Vecāku skola

Adrese Vīlandes 1-2 (ieeja no Elizabetes ielas), Rīga | Tālrunis 67350750
Ar 3+ Ģimenes karti saņem 15% atlaidi grupu nodarbībām

26. februāris Lielā Grūtnieču diena: 5 lekcijas par 1 cenu + DĀVANAS VISĀM dalībniecēm

Ja pašreiz nevari apmeklēt klātienes lekcijas, tad lekcijas vebināru formātā nāk pie Tevis! Ja esi topošā māmiņa un vēlies dienu pavadīt pozitīvā gaisotnē ar citām māmiņām, dzirdēt 5 lektorus un noslēgumā vēl tikt pie dāvanām, tad rezervē vietu uz 26. februāra Lielo Grūtnieču dienu!

26.februāra  Lielā grūtnieču dienas PROGRAMMA:

11.30-12.00 Kas jāzina par Covid - 19 vakcināciju?

Uz jautājumiem par Covid- 19 vakcināciju atbildēs Ģimenes vakcinācijas centra vadītāja, bērnu infektologs, hepatologs Dace Zavadska. Ja jau tagad zini, ka Tev ir jautājumi, piesakoties tos droši raksti Piezīmēs.

12.10-13.10 Pieci PAR nabassaites cilmes šūnu paņemšanai un saglabāšanai

Cilmes šūnu saglabāšana dzemdību laikā notiek jau varāk kā 10 gadu, un beidzot ir pirmie ārstēšanas gadījumi, kas padara cilmes šūnas par nākotnes medicīnu. Biobank Hearts vadītāja, ginekoloģe, dzemdību speciāliste Karlīna Elksne Lielajai Grūtnieču dienai sagatavojusi aizraujošu, saturīgu un saprotamu stāstījumu, kas, iespējams, ļaus izdarīt pareizo izvēli, kuru vari izdarīt tikai vienu reizi dzīvē, saglabājot jaundzimušā cilmes šūnas.

13.20-14.20 Praktiski padomi grūtniecības laikā radītu muguras un citu ķermeņa daļu sāpju un diskomforta mazināšanai un novēršanai

Gaidību laiks ir īpašs ikvienas sievietes dzīvē, jo īpaši tad, ja tas ar mums notiek pirmo reizi un priekšā ir nezināmais. Sajūtas ir dažādas, taču ne tikai emocionāli, arī fiziski, jo puncītim augot, mainās topošās māmiņas smaguma centrs, kas var būt par iemeslu tam, lai mēs otrajā grūtniecības trimestrī, taču vēl izteiktāk trešajā trimestrī, uzzinātu, ko nozīmē muguras sāpes un diskomforts ķermenī dažādās vietās.  Jogas pasniedzēja un masāžas terapeite Liene Krauze Lielajā Grūtnieču dienā sniegs ieteikumus, praktiskus padomus, kurus varēsi izmantot jau uzreiz tajā pat dienā! 

14.30-15.30 Sekss grūtniecības laikā un pēc mazuļa dzimšanas

Gaidot sava bērniņa piedzimšanu, sieviete pamazām gatavojas kļūt par māti – maza brīnuma radītāju. Tomēr tas nenozīmē, ka viņa šai laikā nav sieviete – seksuāla būtne, kura alkst maiguma un mīlestības. Sekss grūtniecības laikā ir ļoti kutelīga tēma, kuru skarot, iespējams dzirdēt ļoti dažādus viedokļus. Bet tas ir tikai normāli, jo grūtnieces un grūtniecība var būt tikpat atšķirīgas, kā ledusauksta ziema un kaislīga vasara. Vecmāte Agnese Lemeševska lauzīs mītus un sniegs iedrošinājumu, lai arī gaidību laikā un pēc mazuļa piedzimšanas partnerim neatteiktu tuvību.

15.40-16.20 "Mamm, kas šodien pusdienās. Par uzturu, gaidot bērniņu". Uzturs grūtniecības laikā un dzelzs deficīts

Veselīgs uzturs grūtniecības laikā veicinās mazulīša augšanu un attīstību. Lai gan veselīgai grūtniecības diētai nav burvju formulas, katrai topošajai māmiņai būtu jāzina, ka sen netiek ieteikts ēst par diviem! Faktiski grūtniecības laikā veselīgas ēšanas pamatprincipi paliek nemainīgi - ēst daudz augļu, dārzeņu, veselu graudu, liesu olbaltumvielu un veselīgu tauku. Tomēr īpaša uzmanība ir jāpievērš dažām uzturvielām grūtniecības laikā. Lielajā grūtnieču dienā klausies Ievas Erciņas , ginekoloģes, "Erciņas un Briedītes ginekoloģijas klīnika" lekciju par uzturu grūtniecības laikā, vitamīniem un iespējamo dzelzs deficītu!

16.20-16.30

Dāvaniņu izspēle mazuļu pūriņam
Papildus visām noderīgajām zināšanām, ko būsi ieguvusi dienas laikā, balvu izspēle ir kā patīkams bonuss, kurā piedalās visas Lielās Grūtnieču dienas dalībnieces

  • piesakies elektroniskajai pieeja online konferencei, kas maksā 20.00 eur

  • veic apmaksu ar norēķinu karti 

  • pasākuma dienā saņemsi skatīšanās saiti

  • 26. februārī plkst.11:30 sāksies tiešraide, kas ilgs līdz pat plkst.16.30. 

Ko saņemsi ar ieejas biļeti Grūtnieču dienā? 

  • 5 lekcijas par 1 lekcijas cenu
  • Skaties jebkurā viedierīcē;
  • Iespēja uzdot jautājumus un saņmet atbildes;
  • Grūtnieču dienas ieraksts 72h pēc pasākuma;
  • Dāvaniņas tuvākajā pakomātā no Māmiņu Kluba atbalstītājiem;
  • Balvu izspēle pēc pasākuma

Apskatīt pilnu nodarbību sarakstu
Norises vieta Nosaukums cena