukurvates maigumu,kūst uz mēles.
Kopā lieliska kompozīcija.Ja bērnus radina no mazotnes pie biezeņiem dažādās variācijās,tad šī būs lieliska recepte.Mans dēls nav radis ko tādu ēst,tādēļ tik nodegustēja,noēda visu izņemot biezeni :)
Tā kā uzsveru,ka ir labi bērnus radināt pie tik veselīgām lietām,lai ne tikai nogaršo,bet noēd ar gardu muti.
Prieks dzirdēt!