Vecāku skola

Adrese Vīlandes 1-2 (ieeja no Elizabetes ielas), Rīga | Tālrunis 67350750
Ar 3+ Ģimenes karti saņem 15% atlaidi grupu nodarbībām

30. junijs Lielā Grūtnieču Diena Online - 9 lekcijas un dāvanas katrai dalībniecei!

Gaidības ir brīnišķīgs laiks sievietes dzīvē. Tiesa, tas līdzi nes arī daudzus jautājumus par grūtniecību, izmaiņām sievietes ķermenī, mazulīša veselību un gaidāmajām dzemdībām.

Lai palīdzētu topošajām māmiņām rast atbildes uz sev aktuālajiem jautājumiem par gaidību laiku, aicinām 30. jūnijā apmeklēt Māmiņu Kluba tiešsaistē organizēto Grūtnieču dienu, kas vienas dienas laikā aptvers 8 vērtīgas lekcijas pie zinošiem speciālistiem. Papildus speciālistu lekcijām, tu saņemsi arī garantētu dāvanu no Māmiņu Kluba draugiem!

GRŪTNIEČU DIENAS PROGRAMMA:

10.00-10.55 Neērtie jautājumi ginekologam

Lai gan ir tik daudz jautājumu, kurus tu grūtniecības laikā vēlētos uzdot savam ārstam, bieži vien tie paliek tā arī nepajautāti, jo tu gluži vienkārši sakautrējies. Tāpēc Māmiņu Kluba Grūtnieču dienā 30.jūnijā ginekoloģe Karlīna Elksne atbildēs uz topošo māmiņu aktuālajiem jautājumiem, kuri visbiežāk speciālista kabinetā neizskan, jo ir kauns tos uzdot, lai gan tā nevajadzētu būt. Ārste skaidros svarīgāko par seksu grūtniecības laikā un pēc bērniņa piedzimšanas, urīna, vēdera nesaturēšanas problēmām, kā arī izdalījumiem gan grūtniecības laikā, gan pēcdzemdību periodā.

11.00-11.40 Vēnu veselība grūtniecības laikā

Grūtniecības laikā sievietes organisms ir pakļauts būtiskām pārmaiņām. Taču grūtniecības periods kā īpašs izaicinājums ir tieši sievietes asinsrites sistēmai - grūtniecēm ievērojami palielinās varikozo vēnu risks. Lai mazuļa iznēsāšanas laikā topošajām māmiņām būtu vairāk prieka un nebūtu jāsatraucas par veselības problēmām, Grūtnieču dienā skaidrosim, kā rīkoties, lai izvairītos no pastiprinātām vēnu problēmām.

11.45-12.25 Māmiņas veselība pēc dzemdībām

Deviņus mēnešus zem sirds nēsājot bērniņu, organismam ir nepieciešams laiks, lai pēc šī svarīgā uzdevuma atgūtos. Kā mainās sievietes ķermenis pēc dzemdībām, kā sievietei parūpēties par savu veselību pirmajā mēnesī pēc dzemdībām, lekcijā stāstīs vecmāte Inese Kampusa.

12.30-13.25 Pirmās palīdzības ABC bērnam

Pamanot izmaiņas bērna veselībā vai arī bērnam piedzīvojot kādu traumu, kas vasarā, kad daudz vairāk laika pavadām laukā aktīvās nodarbēs, ir daudz biežākas, ir svarīgi saglabāt mieru un pieņemt racionālus lēmumus. Lai situācijās, kad nepieciešams bērnam sniegt pirmo palīdzību, nepārņemtu panika un tu zinātu, kā rīkoties, ģimenes ārste Jekaterina Āboliņa sniegs padomus par pirmās palīdzības sniegšanu bērniem. 

13.30-14.15 Mājdzemdības

Aizvien biežāk topošie vecāki izvēlas savu bērniņu sagaidīt ierodamies pasaulē nevis dzemdību iestādē, bet gan mājās. Vietā, kur viss ir pazīstams un apkārt valda mājīguma aura. Ja arī tu esi apsvērusi domu par mājdzemdībām, tev īsto lēmumu, iespējams, palīdzēs pieņemt vecmātes Līgas Giniborgas lekcija par mazuļa nākšanu pasaulē mājās. Vecmāte skaidros, kā norisinās mājdzemdības un kādos gadījumos mazulīti var laist pasaulē mājdzemdībās.

14.20-15.10 Sievietes psihoemocionālais stāvoklis grūtniecības un pēcdzemdību laikā

Grūtniecība un dzemdības ir patīkams fizioloģisks process, taču hormonālo līdzsvara svārstību dēļ uzreiz pēc dzemdībām strauji mainās sievietes psihoemocionālais stāvoklis. Mātes jūtīgi uztver eksogēnu un endogēnu faktoru ietekmi. Vieglas pazīmes psihiskie traucējumi netiek ārstēti medikamentozi, taču ir labi zināt, kā ar dabas līdzekļiem un fitoterapiju ir iespējams mātei palīdzēt pārciest un atvieglot šo periodu.

15.15-15.55 Meditācija topošās māmiņas labsajūtai un domu sakārtošanai

Grūtniecība nes līdzi daudz nezināmā, jo sevišķi tad, ja tiek gaidīts pirmais bērniņš, tāpēc likumsakarīgi, ka tas rada sievietei raizes. Apslāpēt savu satraukumu un stresu nav tik vienkārši, tāpēc geštaltterapeite Ilze Pavasare lekcijas laikā dalīsies ar praktiskiem ieteikumiem, kā topošā māmiņa ar meditācijas palīdzību var uzlabot savu labsajūtu un sakārtot domas.

16.00-16.45 Ūdens nozīme grūtniecības laikā

Noteikti arī tu esi neskaitāmas reizes dzirdējusi, ka pieaugušajam dienas laikā vajadzētu izdzert 2l ūdens. Reizēm to nemaz nav tik viegli izdarīt, taču ūdens ir ļoti svarīgs, lai mēs varētu justies labi un veseli. Jo sevišķi svarīgi tas ir gaidību laikā, kad jāparūpējas ne tikai par savu, bet arī bērniņa veselību. Vairāk par ūdens nozīmi grūtnieces ikdienā lekcijā stāstīs uztura speciāliste Lilita Manīga.

16.50-17.45 Jaundzimušā ikdienas higiēna

Bērniņš ienāk pasaulē maziņš un neaizsargāts. Tu būsi mazulīša svarīgākais cilvēks pasaulē, kas sniegs viņam drošības sajūtu, tāpēc tev būs jāparūpējas arī par viņa ikdienas aprūpi. Kā to pareizāk veikt, un kas obligāti jāievēro, lekcijā dalīsies bērnu aprūpes māsa Ilze Gaile.

 

Ko saņemsi, piesakoties Grūtnieču dienai:

  • 8 topošiem vecākiem aktuālas lekcijas par 1 lekcijas cenu
  • atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem no zinošiem speciālistiem;
  • iespēju skatīties pasākumu ierakstā vēl 10 dienas pēc tiešraides;
  • dāvaniņas tuvākajā OMNIVA pakomātā no Māmiņu Kluba atbalstītājiem;
  • iespēju skatīties pasākumu no jebkuras vietas gan Latvijā, gan pasaulē;
  • balvu izspēli pasākuma laikā visas dienas garumā

Kad notiks? 30.jūnijā  no plkst. 10.00 līdz 17.45

Kur notiks? www.maminuklubs.lv

Cik maksā? 20 EUR

Kas vēl būtu jāzina? Aizpildot pieteikumu, komentārā norādi sev tuvāko Omniva pakomāta adresi.

Precīzi lekciju laiki tiks publicēti pēc 14. jūnija.

Apskatīt pilnu nodarbību sarakstu
Norises vieta Nosaukums cena