Vecāku skola

Adrese Vīlandes 1-2 (ieeja no Elizabetes ielas), Rīga | Tālrunis 67350750
Ar 3+ Ģimenes karti saņem 15% atlaidi grupu nodarbībām

29 julijs Lielā Grūtnieču Diena Online - 9 lekcijas + dāvanas katrai dalībniecei

Ik mēnesi topošās māmiņas aicinām uz Lielo Grūtnieču dienu, kurā Māmiņu Klubs vienas dienas garumā vienkopus pulcē vairākus labākos speciālistus, ļaujot rast atbildes uz svarīgiem jautājumiem, kas skar bērniņa plānošanu, grūtniecību, dzemdības un arī pēcdzemdību periodu.

Papildu vērtīgi pavadītai dienai kopā ar speciālistiem, visas Grūtnieču dienas dalībnieces uz sev tuvāko Omniva pakomātu saņem arī garantētas dāvaniņas no mūsu atbalstītājiem.

Šomēnes tiekamies 29. jūlijā. Uzzini, kādus speciālistus Grūtnieču dienas ietvaros varēsi satikt šoreiz!

11.00-11.40 Mazuļu hendlings topošajiem vecākiem

Kā mazulīti pareizi celt, turēt, ģērbt, mainīt autiņbiksītes? Šis ir jautājums, kas svarīgs ikvienam topošajam vecākam, jo runa ir ne tikai par mazuļa aprūpi, bet arī cieņpilnu attieksmi, kas vienlaikus sekmē arī bērniņa attīstību. Lai uzzinātu dažādus hendlinga knifiņus, Grūtnieču dienā varēsi tikties ar sertificētu bērnu nēsāšanas, kā arī zīdīšanas konsultanti Evitu Žvagiņu-Jākobsoni.

11.50-12.25 Meditācija patīkamām dzemdībām

Gatavojoties lielajam notikumam, kad satiksimies ar ilgi gaidīto bērniņu, ikvienu topošo māmiņu pārņem satraukums, jo ir daudz nezināmā par to, kādas būs dzemdības. Tomēr, papildu tam, ka esi iepazinusies ar informāciju par dzemdību norisi, tev lielisks atbalsts šajā skaistajā brīdī būs arī meditācija. Kā tā var palīdzēt piedzīvot patīkamākas dzemdības, stāstīs dūla, diplomēta grūtnieču jogas pasniedzēja, meditāciju dzemdībās speciāliste Jekaterina Habelašvili.

12.30-13.10 Cilmes šūnas: jauno vecāku pieredzes stāsti cilmes šūnu terapijā

Nabassaite satur daudz cilmes šūnu, kas spēj pārtapt par citām šūnām, piemēram, nervu, kaulu, muskuļu vai asiņu šūnām. Paņemot nabassaites asinis un audus un saglabājot tajos esošās cilmes šūnas, mēs nepieciešamības gadījumā gūstam piekļuvi inovatīvai cilmes šūnu terapijai. Vēl pirms 15 gadiem pietrūka reālo pieredžu stāsti ārstēšanā, taču tagad ar lepnumu Cilmes šūnu bankas pārstāve un ārste Inese Bolmane uzsver, ka reālie stāsti ir, kas mudina arī citus jaunos vecākus apsvērt cilmes šūnu paņemšanu dzemdību laikā.

13.15 - 13.55 Grūtniecības laikā aktuālie jautājumi

Pat ja iepriekš esi bijusi bērniņa gaidībās, noteikti Tev ir daudz jautājumu, par to, kā jūs varat rūpēties par sevi un savu mazulīti 9 grūtniecības mēnešu laikā. Mēs nolēmām palīdzēt jums uz tiem atbildēt, sastādot sarakstu ar topošo māmiņu visbiežāk uzdotajiem jautājumiem un atbildēm Lielajā Grūtnieču dienā 29.jūlijā kopā ar ginekoloģi Oksanu Babulu.

14.00-14.40 Skaistumkopšana grūtniecības laikā. Mīti un patiesība

Visticamāk, arī tu gaidību laikā esi dzirdējusi neskaitāmus komentārus no apkārtējiem par to, ko topošā māmiņa nedrīkst darīt grūtniecības laikā. Daudzi no šiem padomiem attiecināmi uz skaistumkopšanu. Lai skaisto grūtniecības laiku nenāktos dzīvot maldu aizsegā, baidoties, ka kāda no skaistumkopšanas procedūrām varētu negatīvi ietekmēt grūtniecību, tavu vai tava bērniņa veselību, Grūtnieču dienā tiksimies ar kosmētiķi, skaistumkopšanas speciālisti Ivetu Liberti, kura atspēkos daudzos mītus.

14.45-15.25 Bērnam droša vide

Vecāku uzdevums ir nodrošināt bērnam drošu vidi. Kā iekārtot vidi, lai tā būtu droša bērnam, kādi aspekti jāņem vērā, to visu skaidrosim sarunā ar ārsti Irēnu Purniņu.

15.30-16.10 Dabiskas dzemdības dzemdību stacionārā

Pastāv uzskats, ka dabiskas dzemdības stacionārā nav iespējamas. Grūtnieču dienā šo maldīgo priekšstatu kliedēsim, topošajiem vecākiem sniedzot daudz vērtīgas un noderīgas informācijas par to, kā iespējams piedzīvot dabiskas dzemdības arī stacionārā. Lekciju lasīs Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļas vadītāja, ginekoloģe dr. Jolanta Bārbale Mālniece.

16.15-16.55 Dzemdību atsāpināšana un epidurālā anestēzija

Pēdējā laikā sociālajos tīklos aktualizējies jautājums par dzemdību atsāpināšanu un tās pieejamību Latvijas stacionāros. Ja arī tu esi to skaitā, kura vēlas iegūt atbildes uz jautājumiem, kuros gadījumos dzemdību atsāpināšana pieejama un kā tā tiek veikta, vērtīgi būs ieklausīties sarunā ar P. Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas anestezioloģi – reanimatoloģi Marinu Šarkeli.

17.05-17.45 Uzturs zīdīšanas laikā  

Mazuļa zīdīšana ir vēl viena tēma, kura apvīta ar daudziem mītiem, tostarp, par māmiņas uzturu zīdīšanas laikā. Ko jaunā māmiņa drīkst ēst zīdīšanas laikā, vai no uztura jāizslēdz kādi konkrēti produkti vai pat produktu grupas, to visu skaidrosim Grūtnieču dienas ietvaros.

Ko saņemsi, piesakoties Grūtnieču dienai:

  • vairākas topošiem vecākiem aktuālas lekcijas par 1 lekcijas cenu 
  • atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem no zinošiem speciālistiem;
  • iespēju skatīties pasākumu ierakstā vēl 10 dienas pēc tiešraides;
  • DĀVANIŅAS tuvākajā OMNIVA pakomātā no Māmiņu Kluba atbalstītājiem*;
  • iespēju skatīties pasākumu no jebkuras vietas gan Latvijā, gan pasaulē;
  • balvu izspēli pasākuma laikā visas dienas garumā

Kad notiks? 29.jūlijā

Kur notiks? www.maminuklubs.lv

Cik maksā? € 25

Aizpildi pieteikumu, veic apmaksu ar norēķinu karti, pasākuma dienā saņem saiti uz tiešraidi un tiekamies Grūtnieču dienā!

*Aizpildot pieteikumu, komentārā norādi sev tuvāko OMNIVA pakomāta adresi dāvaniņas saņemšanai.

Apskatīt pilnu nodarbību sarakstu
Norises vieta Nosaukums cena