Vecāku skola

Adrese Vīlandes 1-2 (ieeja no Elizabetes ielas), Rīga | Tālrunis 67350750
Ar 3+ Ģimenes karti saņem 15% atlaidi grupu nodarbībām

Lielā Grūtnieču Diena Online- 9 lekcijas + dāvanas katrai dalībniecei

26.maijā Māmiņu Kluba Vecāku skola aicina ikvienu topošo māmiņu uz Lielo Grūtnieču dienu, kas ir lieliska iespēja vienas dienas laikā tiešsaistē satikt atzītus speciālistus un vienuviet noklausīties deviņas vērtīgas lekcijas par grūtniecību, dzemdībām un pirmajām dienām kopā ar mazulīti.

Protams, kā gan bez dāvanām! Ikviena Grūtnieču dienas dalībniece tiks pie lieliskām dāvanām no mūsu atbalstītājiem, tāpēc, reģistrējoties pasākumam, neaizmirsti komentāros norādīt sev ērtāko Omniva pakomātu, uz kuru nosūtīt tev dāvanas!

Nesatraucies, ja 26. maijā dienas steigā nevarēsi noklausīties visas lekcijas, jo vēl 10 dienas pēc pasākuma tās tev būs pieejamas ierakstā, lai varētu noklausīties netraucēti sev ērtākā laikā.

26. MAIJA GRŪTNIEČU DIENAS PROGRAMMA

11.00-11.45 Gestācijas diabēts

Visticamāk, arī tu esi dzirdējusi par gestācijas jeb grūtnieču diabētu. Kas tas ir, kā tas izpaužas un kādas sekas tas var atstāt uz topošās māmiņas un puncī augošā bērniņa veselību, to 26. maijā vaicāsim ginekoloģei Oksanai Babulai.

11.50-12.30 Jaundzimušā miegs un režīms. Ko sagaidīt?

Par mazulīša miegu sākam satraukties vēl pirms bērniņš nācis pasaulē, jo dzirdētas tik daudzas pieredzes, kā arī ikviens uzskata par savu pienākumu topošos vecākus "iedrošināt" ar stāstiem par negulētām bezmiega naktīm, kas seko nedēļu pēc nedēļas, jo bēbītis neguļ, taču bez panikas! Lai topošajiem vecākiem palīdzētu labāk izprast jaundzimušā miegu un to, kā veidojas mazulīša miega režīms, Grūtnieču dienā tiksimies ar Bērnu klīniskās universitātes miega speciālisti, pediatri un lektori Māmiņu Kluba Vecāku skolā Martu Celmiņu.

12.35-13.15 Dzemdību fāzes. Ko svarīgi par tām zināt?

Dzemdībās ar katru posmu jeb fāzi pietuvojies mirklim, kad varēsi turēt rokās savu mazulīti. Kas ar sievieti un bērniņu notiek katrā no dzemdību fāzēm, kā katrā no tām jūtas bērniņš? Ko ieteicams darīt katrā no dzemdību fāzēm un kā tajās pārdzīvot kontrakcijas? Atbildes uz šiem un daudziem citiem jautājumiem, kas saistīti ar dzemdību fāzēm, Grūtnieču dienā sniegs vecmāte Inese Valdmane.

13.20-14.00 Pirtīžas. Rituāls māmiņai un mazulim

Pirtīžas ir rituāls māmiņai un mazulim, kura laikā abi tiek samīļoti, apčubināti un lutināti, vienlaikus esot gluži kā grūtniecības un dzemdību noslēgums. Grūtnieču dienā tev būs iespēja uzzināt atbildes uz sev interesējošajiem jautājumiem par pirtīžām, jo kopā ar vecmāti Līgu Giniborgu stāstīsim gan par pirtīžu organizēšanu, gan arī to, kāds ieguvums no tām ir māmiņai un mazulim.

14.05-14.45 Jaundzimušais un vasara

Mēs visi priecājamies par to, ka laiks kļūst aizvien siltāks un jau pavisam drīz klāt arī vasara. Vienlaikus tas rada daudzus jautājumus jaunajai māmiņai, kuras mazulītis pasaulē nāks gada siltajā periodā – kā bērniņu ģērbt, lai jaundzimušais nepārkarstu, taču mazulītim arī nebūtu par aukstu? Cik bieži bērniņu karstajā laikā zīdīt? Uz šiem un daudziem citiem jautājumiem, kas saistīti par jaundzimušā pirmo vasaru, Grūtnieču dienā atbildēs pediatre, Latvijas Pediatru asociācijas biedre, Pediatru prakses “Rabarbers” līdzdibinātāja Linda Libeka.

14.50-15.30 Pirmās palīdzības ABC mazulim

Māmiņu Klubā bieži saņemam topošo un jauno vecāku jautājumus par jaundzimušā veselību un to, kā rīkoties dažādu situāciju gadījumā, tāpēc Grūtnieču dienā ikvienam būs iespēja satikt ģimenes ārsti, lektori Māmiņu Kluba Vecāku skolā Jekaterinu Āboliņu, lai uzzinātu speciālista ieteikumus, ko darīt, kad bērniņu piemeklējušas kādas veselības likstas.

15.35-16.15 Otrā mazuļa ienākšana ģimenē

Grūtnieču dienā tev būs lieliska iespēja satikt Māmiņu Kluba ģimeņu iecienīto lektori, kognitīvi biheiviorālo psihoterapeiti, psiholoģi Diānu Zandi, kura dalīsies ar praktiskiem padomiem par otrā mazuļa ienākšanu ģimenē. Kā sagatavot vecāko bērnu brālīša vai māsiņas ienākšanai ģimenē? Kā tikt galā ar vecākā bērna greizsirdību un kā veidot harmoniskas attiecības ģimenē? Diānas Zandes lekcijā saņemsi atbildes ne vien uz šiem, bet arī daudziem citiem jautājumiem, kas aktuāli ģimenēs, kurām drīzumā pievienosies vēl viens bērniņš.

16.20-17.00 Komplikācijas pēc dzemdībām

Lai arī cik ļoti rūpīgi topošie vecāki gatavotos dzemdībām, to gaitu nav iespējams paredzēt. Gluži tāpat kā nav iespējams iepriekš paredzēt komplikācijas, ar kurām topošā māmiņa var saskarties pēc dzemdībām. Tāpēc Grūtnieču dienā viesos aicināsim Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļas vadītāju, ginekoloģi Dr. Jolantu Bārbali-Mālnieci, lai saņemtu atbildes uz topošo māmiņu biežākajiem jautājumiem par šo tēmu.

17.05-17.45 Iekārtojam vidi jaundzimušajam

Veikalos jaundzimušo lietu piedāvājums ir tik plašs, ka ne izvēlēties! Un jaunajiem vecākiem ir vēlme iegādāties visu, lai nodrošinātu savu bērniņu ar visu labāko, bet vai tas patiesi ir nepieciešams? 26. maijā tiksimies ar fizioterapeiti, topošo Emmijas Pikleres pedagoģi, PPII Māmiņu Kluba bērnudārzs vadītāju, Māmiņu Kluba Vecāku skolas lektori Klaudiju Hēlu, lai uzzinātu, kā iekārtot vidi jaundzimušajam. Domājams, pēc šīs lekcijas tu pārskatīsi daudzus iepriekš ieplānotos pirkumus, jo apjautīsi, ka tas viss jaundzimušajam nemaz nav nepieciešams.

* Pasākuma programma tiks papildināta!

Ko saņemsi, piesakoties Grūtnieču dienai:

  • vairākas topošiem vecākiem aktuālas lekcijas par 1 lekcijas cenu 
  • atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem no zinošiem speciālistiem;
  • iespēju skatīties pasākumu ierakstā vēl 10 dienas pēc tiešraides;
  • DĀVANIŅAS tuvākajā OMNIVA pakomātā no Māmiņu Kluba atbalstītājiem*;
  • iespēju skatīties pasākumu no jebkuras vietas gan Latvijā, gan pasaulē;
  • balvu izspēli pasākuma laikā visas dienas garumā.

Kad notiks? 26. maijā

Kur notiks? www.maminuklubs.lv

Cik maksā? 25 EUR

Aizpildi pieteikumu, veic apmaksu ar norēķinu karti, pasākuma dienā saņem saiti uz tiešraidi un tiekamies Grūtnieču dienā!

*Aizpildot pieteikumu, komentārā norādi sev tuvāko OMNIVA pakomāta adresi dāvaniņas saņemšanai.

Apskatīt pilnu nodarbību sarakstu
Norises vieta Nosaukums cena