Vecāku skola

Adrese Vīlandes 1-2 (ieeja no Elizabetes ielas), Rīga | Tālrunis 67350750
Ar 3+ Ģimenes karti saņem 15% atlaidi grupu nodarbībām

LIELĀ Grūtnieču Diena tiešsaistē- 9 lekcijas + dāvanas katrai dalībniecei 30. jūlijā

Neatkarīgi no tā, vai sagaidīsi savu pirmo mazulīti, vai arī gaidāms jau otrais vai trešais bērniņš, topošajām māmiņām vienmēr ir daudz jautājumu gan par grūtniecību, gan arī dzemdībām un pirmajām dienām ar bēbīti.

Lai palīdzētu sagatavoties lielajam notikumam, Māmiņu Klubs 30. jūlijā aicina uz Grūtnieču dienu, kas būs iespēja vienas dienas ietvaros satikt labākos nozaru speciālistus un saņemt atbildes uz sev aktuālajiem jautājumiem par grūtniecību, dzemdībām un pēcdzemdību periodu. Reģistrējies jau tagad!

Ikviena Grūtnieču dienas dalībniece tiks pie lieliskām dāvanām no mūsu atbalstītājiem, tāpēc, reģistrējoties pasākumam, neaizmirsti komentāros norādīt Omniva pakomātu, uz kuru nosūtīt Tev dāvanu!

30. jūlija Grūtnieču dienas programma (tiks papildināta)

11.00-11.45 Uzturs grūtniecības laikā

Visticamāk, arī tu esi dzirdējusi apgalvojumu, ka grūtniecības laikā jāēd par diviem, kā arī neskaitāmus mītus par to, ko topošā māmiņa drīkst vai nedrīkst ēst, lai nekaitētu grūtniecībai un mazulītim. Lai palīdzētu tev gaidību laikā sakārtot savu ēdienkarti un tā būtu pilnvērtīga un veselīga, Grūtnieču dienā tiksimies ar ginekoloģi Dr. Oksanu Babulu, kura pastāstīs par svarīgāko, kas topošajai māmiņai jāzina par uzturu gaidību periodā.

11.50-12.30 Cilmes šūnas - reālais pielietojums Latvijas pacientiem

Lai gan par cilmes šūnu iespējām pēdējos gados tiek runāts aizvien vairāk, kā arī aizvien lielāks skaits topošo vecāku izvēlas tās saglabāt dzemdību laikā, tomēr joprojām ir daudzi neatbildēti jautājumi. Viens no tiem – kādas ir cilmes šūnu pielietojuma iespējas pacientiem Latvijā? Vai cilmes šūnu izmantošana ir pieejama arī dzīvojot Latvijā, vai arī šādas iespējas ir tikai tiem, kuri dzīvo ārvalstīs? Šo jautājumu Grūtnieču dienā aktualizēs ķirurģe, Cilmes šūnu bankas medicīniskā konsultante Inese Bolmane.

12.35-13.15 Bērnam droša vide

Kad ģimenē ienāk bērns, svarīgi kristiski izvērtēt vidi mums apkārt, lai savlaicīgi novērstu iespējamos drošības riskus bērnam, jo, kā zināms, augot mazulim, arī aug viņa interese par visu, kas ir apkārt. Mazais vēlas visu paņemt rokās, nogaršot un pamēģināt. Kas jāņem vērā vecākiem, lai nodrošinātu bērnam drošu vidi, Grūtnieču dienā stāstīs ārste Irēna Putniņa.

13.20-14.00 Dzemdības - sāpes, domāšanas veids par dzemdībām

Viens no jautājumiem, kas visbiežāk satrauc topošās māmiņas, domājot par dzemdībām, ir sāpes. Ņemot vērā, ka katras dzemdības ir atšķirīgas, šis ir jautājums, kas aktuāls ne tikai gaidot pirmo bērniņu, bet arī katru nākamo. Kā strādāt ar sāpēm dzemdību laikā, lai tās neņemtu virsroku, vaicāsim dūlai Evijai Ridūzei-Skujiņai, kura dalīsies ar praktiskiem padomiem, kas palīdzēs tev mainīt domāšanu par dzemdībām un sāpēm.

14.05-14.45 10 fakti par iegurni

Vai zināji, ka grūtniecība ir lielākais pārbaudījums tavam iegurnim visā dzīves laikā? Kādu lomu organismā un grūtniecībā spēlē iegurnis un vēl daudz noderīga par to uzzināsi 30. jūlijā, kad jogas pasniedzēja, fizioterapeite, dūla Ilvita Kārkliņa dalīsies ar 10 faktiem, kurus, iespējams, līdz šim nezināji, par iegurni.

14.50-15.30 Izstumšanas perioda fizioloģija

Gaidot mazuli, ja sevišķi, ja šis būs jūsu pirmais bērniņš, tev noteikti ir daudz jautājumu par dzemdību procesu. Lai labāk izprastu, kā notiek izstumšanas process, 30. jūlijā aicināsim uz sarunu vecmāti Agnesi Dejus, kura palīdzēs tev labāk sagatavoties šai dzemdību fāzei.

15.35-16.15 Jaundzimušā miegs pirmajos dzīves mēnešos

Cik stundas diennaktī jāguļ jaundzimušajam un kā mainās bērniņa miegs dzīves pirmajos mēnešos? Kā nodrošināt mazulītim drošu vidi miegam un ko vēl svarīgi par jaundzimušā miegu zināt jaunajiem vecākiem? Uz šiem un daudziem citiem svarīgiem jautājumiem par mazuļa miegu pirmajos dzīves mēnešos Grūtnieču dienā atbildēs miega speciāliste – pediatre Dr. Marta Celmiņa.

16.20-17.00 Pēcdzemdību atjaunošanās. Praktiski ieteikumi

Kad pasaulē nācis mazulītis, visa uzmanība tiek veltīta viņam, taču vienlīdz svarīgi jaunajai māmiņai neaizmirst arī par savu veselību un labsajūtu. Tāpēc Grūtnieču dienā viesos aicināsim fizioterapeiti Janu Parfjonovu, kura dalīsies ar padomiem, kā mammai atgūties pēc dzemdībām.

17.00-17.45 Bērna temperaments - kas jāzina pirms mazuļa dzimšanas

Katrs no mums ir ar savu temperamentu, un reizēm noteikti arī tu aizdomājies par to, kāds būs jūsu bērniņš? Kāds būs viņa temperaments un kam līdzīgāks - māmiņai vai tētim? Grūtnieču dienā aicināsim viesos kognitīvi biheiviorālo psihoterapeiti, psiholoģi, lektori Māmiņu Kluba Vecāku skolā Diānu Zandi, kura dalīsies ar praktiskiem padomiem, kas vecākiem jāzina par bērna temperamentu vēl pirms mazuļa nākšanas pasaulē.

Ko saņemsi, piesakoties Grūtnieču dienai:

  • vairākas topošiem vecākiem aktuālas lekcijas par 1 lekcijas cenu 
  • atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem no zinošiem speciālistiem;
  • iespēju skatīties pasākumu ierakstā vēl 10 dienas pēc tiešraides;
  • DĀVANIŅAS tuvākajā OMNIVA pakomātā no Māmiņu Kluba atbalstītājiem*;
  • iespēju skatīties pasākumu no jebkuras vietas gan Latvijā, gan pasaulē;
  • balvu izspēli pasākuma laikā visas dienas garumā.

Kad notiks? 30. jūlijā

Kur notiks? www.maminuklubs.lv

Cik maksā? 25 EUR

Aizpildi pieteikumu, veic apmaksu ar norēķinu karti, pasākuma dienā saņem saiti uz tiešraidi un tiekamies Grūtnieču dienā!

*Aizpildot pieteikumu, komentārā norādi sev tuvāko OMNIVA pakomāta adresi dāvaniņas saņemšanai

Apskatīt pilnu nodarbību sarakstu
Norises vieta Nosaukums cena