"SEB bankā" ģimenēm ar bērniem būs iespēja saņemt mājokļu aizdevumus ar valsts atbalstu

"SEB bankā" ģimenēm ar bērniem būs iespēja saņemt mājokļu aizdevumus ar valsts atbalstu

11. Mar 2015, 10:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

No šodienas "SEB bankā" iespējams pieteikties konsultācijai par mājokļu aizdevuma saņemšanu valsts atbalsta programmā ģimenēm ar bērniem.

Interesenti aicināti pieteikties jebkurā "SEB bankas" filiālē vai sazinoties ar SEB Klientu centru pa tālruni 8777.

Kā ziņots, "SEB banka" un "Latvijas attīstības finanšu institūcija "Altum"" noslēgušas līgumu par "SEB bankas" līdzdalību "Altum" īstenotajā valsts atbalsta programmā ģimenēm ar bērniem mājokļa iegādei.

Valsts atbalsta programmas mērķis ir ar valsts galvojuma palīdzību samazināt pirmās iemaksas apjomu, kas nepieciešams ģimenes mājokļa iegādei. Ģimenēm, kuru apgādībā ir viens bērns, ir iespēja saņemt valsts galvojumu 10% apmērā no mājokļa aizdevuma summas, bet ne vairāk kā 10 000 eiro. Ģimenēm ar diviem bērniem valsts galvojuma summa noteikta 15% apmērā, bet ne vairāk kā 15 000 eiro, savukārt ģimenes ar trim vai vairāk bērnu var saņemt galvojumu 20% apmērā no aizdevuma summas, bet ne vairāk kā 20 000 eiro.

"SEB bankas" prezidents Ainārs Ozols paziņojumā medijiem norāda, ka zems uzkrājumu līmenis vēl joprojām ir būtiskākais šķērslis ģimenēm sava mājokļa iegādei, jo bieži vien tas nav pietiekams pirmās iemaksas segšanai. Tādēļ ir apsveicams jebkurš atbalsta mehānisms, kas palīdz pārvarēt šo šķērsli. Pēc Ozola domām, ir svarīgi, ka tiesiskais regulējums mājokļu kreditēšanas jomā pašlaik atkal ļauj ar atbildīgu pieeju kreditēšanai veiksmīgi virzīties uz programmas mērķu sasniegšanu. Turklāt no klientu puses redzama aizvien aktīvāka interese par iespējām iegādāties savu mājokli. Tādēļ "SEB banka", atbalstot savus klientus, ir gatava sniegt ieguldījumu valsts atbalsta programmas mērķu īstenošanā.

Sīkāka informācija par valsts atbalsta programmas mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem nosacījumiem atrodama "SEB bankas" mājaslapā.

Kā ziņots, valsts atbalsta programmā mājokļa iegādei ģimenēm ar bērniem kopumā pieejams nepilns miljons eiro, kas ļauj sniegt atbalstu 600 ģimenēm.

Līdz šim vienīgā banka, kas iesaistījusies šajā programmā, bija "Citadele". Taču šonedēļ līgumu ar "Altum" par iesaistīšanos programmā parakstīs arī "Swedbank".