Vecāku skola

Adrese Vīlandes 1-2 (ieeja no Elizabetes ielas), Rīga | Tālrunis 67350750
Ar 3+ Ģimenes karti saņem 15% atlaidi grupu nodarbībām

27. janvāris Lielā Grūtnieču Diena Online- 9 lekcijas + dāvanas katrai dalībniecei

Jaunais gads vienmēr līdzi nes daudz cerību un brīnumu. Iespējams, viens šāds brīnumiņš pasaulē šogad nāks arī jūsu ģimenē, tāpēc ir laiks sagatavoties lielajam notikumam un laikam kopā ar bēbīti!

Ja esi bērniņa gaidībās, jau 27.janvārī aicinām tevi uz Māmiņu Kluba Lielo grūtnieču dienu, kur vienas dienas ietvaros varēsi satikt vairākus lieliskus speciālistus, kuri sniegs atbildes uz topošajām māmiņām aktuālajiem jautājumiem. Protams, kā gan bez dāvanām! Ikviena Grūtnieču dienas dalībniece tiks pie lieliskām dāvanām no mūsu atbalstītājiem.

27.janvāra Grūtnieču dienas programma:

 

11.05-11.45 Emocionālie izaicinājumi un sagatavošanās jaunajai vecāku lomai

Bērniņa gaidīšana ir brīnumains brīdis. Tā laikā gatavojamies mazuļa ienākšanai pasaulē, sarūpējot nepieciešamo pūriņu, apmeklējot dzemdību sagatavošanas kursus, tomēr… līdz ar mazuļa piedzimšanu jūs paši piedzimsiet jaunā lomā – kā vecāki. Tā būs loma ar jaunie izaicinājumiem, tāpēc vērtīgi tam sagatavoties savlaicīgi. Grūtnieču dienas ietvaros ar psiholoģi, kognitīvi biheiviorālo terapeiti Diānu Zandi pārrunāsim, kādi ir emocionālie izaicinājumi vecāku lomā, kā tam sagatavoties, lai no nedrošības spertu soli uz priekšu!

11.50-12.30 D vitamīna un dzelzs deficīts grūtniecības laikā

D vitamīns ir svarīgs un nepieciešams mazuļa balsta un kustību aparāta, galvas smadzeņu un imūnās sistēmas attīstībai. Pietiekams D vitamīna līmenis grūtniecības laikā samazinās rahīta risku zīdainim pēc dzimšanas. Lai samazinātu riskus dažādām deficīta izraisītām komplikācijām, valsts zinātniskais institūts “BIOR” sadarbībā ar ginekologiem un vecmātēm šobrīd veic valsts nozīmes pētījumu, kurā tiek skaidrots, kādi ir D vitamīna un dzelzs rādītāji grūtniecēm II trimestrī Latvijā. Par D vitamīna un dzelzs deficītu grūtniecības laikā stāstīs Valsts zinātniskā instutūta  BIOR pētnieces Inese Siksna un Ilva Lazda.

12.35-13.15 Epidurālās anestēzijas ABC

Kopš aizvadītā gada augusta ikvienās dzemdībās jaunā māmiņa var saņemt epidurālo anestēziju par valsts līdzekļiem, līdz ar to tā kļuvusi daudz pieejamāka. Lai noskaidrotu, kādos gadījumos epidurālo anestēziju izmantot, kādi ir tās plusi un mīnusi, kā tā darbojas, uz sarunu aicināsim anestezioloģi – reanimatoloģi Marinu Šarkeli.

13.20-14.00 Dzemdību fāzes - soli pa solim

Vēl pavisam nedaudz un jūs satiksiet savu mazulīti! Gatavojoties lielajam notikumam, ir noderīgi ieklausīties speciālista rekomendācijās, kas palīdzēs dzemdībās izvairīties no liekiem satraukumiem un stresa, jo labāk pārzināsi dzemdību procesu. Lai sniegtu atbildes topošajām māmiņām uz jautājumiem par dzemdību procesu, Grūtnieču dienā viesosies vecmāte Liene Drauga, kura skaidros svarīgāko par dzemdību fāzēm.

14.05-14.45 Vai nepieciešams veicināt zīdaiņa attīstību?

Cik cilvēku, tik arī viedokļu, tāpēc vienmēr pareizākā izvēle ir ieklausīties zinošu speciālistu rekomendācijās, vēl jo vairāk, ja jautājums skar bērniņa veselību un attīstību. 27. janvārī Grūtnieču dienā tiksimies ar fizioterapeiti Kristīni Asonovu, kura atbildēs uz jautājumu, vai nepieciešams veicināt zīdaiņa attīstību?

14.50-15.30 Kāpēc svarīgi kustēties grūtniecības laikā?

Grūtniecība nav slimība, tāpēc gaidību laikā sieviete var turpināt būt aktīva. Patiesībā, kustība grūtniecības laikā ir pat nepieciešama, jo nāk par labu gan pašai māmiņai, gan arī puncī augošajam bērniņam. Grūtnieču dienā jogas un grūtnieču masāžas speciāliste Liene Bogdanova dalīsies ar praktiskiem padomiem topošās māmiņas labsajūtai.

15.35-16.15 Grūtniecība un dažādas slimošanas. Medikamenti

Grūtniecība, diemžēl, ne vienmēr ir rožains stāsts, kur katra diena ir saules apmirdzēta. Topošo māmiņu reizēm mēdz piemeklēt arī dažādas veselības problēmas un saslimšanas, no kurām, kā atzīst ginekoloģe Karlīna Elksne, ir iespējams sevi profilaktiski pasargāt vai arī ar ārsta atbalstu sekmīgi risināt veselības problēmas. Par aktuāliem jautājumiem, kas skar grūtniecību un dažādas saslimšanas, piemēram, vīrusa infekcijas, diabētu, toksikozi, muguras problēmas, simfizītu u.c. kaites, jau 27. janvārī!

16.20-17.00 Ko darīt, ja nesanāk zīdīt? Palīdzoši padomi

Ikviena no mums ir dzirdējusi, cik svarīgs mazulītim ir māmiņas piens. Tas ne tikai nodrošina mazuli ar tam vajadzīgajām uzturvielām, bet arī stiprina imunitāti, savukārt pats zīdīšanas process sekmē bērniņa piesaisti mammai, nomierina bēbīti. Tomēr ir gadījumi, kad zīdīšana neizdodas tik sekmīgi, kā esam iecerējuši, tāpēc ir svarīgi, lai būtu iespēja saņemt nepieciešamo atbalstu un iedrošinājumu. Grūtnieču dienā tiksimies ar zīdīšanas konsultanti Sandru Lasi, lai runātu par biežākajām zīdīšanas problēmām un to risinājumiem.

17.05-17.45 Pēcdzemdību ergonomika jeb kā parūpēties par mazuli, nekaitējot savam ķermenim un veselībai

Sievietes muskuļi un saites gaidību laikā atslābst, tāpēc tiem pēcdzemdību periodā jāvelta īpaša uzmanība. Lai nekaitētu savam ķermenim, jaunajai māmiņai ir būtiski zināt, kā pareizi mazulīti celt, turēt, kā nest autokrēsliņu un ievērot ergonomisku pozu zīdīšanas laikā. Ar praktiskiem padomiem dalīsies sertificēta bērnu nēsāšanas un zīdīšanas konsultante Evita Žvagiņa-Jēkabsone.

GRŪTNIEČU DIENAS PROGRAMMA TIKS PAPILDINĀTA

 

Ko saņemsi, piesakoties Grūtnieču dienai:

  • vairākas topošiem vecākiem aktuālas lekcijas par 1 lekcijas cenu 
  • atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem no zinošiem speciālistiem;
  • iespēju skatīties pasākumu ierakstā vēl 10 dienas pēc tiešraides;
  • DĀVANIŅAS tuvākajā OMNIVA pakomātā no Māmiņu Kluba atbalstītājiem*;
  • iespēju skatīties pasākumu no jebkuras vietas gan Latvijā, gan pasaulē;
  • balvu izspēli pasākuma laikā visas dienas garumā.

Kad notiks? 27.janvārī 

Kur notiks? www.maminuklubs.lv

Cik maksā? 25 EUR

Aizpildi pieteikumu, veic apmaksu ar norēķinu karti, pasākuma dienā saņem saiti uz tiešraidi un tiekamies Grūtnieču dienā!

*Aizpildot pieteikumu, komentārā norādi sev tuvāko OMNIVA pakomāta adresi dāvaniņas saņemšanai.

Apskatīt pilnu nodarbību sarakstu
Norises vieta Nosaukums cena