Vecāku skola

Adrese Vīlandes 1-2 (ieeja no Elizabetes ielas), Rīga | Tālrunis 67350750
Ar 3+ Ģimenes karti saņem 15% atlaidi grupu nodarbībām

Māmiņu Kluba Bērnu diena ONLINE 7. maijā: dāvanas visiem dalībniekiem

Maijā tiek atzīmēta Ģimenes diena, tāpēc 7.maijā aicinām bērnu vecākus uz ONLINE Māmiņu Kluba Bērnu dienu, neizejot no mājām! Dāvanas visiem klausītājiem, balvu izspēle, iespēja saņemt atbildes no zinošiem speciālistiem – tas viss Tevi sagaida šajā dienā.

Protams, mēs saprotam, ka diena ir gara, tāpēc dāvinām Tev arī iespēju skatīties pasākumu ierakstā!

7. MAIJA BĒRNU DIENAS PROGRAMMA*

10.00-10.40 Krūtsēdināšana, tehnikas, problēmsituāciju risināšana

Krūts ēdināšana ir viens no pasaulē skaistākajiem, emocionālākajiem un dabīgākajiem mirkļiem, ko sniedz tikai māmiņas un bērniņa tuvība.Zīdīšanas konsultants IBCLC, Latvijas Zīdīšanas veicināšanas konsultantu asociācijas dibinātāja un Valdes priekšsēdētāja Sandra Lase Bērnu dienā atklās, kā sekmīgi uzsākt zīdīšanu un kā veicināt piena rašanos.

10:40 - 10:55 Barboleta metode - mācies viegli kustībā

Barboleta attīstošo metodi izveidoja klīniskā psiholoģe un speciālā pedagoģe Baiba Blomniece – Jurāne,  kurai ir ilggadēja pieredze darbā ar bērniem, tajā skaitā, ar bērniem ar funkcionālajiem traucējumiem.  Darbojoties skolā, metodes autore atklāja, ka diezgan bieži bērni nevis nevar iegaumēt un iemācīties, bet gan viņi nespēj koncentrēt uzmanību un fokusēties uz  mācību priekšmetu. Speciāliste meklēja dažādus veidus, kā bērniem palīdzēt pievērst uzmanību uz sarežģītiem mācību priekšmetiem un rezultātā izveidoja līdzsvara platformas, ar kurām darbojas jau 5 gadus, ar kuru iepazīstinās jūs arī 7.maijā!

11.00-11.30 Veselīgs uzturs pusaudzim. Vai tas ir reāli?

Veselā miesā vesels gars – to zināja jau mūsu senči, un nekas nav mainījies arī šodien. Pilnvērtīgs uzturs, kvalitatīvs miegs un pietiekama fiziskā slodze ir būtiski līdzekļi mentālās veselības veicināšanai arī pusaudžiem. 7.maijā kopā ar uztura speciālisti, fitnesa treneri Andu Radziņu noskaidro par veselīgu un sabalansētu uzturu un tā ietekmi uz pusaudža veselību.

11.40-11.55 Iepazīsti Latvijā radītās GeGe autiņbiksītes

Ar GeGe autiņbiksītem jūsu mazulis var dejot kā Bejonsē un skriet kā Bolts. Tās ir ļoti mīkstas un elastīgas, lai atbalstītu jūsu mazuļa katru kustību. Vēlies iepazīt autiņbiksītes un saņem paraudziņus? Tiekamies Bērnu dienas pasākumā!

11.55-12.30 Ūdens zīdaiņu un bērnu uzturā

Zīdaiņu un bērnu imūnsistēma ir daudz vājāka nekā pieaugušajiem, tāpēc, izvēloties dzeramo ūdeni, lielāka uzmanība jāpievērš ūdens kvalitātei. Vēlāk, kad zīdainim tiek dota biezāka barība - ūdens bērnam tiek dots, lai padzertos, un, protams, arī tam ir jāatbilst prasībām. Uztura speciāliste Lilita Manīga lekcijas laikā atklāj, cik daudz būtu jādzer katrai vecuma grupai un kā mainās uzņemtais šķidruma daudzums atkarībā no gadalaika aiz loga.

12.35-13:00 Pareizas stājas veidošana bērnam

Bērnu veselības un fiziskās attīstības nozīmīgs rādītājs ir pareiza stāja. Dažādi balsta kustību aparāta traucējumi pasliktina organisma funkcionālās spējas. Jaunākie statistikas dati nemaz nav iepriecinoši – izrādās, katram otrajam skolēnam Latvijā ir stājas problēmas. Fizioterapeite Kristīne Asonova lekcijas laikā atklās, kas ietekmē bērnu stāju un kad ir pienācis laiks meklēt speciālistu palīdzību.

13.05-13.35 Svešvalodu apguve maziem bērniem

Mazi bērni gluži kā sūklīši uztver infromāciju sev apkārt, tostarp arī valodas, tāpēc pirmsskolas vecums ir ideāls, lai bērns apgūtu valodas. Kā to darīt vislabāk, skaidrosim Exupery starptautiskās skolas bērnudārza latviešu valodas skolotājas Ilzes Dinkas un sākumsskolas klases audzinātājas Egitas Gabaliņas – Briškas lekcijā.

 

13.50-14.25 Bērna un pieaugušā emociju pasaule

Tāpat kā fiziskā veselība, arī emocionālā labsajūta pieder pie cilvēka dzīves kvalitātes nozīmīgākajiem rādītājiem. Emocionālā veselība tieši ietekmē to, kā jūtamies fiziski, un caurvij visu cilvēka dzīvi, sākot jau no bērnības, taču nereti tai netiek pievērsta nepieciešamā uzmanība prasmju un zināšanu trūkuma dēļ. Kā mācīties atpazīt un rīkoties ar bērna un savām jūtām, lai bērns kļūtu par veselīgu pieaugušo, atklās biedrības Tēvi nodarbību vadītājs, organizators un divu bērnu tētis Lauris Bokišs.

14:30-15:00 Mazulīša piebarojums: ar ko sākt

Lai gan daudzās topošo un jauno vecāku nodarbībās daudz par to tiek runāts, tomēr tad, kad ir laiks uzsākt pirmo piebarojumu, vecāki gluži kā no jauna, sāk meklēt informāciju un uz brīdi jūtas kā pazaudējušies šajā tēmā. Bērnu dienā uzzini, kā pareizi sākt bērna piebarojumu, kas svarīgi ir zināt māmiņai, pirms izvēlēties produktus zīdaiņa pirmajam piebarojumam. Un kā radīt mazulim interesi pret ēdienu, turpinot krūts piebarojumu. 

15.05-15.50 Ceļa zīmes bērna agrīnajā attīstībā

Dr.psych., psiholoģe, psihoterapeite (kognitīvi biheiviorālā psihoterapija) Diāna Zande savas lekcijas laikā atklās būtiskākos pieturas punktus bērna attīstībā līdz skolas vecumam - kas jāņem vērā, kādi ir brīdinājuma signāli un kā vecākiem izprast savu bērnu? 

16.00-17.00 Mans bērns bērnudārzā

Māmiņu Kluba fizioterapeite Klaudija Hēla, kas ir izstrādājusi īpašu mazā bērnudārza konceptu, izmanto Emmijas Pikleres metodiku, kas motivē bērnus pašiem darboties un dabiski attīstīties īpaši organizētā vidē. Kādi ir ieguvumi bērnu attīstībai, vedot bērnu uz dārziņu? Kā palīdzēt bērnam adaptēties dārziņā? Ikdiena pēc konkrēta režīma vai bērna vadīta ikdiena – kā tas ietekmē bērna attīstību?

Ko saņemsi ar ieejas biļeti Māmiņu Kluba Bērnu dienā?

- Visas lekcijas par 1 lekcijas cenu

- Skaties jebkurā viedierīcē;

- Iespēja uzdot jautājumus un saņemt atbildes;

-  Pasākuma ieraksts 10 dienas pēc pasākuma;

- Dāvaniņas tuvākajā pakomātā no Māmiņu Kluba atbalstītājiem;

- Balvu izspēle pasākuma laikā

Kad notiks? 7.maijā plkst. 10.00-17.00, būs pieejams arī lekciju ieraksts pēc pasākuma

Kur notiks? www.maminuklubs.lv

Cik maksā? € 15

Apskatīt pilnu nodarbību sarakstu
Norises vieta Nosaukums cena