Vecāku skola

Adrese Vīlandes 1-2 (ieeja no Elizabetes ielas), Rīga | Tālrunis 67350750
Ar 3+ Ģimenes karti saņem 15% atlaidi grupu nodarbībām

30. septembris Lielā grūtnieču diena ONLINE-10 lekcijas un dāvanas visām dalībniecēm!

Reizi mēnesī Māmiņu Klubs pulcē topošās māmiņas Lielajā grūtnieču dienā, lai vienas dienas ietvaros ļautu satikt ievērojamu skaitu speciālistu un rast atbildes uz topošajiem vecākiem aktuālajiem jautājumiem par gaidību laiku, dzemdībām un arī mazuļa attīstību.

PIETEIKTIES ->>>

Lielajā grūtnieču dienā 30.septembrī tev būs iespēja vienas dienas laikā noklausīties 10 vērtīgas lekcijas, kā arī ikviena dalībniece uz sev tuvāko Omniva pakomātu saņems garantētu dāvanu.

LIELĀS GRŪTNIEČU DIENAS PROGRAMMA:

10.05 – 10.45 Atlabšana pēc ķeizargrieziena

Ir situācijas, kad mazulītis nevar nākt pasaulē dabīgās dzemdībās, vai arī vecāki paši ir izvēlējušies par labu ķeizargriezienam, tāpēc ir vērtīgi ne tikai iepazīties ar informāciju par to, kā notiek ķeizargrieziena operācija, bet arī kā pēc tās sekmīgāk atlabt jaunajai māmiņai. Lielajā grūtnieču dienā tiksimies ar ginekoloģi Karlīnu Elksni, kura skaidros to, kas notiek ar sievieti pēc ķeizargrieziena, un kā pēc operācijas sievietei labāk atlabt.

10.50– 11.30 Ko likt mazuļa pūriņā?

Veikalu plauktos valda mazuļu preču pārbagātība, tāpēc, gluži loģiski, topošie vecāki var apjukt, gādājot mazuļa pūriņu. Ko likt pūriņā, kā izvēlēties bērniņam piemērotāko, skaidrosim tiekoties ar zinātājiem.

11.35 – 12.15 Cilmes šūnu iespējas 

Medicīnas sniegtās iespējas strauji attīstās, ļaujot sniegt medicīnisko palīdzību situācijās, kad iepriekš tas nemaz nebija iespējams. Viena no tādām ir iespēja dažādu veselības problēmu risināšanā izmantot cilmes šūnas, tāpēc ne velti cilmes šūnām piedēvē drošības spilvena īpašības, jo nekad iepriekš nevaram paredzēt, kas mūs sagaida nākotnē, taču jau savlaicīgi varam parūpēties par to, lai nepieciešamības gadījumā mums būtu pieejams “remontkomplekts” jeb cilmes šūnas. Kā notiek cilmes šūnu paņemšana, uzglabāšana, un kā tās var izmantot veselības uzlabošanā, lekcijā stāstīs Cilmes šūnu bankas pārstāve, ķirurģe Inese Bolmane.

12.20 – 13.00 Mazulim droša vide

Mazulis ir liels pasaules pētnieks, labprāt atklājot visu jauno un nezināmo jau no pirmajām dzīves nedēļām. Tas vien nozīmē to, ka vecākiem ir ļoti svarīgi parūpēties par mazulim drošu vidi, tāpēc Grūtnieču dienas ietvaros tiksimies ar ārsti Irēnu Putniņu, kura sniegs praktiskus ieteikumus, kas noderēs ikvienam jaunajam vecākam.

13.05 – 13.45 Kā nepazaudēt sevi. Pašapziņa un rūpes par sevi

Ikdiena nereti ikvienai no mums paiet gluži kā vāveres ritenī, cenšoties dažkārt pagūt vairāk nekā iespējams, līdz ar to rūpes pašai par sevi nereti tiek atstātas vistālākajā plānā. Kāpēc ir svarīgi ikdienas rutīnā nepazaudēt sevi, parūpēties par sevi, atgādinās kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite, psiholoģe Diāna Zande.

13.50 – 14.30 Gremošanas sistēmas traucējumi grūtniecēm un preventīvās medicīnas pieeja to mazināšanā

Grūtniecības laikā var parādīties dažādi nepatīkami simptomi no gremošanas sistēmas puses, piemēram, vēdera pūšanās, aizcietējumi, dedzināšanas sajūta, slikta dūša.  Vai ir nepieciešama kādu noteiktu produktu izslēgšana vai iekļaušana grūtniecības laikā, lai pašsajūta uzlabotos? Kādas dzīvesveida izmaiņas varētu labvēlīgi ietekmēt topošās māmiņas gremošanas sistēmu? Kā preventīvās medicīnas pieeja var veicināt māmiņas labsajūtu un parūpēties par mazuļa veselību? Lielajā grūtnieču dienā ar padomiem dalīsies sertificēta uztura speciāliste un veselīga dzīvesveica koučs Jeļena Pavlova.

14.35 – 15.15 Atslābināšanās dzemdībās

Saspringums, stress un uztraukums dzemdības nepadara vieglākas, gluži pretēji, tās paildzina, tāpēc lekcijā tiksimies ar vecmāti Inesi Kampusu, kura stāstīs par to, kā dzemdībās vieglāk atslābināties, lai skaistais satikšanās brīdis būtu vieglāks un ātrāks.

15.20-16.00  Saikne starp māmiņu un mazuli. Pirmās stundas pēc dzemdībām

Mazuļa nākšana pasaulē pilnībā pārvērš jauno vecāku dzīvi. Jauna atbildība, jaunas emocijas, jaunas rūpes un vārdos neaprakstāms mīlestības plašums. Lielās grūtnieču dienas dalībnieces lekcijā varēs satikt fizioterapeiti Klaudiju Hēlu, kura dalīsies ar praktiskiem padomiem par saiknes veidošanu starp māmiņu un mazuli, stāstot par to, kāpēc tik svarīgas ir pirmās stundas pēc dzemdībām.

16.05 – 16.45 Ūdens nozīme grūtnieces uzturā

Visiem labi zināms, ka ikdienā nepieciešams uzņemt pietiekami daudz ūdens, taču nereti tas tiek aizmirst, jo priekšplānā izvirzās citas ikdienas rūpes. Šī iemesla dēļ Lielajā grūtnieču dienā uztura speciāliste Lilita Manīga atgādinās par ūdens nozīmi uzturā, skaidrojot, kāpēc par pietiekamu ūdens daudzuma uzņemšanu vajadzētu atcerēties tieši grūtniecēm.

16.50 – 17.30 Jaundzimušā aprūpe mājās

Ja pirmajās dienās pēc mazulīša nākšanas pasaulē bērniņš šķiet tik neaizsargāts, ka, iespējams, ir pat nedaudz bailīgi mazulim pieskarties, lai nenodarītu viņam pāri, jau pēc neilga laika jaundzimušā aprūpe kļūs par ikdienas rituālu, kas ar katru dienu padosies aizvien sekmīgāk. Kā notiek jaundzimušā aprūpe mājās, un kas jāņem vērā tās laikā, lekcijā stāstīs Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas bērnu aprūpes māsa Ilze Gaile.

PIETEIKTIES ->>>

Ja domā par cilmes šūnu saglabāšanas iespēju mazulim, šis ir īstais brīdis! Tikai no 28. septembra līdz 8. oktobrim, noslēdzot līgumu par cilmes šūnu saglabāšanu Cilmes šūnu banka FamiCord grupa dāvā 50% atlaidi pamatmaksai.

Par jaundzimušā cilmes šūnu nozīmi ārste Inese Bolmane stāstīs pasākuma laikā lekcijā 11.35-12.15, taču neatliec izvēli uz pēdējo brīdi, piesakies jau šodien!

Līdz septembra beigām akcijas ietvaros papildus iespēja laimēt 300 EUR dāvanu karti no veikala Babyvest Baltic

Ko saņemsi, piesakoties Grūtnieču dienai:

  • 10 topošiem vecākiem aktuālas lekcijas par 1 lekcijas cenu 
  • atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem no zinošiem speciālistiem;
  • iespēju skatīties pasākumu ierakstā vēl 10 dienas pēc tiešraides;
  • DĀVANIŅAS tuvākajā OMNIVA pakomātā no Māmiņu Kluba atbalstītājiem*;
  • iespēju skatīties pasākumu no jebkuras vietas gan Latvijā, gan pasaulē;
  • balvu izspēli pasākuma laikā visas dienas garumā

Kad notiks? 30. septembrī no plkst. 10.00 līdz 17.30

Kur notiks? www.maminuklubs.lv

Cik maksā? € 20

Aizpildi pieteikumu, veic apmaksu ar norēķinu karti, pasākuma dienā saņem saiti uz tiešraidi un tiekamies Grūtnieču dienā!

*Aizpildot pieteikumu, komentārā norādi sev tuvāko OMNIVA pakomāta adresi dāvaniņas saņemšanai.

Apskatīt pilnu nodarbību sarakstu
Norises vieta Nosaukums cena