Vecāku skola

Adrese Vīlandes 1-2 (ieeja no Elizabetes ielas), Rīga | Tālrunis 67350750
Ar 3+ Ģimenes karti saņem 15% atlaidi grupu nodarbībām

30. novembris Lielā Grūtnieču Diena Online - 6 lekcijas vienā dienā un dāvanas!

Lielā Grūtnieču Online diena ir Māmiņu kluba Vecāku skolas izlolots apmācības formāts topošajām māmiņām, lai vienas dienas laikā sniegtu iespēju tiešraidē tikties uz vairākām lekcijām par veselīgu grūtniecību, dzemdībām, pēcdzemdību periodu un jaundzimušā aprūpi. 30.novembrī aicinām uz lielisku programmu ar 6 lekcijām par vienas lekcijas cenu! Visas lekcijas skatāmas tiešraidē un pēcāk - arī 24 h video ierakstā, lai var iepazīstināt arī topošo tēti ar noderīgām zināšanām par dzemdībām un mazuli.

Lielās Grūtnieču Online dienas cena ir 20 euro par visām 6 lekcijām kopā  un mazuļa pūriņa balvu izspēli! Tiešraides laikā iespējams uzdot savus individuālos jautājumus speciālistiem. 

Lielās Grūtnieču Online dienas programma - 30.novembris no plkst.11:00 - 17:10:

 


11.00-12.00 - Grūtniecība, dzemdības un Covid 19.

Prof. Dace Rezeberga galvenā ārste Rīgas dzemdību namā (RSU medicīnas fakultātes katedras vadītāja, galvenā speciāliste dzemdniecībā un ginekoloģijā, RAKUS) pastāstīs, kā Covid 19 var ietekmēt grūtniecību un gaidāmo mazuli? Kas jāņem vērā, dodoties dzemdēt ārkārtas stāvokļa laikā? Kādi drošības pasākumi jāievēro dzemdību iestādēs? Ko darīt, ja jādzemdē, bet ir inficēšanās ar Covid 19? Kas notiek, ja grūtniecības laikā saslimst - kur un kā ārstē topošo māmiņu? Un -  daudzi citi aktuāli jautājumi!


12.10-13.10  - Dzemdību fāzes -  soli pa solim!

Ginekoloģe, dzemdību speciāliste, ārsts rezidents Katrīna Puriņa- Liberte (Māmiņu Klubs). Kas īsti notiek dzemdībās un kādām fāzēm dzemdētājai ir jāiziet cauri? Kā zināt, kad patiešām dzemdības ir sākušās? Parasti dzemdības gaidāmas laikā no 38. - 42. nedēļai, kad ķermenis sāk izdalīt hormonus, kas liek dzemdei sarauties, signalizējot ar kontrakcijām. Tomēr dzemdību priekšvēstnešu atpazīšanai nepieciešama plašāka informācija, par ko arī detalizēti stāstīs Māmiņu Kluba populārā lektore Katrīna Puriņa-Liberte.

13.20-14.20 - Kā atgūties pēc dzemdībām?

Fizioterapeite Kristīne Asonova (Māmiņu Klubs)

Laiks pēc dzemdībām ir piepildīts ar neskaitāmiem jauniem pienākumiem, kas jaunajai māmiņai nu ir jāpaveic. Bet kur paliek pati sieviete un viņas vajadzības, veselība? Uzzināsi, kādi paņēmieni jāievieš ikdienas fiziskajās aktivitātēs, lai stiprinātu savu ķermeni un atgūtu veselību pēc dzemdībām. Praktiska nodarbība ar vingrojumu paraugdemonstrējumiem.

14.30-15.30 - Kā pieņemt to, ko nevar pieņemt?

Dr.psych., psiholoģe, psihoterapeite Diāna Zande (Māmiņu Klubs). Ko darīt, ja gaidītais bērns nav vēlamajā dzimumā? Ja iestājusies neplānota grūtniecība, kas sajauc visu dzīvi? Ja grūti pieņemt savu jauno mātes lomu? Psihoterapeite un daudzu populāru vecāku lekciju autore Diāna Zande ievieš reālistisku skatījumu uz grūtniecības un jauno vecāku laiku, kad ģimenē ienāk bērniņš. Bieži vien gaidas nesakrīt ar realitāti, bet viss, kas mums nepieciešams ir - jaunās situācijas pieņemšana. Diānas Zandes lekcijas vienmēr ir aizraujošas un pilnas vērtīgu padomu!

15.40-16.40 - Atbraucām mājās! Ko nu? Jaundzimušā aprūpe pirmajos dzīves mēnešos.

Ilze Gaile, bērnu aprūpes māsa (Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Jaundzimušo intensīvās terapijas nodaļā un RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledžas arodizglītības nodaļas vadītāja). Kad mazais pārvests mājās no dzemdību nodaļas, sākas kaudze ar jautājumiem - ko un kā darīt? Kā pareizi vannot, veikt ikdienas higiēnu, mainīt autiņbiksītes, rūpēties par ādiņu? Ļoti praktiska lekcija, kuru vēlams pierakstīt, jo šīs zināšanas būs aktuālas tieši pirmajos bērna dzīves mēnesīšos!

16.40-16.55 - Kārtojam dzemdību somu un izvēlamies mazuļu aprūpes lietas! BENU Aptiekas Māmiņu veikala vadītājas Rudītes Deksnes VIDEO padomi.

17.00-17.10 Balvu izspēle! Dāvaniņas no atbalstītājiem.


Pirmā lekcija Lielajā Grūtnieču Online dienā vēl paliek intriga, bet tas būs kas vērtīgs tieši jaunajai māmiņai!

Nobeigumā būs Lielā balvu izspēle mazuļa pūriņam - daudzas, skaistas un derīgas lietiņas no mūsu atbalstītājiem!

Kā pieteikties un kā viss notiek?

-    Lielās Grūtnieču Online dienas cena: -  20.00 EUR
-    Piesakies, aizpildot anketu 
-    Pēc pieteikuma saņemsi rēķinu uz e-pastu
-    Pēc rēķina apmaksas un tieši pirms Online pasākuma saņemsi tiešraides linku
-    Pēc tiešraides visu lekciju video ieraksts būs vēl skatāms 24 h!
-    Uzziņām. - vecakuskola@maminuklubs.lv vai pa tālruni: 67350750

Māmiņu Kluba Vecāku Skola piedāvā arī citas:

Māmiņu Kluba ONLINE lekcijas un nodarbības  

par topošiem un jaunajiem vecākiem aktuālām tēmām.

Māmiņu Kluba Vecāku skola aicina iegādāties arī:

Māmiņu Kluba E- lekcijas

par topošiem un jaunajiem vecākiem aktuālām tēmām.


 

Apskatīt pilnu nodarbību sarakstu
Norises vieta Nosaukums cena