Vecāku skola

Adrese Vīlandes 1-2 (ieeja no Elizabetes ielas), Rīga | Tālrunis 67350750
Ar 3+ Ģimenes karti saņem 15% atlaidi grupu nodarbībām

30 julijs Lielā Grūtnieču Diena Online - 10 lekcijas un dāvanas katrai dalībniecei!

Mazulīši dzimst visos gadalaikos, tāpēc arī vasarā aicinām topošās māmiņas izmantot iespēju izglītoties un tikties ar zinošiem savas jomas speciālistiem, lai saņemtu atbildes uz sev interesējošajiem jautājumiem par bērniņa ieņemšanu, gaidību laiku, dzemdībām un arī pirmajām dienām ar mazuli.

Grūtnieču dienu organizējam tiešsaistē, ļaujot ikvienai topošajai mammai aizvadīt vienu vērtīgu dienu kopā ar speciālistiem neatkarīgi no tā, kur tu atrastos.

Nākamā Grūtnieču diena jau 30.jūlijā, kad vienas dienas laikā varēsi noklausīties 10 vērtīgas lekcijas un, protams, saņemt arī garantētas dāvanas ar Omniva pakomāta starpniecību.

Grūtnieču diena 30.jūlijā apvienos 10 lekcijas par topošajiem vecākiem aktuālām tēmām.

10.00 – 10.55 Veselīgs uzturs grūtniecei

Tu noteikti esi neskaitāmas reizes dzirdējusi par to, cik svarīgs topošajai māmiņai ir veselīgs uzturs, bet kas gan slēpjas aiz šī vārdu savienojuma? Ginekoloģe Karlīna Elksne lekcijā dalīsies ar uztura ceļvedi, skaidrojot, ko grūtniecei vajadzētu iekļaut savā uzturā, bet no kā šajā periodā vajadzētu atteikties.

11.00 – 11.45 Kas ir bērna pāraprūpe?

Ikviena no mums vēlas būt vislabākā mamma, tāpēc nereti tā dēļ pārcenšamies un, lai arī cik dīvaini tas neizklausītos, pat kaitējam bērnam. Tāpēc Grūtnieču dienā tiksimies ar kognitīvi biheiviorālo psihoterapeiti, psiholoģi Diānu Zandi, lai uzzinātu, kas ir bērna pāraprūpe un ko darīt, lai to nepieļautu.

11.50 – 12.20 Viss, kas jāzina par cilmes šūnu saglabāšanu jaundzimušajam

Par cilmes šūnām pēdējos gados runā aizvien vairāk, jo zinātne iet straujiem soļiem uz priekšu, pierādot, ka cilmes šūnas var dažādās situācijās palīdzēt uzlabot bērna dzīves kvalitāti, jo, kā zināms, nekad nevaram zināt, kāds dzīves scenārijas paredzēts katram no mums. Cilmes šūnas ir kā drošības spilvens bērna veselībai nākotnē, tāpēc lekcijā ārste Inese Bolmane skaidros, kā notiek cilmes šūnu paņemšana, uzglabāšana un dalīsies ar reāliem stāstiem, kuros cilmes šūnas palīdzējušas uzlabot bērna dzīves kvalitāti.

12.25 – 13.00 Vēnu veselība grūtniecības laikā

Lai arī grūtniecība ir skaistākais laiks sievietes dzīvē, tas līdzi var nest arī dažādas veselības problēmas, tostarp, kāju vēnu veselības sarežģījumus. Kāpēc vēnu veselības problēmas mēdz saasināties tieši gadību laikā, un kā šādos gadījumos rīkoties, skaidros “Veselības centrs 4” fleboloģe, asinsvadu ķirurģe, LU Ķirurģijas katedras docente, Dr. med. Patrīcija Ivanova.

13.05 – 13.50 Praktiski padomi muguras un citu ķermeņa daļu sāpju mazināšanai grūtniecības laikā

Kā jau iepriekš minēts, gaidību laiks ir arī sava veida pārbaudījums māmiņas izturībai un veselībai, tāpēc ir svarīgi apzināt dažādus variantus, kā palīdzēt sev justies labāk. Viens no tādiem ir masāža. Grūtnieču dienā ar praktiskiem padomiem, kā gaidību laikā mazināt muguras un citu ķermeņa daļu sāpes ar pašmasāžas elementu paņēmieniem, dalīsies jogas pasniedzēja un masāžas terapeite Liene Krauze.

13.55 – 14.35 Jaundzimušā veselīga miega paradumi

Miedziņš mazulim ir ļoti svarīgs, jo ne velti saka, ka miegā bērniņš aug. Kā parūpēties, lai jaundzimušajam būtu nodrošināts kvalitatīvs miegs, kādiem jābūt miega paradumiem un rituāliem, lekcijā stāstīs sertificēta bērnu un zīdaiņu miega speciāliste Dace Cinava no naktsmieram.lv.

14.40 – 15.25 Rituāls māmiņai un jaundzimušajam – pirtīžas

Iespējams, tu esi dzirdējusi par pirtīžām un ļoti labprāt tās vēlētos izdzīvot arī pati, taču vēl šaubies par savu lēmumu, jo ir vēl daudz neatbildētu jautājumu par pirtīžu norisi un ieguvumiem no tām. Uz māmiņu biežākajiem jautājumiem par pirtīžām sniegs vecmāte, dūla Līga Giniborga.


15.30 – 16.15 Bērnam droša vide

Ne velti saka, ka tad, kad bērniņš sācis līst un rāpot, vecākiem ir svarīgi pašiem izrāpot visu mājokli, lai redzētu savām acīm bērnam bīstamās vietas, par kurām ikdienā mēs pat neaizdomātos. Bērnam droša vide ir jautājums, kuru gadu no gada aktualizē ārsti, atgādinot par dažādām bīstamībām, ar kurām var saskarties bērni, tā apdraudot savu veselību. Grūtnieču dienā par bērnam drošu vidu un to, ko obligāti šīs tēmas ietvaros ikvienam vecākam vajadzētu vienmēr atcerēties, skaidros ārste Irēna Putniņa.

16.20 – 17.05 Sekss grūtniecības laikā un pēc mazuļa piedzimšanas

Sekss ir tēma par kuru sievietes nereti kautrējas runāt ar savu grūtniecību uzraugošo speciālistu, tāpēc uz Grūtnieču dienu aicināsim Dr. Katrīnu Puriņu – Liberti, kura atbildēs uz topošo un jauno māmiņu biežākajiem jautājumiem par seksu.

17.10 – 17.45 Ūdens nozīme organismā

To, ka katram pieaugušajam dienas laikā vajadzētu izdzert vismaz 2 litrus ūdens, esam dzirdējuši visi, bet vai to patiesi izdodas arī dienas straujajā skrējienā atcerēties? Uztura speciāliste Lilita Manīga ne tikai atgādinās par ūdens nozīmi, bet arī sniegs padomus, kādu ūdeni ikdienā dzeršanai labāk izvēlēties.

Ko saņemsi, piesakoties Grūtnieču dienai:

  • 10 topošiem vecākiem aktuālas lekcijas par 1 lekcijas cenu 
  • atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem no zinošiem speciālistiem;
  • iespēju skatīties pasākumu ierakstā vēl 10 dienas pēc tiešraides;
  • DĀVANIŅAS tuvākajā OMNIVA pakomātā no Māmiņu Kluba atbalstītājiem;
  • iespēju skatīties pasākumu no jebkuras vietas gan Latvijā, gan pasaulē;
  • balvu izspēli pasākuma laikā visas dienas garumā

Kad notiks? 30. jūlijā plkst. 10.00-17.45

Kur notiks? www.maminuklubs.lv

Cik maksā? € 20

Aizpildi pieteikumu, veic apmaksu ar norēķinu karti, pasākuma dienā saņem saiti uz tiešraidi un tiekamies Grūtnieču dienā!

Apskatīt pilnu nodarbību sarakstu
Norises vieta Nosaukums cena