Vecāku skola

Adrese Vīlandes 1-2 (ieeja no Elizabetes ielas), Rīga | Tālrunis 67350750
Ar 3+ Ģimenes karti saņem 15% atlaidi grupu nodarbībām

14. decembris Lielā Grūtnieču Diena Online- 10 lekcijas + dāvanas katrai dalībniecei

Pelēcīgās novembra dienas ir kā radītas, lai laiku izmantotu lietderīgi un iegūtu jaunas zināšanas! Jo sevišķi tad, ja gaidi pasaulē ierodamies bērniņu, ir vērtīgi iegūt atbildes uz sev interesējošajiem jautājumiem par grūtniecību, dzemdībām un jaundzimušā aprūpi, lai atlikušais gaidību laiks būtu bez liekiem uztraukumiem.

Māmiņu Klubs ik mēnesi tiešsaistē organizē Grūtnieču dienu, vienkopus pulcējot atzītākos nozaru speciālistus, lai informētu topošās māmiņas par tām aktuālajiem jautājumiem.

Grūtnieču dienā saņemsi ne tikai atbildes uz sev aktuāliem jautājumiem, bet arī garantētas dāvanas no mūsu atbalstītājiem, kuras sev tuvākajā Omniva pakomātā saņems ikviena Grūtnieču dienas dalībniece.

14. decembra Grūtnieču dienas programma:

 

10.20-11.00 Daudzaugļu grūtniecība

Ja gaidi pasaulē ierodamies bērniņu, tev noteikti ir daudz jautājumu gan par grūtniecības norisi, gan arī mazuļa attīstību un dzemdībām, taču, ja zem sirds nes divus vai pat trīs mazulīšus, jautājumu ir divtik daudz! Lai saņemtu atbildes uz jautājumiem, kurus daudzaugļu grūtniecības gadījumā visbiežāk uzdod topošās māmiņas, 14. decembrī tiksimies ar ginekoloģi Karlīnu Elksni.

11.05-11.45 Cilmes šūnu iespējas

Cilmes šūnas vairs nav nekas abstrakts, par ko runā vien ārzemju zinātnieki. Aizvien biežāk arī Latvijā vecāki izvēlas saglabāt savu bērniņu cilmes šūnas, jo apzinās, ka tā ir reāla iespēja nākotnē palīdzēt bērnam dažādu veselības problēmu gadījumā. Ņemot vērā, ka nekad nevaram paredzēt vairākus soļus uz priekšu un zināt, kā attīstīsies mūsu un mūsu bērnu veselība veselība, cilmes šūnas ir gluži kā drošības spilvens nākotnei. Labāk, ja tās nevajadzēs izmantot, taču, ja būs nepieciešamība – tās būs pieejamas. Grūtnieču dienā novembrī tiksimies ar ārsti Inesi Bolmani, kura dalīsies ar reāliem piemēriem, kā dažādu saslimšanu gadījumā var palīdzēt cilmes šūnas.

11.50-12.30 Bērniņa guļa mammas puncī

Mammas puncis mazulītim ir viņa mājas deviņu mēnešu garumā. Mazulis cenšas tajā atrast sev ērtāko pozīciju. Dažkārt tas var radīt māmiņai diskomfortu vai arī likt pārdomāt dzemdību stratēģiju. Vairāk par līdzsvaru iegurnī un mazuļa pozīcijām stāstīs vecmāte Līga Giniborga.

12.35-13.15 Ūdens topošo māmiņu veselībai

Ja vasarā atcerēties regulāri padzerties ir daudz vienkāršāk, jo siltais laiks tā vien aicina ik pa laikam iemalkot ūdeni, tad gada aukstajā periodā ar to gan tiek grēkots, jo šķiet, ka rudenī un ziemā ūdeni jādzer daudz mazāk. Tomēr tā nav tiesa - pietiekama ūdens uzņemšana topošajai māmiņai un viņas mazuļa veselībai ir svarīga ikvienā gadalaikā. Kāpēc tā, uz to atbildi sniegs uztura speciāliste Anna Piskurjova.

13.20-14.00 Vakcinācija bērniņa pirmajā dzīves gadā

Lai jaundzimušais būtu pasargāts, ir svarīgi, lai bērniņš saņemtu tam nepieciešamās vakcīnas, kas mazulim nodrošinās vajadzīgās antivielas, lai bērniņš augtu sveiks un vesels. Kādas potes jāsaņem bērniņam pirmajā dzīves gadā?, Grūtnieču dienā skaidros pediatreLatvijas Pediatru asociācijas biedre Linda Libeka

14.05-14.45 PEP mammas atbalsts jaunajai māmiņai

Lielākoties mēs, mammas, ar visu cenšamies tikt galā pašas un arī tad, kad netiekam, tik un tā turpinām ticēt, ka visu varam pašas. Noteikti tā arī ir, neviens par to nešaubās, tomēr mūsdienās ir dažādas iespējas kā gūt atbalstu laikā, kad esam kļuvušas par māmiņām, tāpēc ir vērts padomāt – varbūt mums patiesi ir nepieciešams kāds, ar kuru izrunāties. Baiba Kauliņa, PEP mamma, Grūtnieču dienā sniegs ieskatu, kādu atbalstu PEP mammas var sniegt jaunajai māmiņai. 

14.50-15.30 Veselīgas grūtniecības programmēšana

Tas, kāda ir sievietes grūtniecība, ietekmē mazuļa attīstību un arī bērniņa veselību nākotnē, tāpēc topošajai māmiņai ir svarīgi neaizmirst par pilnvērtīgu uzturu, kustībām svaigā gaisā, protams, arī labām domām u.tml. Jāatzīst, ka bieži vien to ir daudz vieglāk pateikt nekā īstenot. Kā programmēt veselīgu grūtniecību, 14. decembrī vaicāsim ginekoloģei Annai Kornetei.

15.35-16.15 Apzinātā grūtniecība. Iekšējās sajūtas, bailes, instinkti

Gaidību laikā visas sievietes sajūtas saasinās, to varētu attiecināt arī uz dažādām bailēm un satraukumu, kas apvij gan jautājumus par mazuļa attīstību un veselību, gan arī dzemdībām un turpmāko bērniņa dzīvi. Zini, ka tas ir pavisam normāli, jo satraucas ikviena no mums. Tāpēc Grūtnieču dienā tiksimies ar vecmāti Agnesi Lemeševsku, lai runātu par grūtnieces iekšējo pasauli un to, kā stiprināt saikni ar bērniņu.

16.20-17.00 Kā jaunais tētis var pilnvērtīgi piedalīties jaundzimušā bērna aprūpē jau no pirmajām dzīves dienām?

Mums ir liels prieks vērot, kā mūsdienās tēti aizvien vairāk iesaistās bērnu aprūpē. Šo jautājumu aktualizēsim arī sarunā ar biedrības “Tēvi” nodarbību vadītāju Lauri Bokišu.

17.05-17.45 Jaundzimušā miegs un režīms. Ko sagaidīt? 

Katrs mazulītis ir unikāls, un tikpat unikāls ir arī viņa miedziņš. Kāds jau teju no pirmajām dienām mierīgi var nogulēt teju visu nakti, bet kādam miedziņš ir daudz nemierīgāks. Vairāk par to, kas jaunajiem vecākiem būtu jāzina par jaundzimušā miegu, Grūtnieču dienas ietvaros runāsim ar Bērnu klīniskās universitātes miega speciālisti, pediatru Martu Celmiņu.

Ko saņemsi, piesakoties Grūtnieču dienai:

  • vairākas topošiem vecākiem aktuālas lekcijas par 1 lekcijas cenu 
  • atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem no zinošiem speciālistiem;
  • iespēju skatīties pasākumu ierakstā vēl 10 dienas pēc tiešraides;
  • DĀVANIŅAS tuvākajā OMNIVA pakomātā no Māmiņu Kluba atbalstītājiem*;
  • iespēju skatīties pasākumu no jebkuras vietas gan Latvijā, gan pasaulē;
  • balvu izspēli pasākuma laikā visas dienas garumā

Kad notiks? 14. decembrī

Kur notiks? www.maminuklubs.lv

Cik maksā? € 25

Aizpildi pieteikumu, veic apmaksu ar norēķinu karti, pasākuma dienā saņem saiti uz tiešraidi un tiekamies Grūtnieču dienā!

*Aizpildot pieteikumu, komentārā norādi sev tuvāko OMNIVA pakomāta adresi dāvaniņas saņemšanai.

Apskatīt pilnu nodarbību sarakstu
Norises vieta Nosaukums cena