Vecāku skola

Adrese Vīlandes 1-2 (ieeja no Elizabetes ielas), Rīga | Tālrunis 67350750
Ar 3+ Ģimenes karti saņem 15% atlaidi grupu nodarbībām

30. jūnijs Lielā Grūtnieču Diena Online - 5 lekcijas vienā dienā un dāvanas.

Lielā Grūtnieču diena onlinekar ir iespēja topošajām māmiņām izglītoties visas dienas jebkurā vietā. Piecas lekcijas par 1 lekcijas cenu+ iespēja laimēt barošanas krēsliņu Tavam gaidāmajam mazulītim! Ieskaties programmā un tiekamies tiešsaistē!

30.jūnija Grūtnieču dienas programma

12.00-13.00 Uzturs grūtniecības laikā

Par veselīgu uzturu grūtniecības laikā tiek runāts daudz un regulāri, taču tik un tā reizi pa reizei topošās māmiņas notiesā vienu kūkas gabalu pēc otra, miksējot to ar marinētiem gurķīšiem ar putukrējumu. Mazas atkāpes, protams, lielu ļaunumu nenodarīs, taču ikdienā topošajai mammai tomēr ieteicams koncentrēties uz uzturvielām bagātu pārtiku un veselīgiem ieradumiem, kas nodrošinās enerģiju un visu nepieciešamo turpmākos deviņus mēnešus gan māmiņai, gan puncī augošajam mazulim. Grūtnieču dienas ietvaros ginekoloģe, dzemdību speciāliste Karlīna Elksne dalīsies savās zināšanās un atbildēs uz jautājumiem.

13.10-14.10 Sagatavošanās dzemdībām un dzemdību psiholoģija

Vai esi aizdomājusies par to, kas nosaka, cik vieglas vai grūtas būs dzemdības? Cik viegli sieviete atvērsies dzemdību procesā? Vai dzemdību apstāšanās ir fizioloģisks vai psiholoģisks iemesls? Pirms šī nezināmā vai arī jau it kā labi zināmā notikuma - ir pilnīgi normālas. Tomēr, lai tās nepaspilgtinātu, būtu jāizvairās no negatīvas informācijas, tā vietā pievēršoties pozitīvai! Kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite, psiholoģe Diāna Zande ir pētijusi tieši topošās māmiņas un viņas lekcijā atradīsi ne tikai skaidrojumu, bet arī iedrošinājuma vārdus un ieteikumus, kā ļauties dzemdību procesam.

14.20-15.20 Mazuļu hendlings

Jaundzimušais ir tik mazs, nešana, tveršana, velšana, guldināšana var šķist tik neērta, jo jāpietur galviņa, jāskatās, lai mazulītis simestriski attīstītos. Fzioterapeite Kristīne Asonova ir Māmiņu Kluba Vecāku skolas speciāliste vairāku gadu garumā, šajā Grūtnieču dienā stāstīs un praktiski rādīs hendlinga paņēmienus, kas noderēs, auklējot mazulīti, veicot ikdienas aprūpi, mainot autiņbiksītes, gaidot atraudziņu vai midzinot mazulīti. 

15.30-16.00 Dzemdību atsāpināšana un epidurālā anestēzija

Atkarībā no sāpju sliekšņa, dzemdībās var būt nepieciešama atsāpināšana. Tā var būt epidurālā anestēzija, smieklu gāze vai kāda no alternatīvajām metodēm. Bet kas atšķir šīs metodes, kura ir drošāka un kādos gadījumos izmantojamas? Par to 30.jūnijā stāstīs Marina Šarkele, anesteziologs-reanimatologs P. Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca.

16.10-16.40 Mazulim droša vide

Bēbītim droša vide nav izcakotos pēļos, sedziņās. Droša vide ir pēc iespējas askētiskāka un vienkāršāka, mazinot Zīdaiņu pēkšņās nāves sindroma risku. Padomi un ieteikumi jaundzimušā vides iekārtošanā sagaidāmi no dr. Irēnas Putniņas, Grūtnieču dienas noslēgumā.

  • Uzdod jautājumus un saņem atbildes
  • Piedalies Grūtnieču dienā un laimē balvas
  • Skaties 24h videoierakstu pēc Grūtnieču dienas
Apskatīt pilnu nodarbību sarakstu
Norises vieta Nosaukums cena