Vecāku skola

Adrese Vīlandes 1-2 (ieeja no Elizabetes ielas), Rīga | Tālrunis 67350750
Ar 3+ Ģimenes karti saņem 15% atlaidi grupu nodarbībām

ONLINE Konference topošajiem vecākiem "Gatavi mazulim": lekcijas visas dienas garumā, garantētās dāvanas un RATI kā lielā balva!

Jaundzimušais pasaulē ienāk tikai vienu reizi, tāpēc cieņpilnas dzemdības un attieksme pret mazuli ir tā vadmotīvs 26.marta topošo vecāku konferencei Gatavi mazulim! 11 lekcijas visas dienas garumā ļaus sagatavoties dzemdībām kopā ar partneri gluži kā intensīvi dzemdību sagatavošanas kursi, aptverot grūtniecības, dzemdību, jaundzimušā tēmas. Jau grūtniecības laikā būtiska ir attiecību veidošana ar mazulīti puncī, tāpat nozīmīgas ir pirmās dienas, nedēļas un mēneši pēc dzemdībām, veidojot atbalstošu, attīstošu un piemērotu vidi. 

"GATAVI MAZULIM" PROGRAMMA :

10.00-10.30

Cilmes šūnas- Tava garantija nākotnei

Nabassaite satur daudz cilmes šūnu, kas spēj pārtapt par citām šūnām, piemēram, nervu, kaulu, muskuļu vai asiņu šūnām. Paņemot nabassaites asinis un audus un saglabājot tajos esošās cilmes šūnas, mēs nepieciešamības gadījumā gūstam piekļuvi inovatīvai cilmes šūnu terapijai. Ārste Inese Bolmane lekcijas laikā kliedēs bažas, atbildēs uz visiem jautājumiem par un ap cilmes šūnu paņemšanu un izmantošanu.

10.40-11.20

Svarīgākais, kas jāzina par krūtszīdīšanas uzsākšanu

Kas gan var būt skaistāks par to, kā māmiņa baro savu mazuli ar krūts pieniņu? Skaists, dabīgs, vērtīgs process, turklāt - ļoti vienkārši īstenojams. Bet patiesībā viss nav tik vienkārši, kā izskatās. Un tas mazliet biedē jaunās māmiņas, tāpēc Grūtnieču dienā esam iekļāvuši tēmu par krūtsēdināšanu. Krūts ēdināšanas speciāliste Sandra Lase ONLINE konferencē pastāstīs, kā sekmīgi uzsākt krūts ēdināšanu, ar kādām grūtībām saskarties un kā tās risināt, kā arī atbildēs uz visiem jautājumiem.

11.25-12.05

Aktuālais grūtnieču aprūpē

Lai gan grūtniecības laikā topošās māmiņas ik mēnesi dodas pie sava ārsta, vecmātes, ginekologa, šajā Covid-19 laikā mēdz gadīties situācijas, kad paliek neatrisināti un neizrunāti jautājumi. Par un ap aktuālo grūtnieču aprūpē pastāstīs ginekoloģe Dr. Ieva Briedīte.

12.10-13.00

Cieņpilnas dzemdības

Piedzimšanas mirklis ir viens no īpašākajiem ikvienas sievietes dzīvē. Pozitīvas emocijas un prieks mijas ar fiziskām sāpēm, kas saistītas ar dzemdību norisi. Lai dzemdības mūsu atmiņās paliktu kā pozitīva pieredze, kura balstīta cieņā un sapratnē, ir svarīgi zināt, ka ne tikai dzemdību speciālisti, bet arī mēs pašas varam par to parūpēties. Dūla Jana Biezā iejūtīgi, izsmeļoši un atklāti pastāstīs, kā ikvienai no topošajām māmiņām un viņu partneriem piedzīvot cieņpilnas dzemdības. 

13.05-14.05

Pirmās dienas kopā ar mazuli - kā veidot cieņpilnu un mīlošu aprūpi jaundzimušajam

Jaundzimušais ienācis pasaulē kā balta lapa, veidojot pirmo pieredzi par pasauli, par apkārtni ar vecākiem. Kā veidot cieņpilnu un mīlošu aprūpi, kā veicināt apzinātu bērnu audzināšanu pirmajos dzīves gados, atklās fizioterapete Klaudija Hēla. 

14.10-14.35

D vitamīns grūtniecības un zīdīšanas laikā

Pētījumi apliecina, ka D vitamīns ieņem ļoti būtisku lomu mūsu veselības nodrošināšanā. Ja vēl nesen D vitamīnu saistīja tikai ar bērna kaulu sistēmas attīstību, tad mūsdienās zinātnieki jau pierādījuši, ka šim vitamīnam ir daudz būtiskāka loma cilvēka veselības nodrošināšanā. D vitamīna trūkums grūtniecības un krūts ēdināšanas laikā var traucēt bērnam iegūt kalciju, un kalcija deficīts var novest pie kaulu un zobu veselības stāvokļa pasliktināšanās. Topošo vecāku konferencē "Gatavi mazulim" klausies Līvas Ušpeles, Rīgas dzemdību nama ārstes- rezidentes, RSU Sabiedrības Veselības institūta pētniece projektā Nr.Izp-2019/1-0335 "Liekais svars, uztura paradumi un D vitamīna in omega-3 taukskābju rādītāji grūtniecības laikā" lekciju!

14.40-15.20

Mazuļa pūriņš

Zīdaiņu pūriņa sarūpēšana var sagādāt prieku, bet tas var būt arī izaicinājums, izdomāt, kādas preces un aksesuāri ir vajadzīgi, bet bez kuriem var iztikt, jo tie vajadzīgi pārāk īsu laiku vai neveicinās bērna attīstību. Ārste Irēna Putniņa konferences laikā būs tā, kas racionāli pasniegs Tev gatavu ceļvedi nepieciešamajām un liekajām lietām, ļaujot ieekonēt, jo, būsim reāli, mazulītis izmaksā tiešām daudz.

 

15.25-16.05

Radošs gaidību laiks un dzemdības

Mēs esam tas, ko domājam. Gaidot mazulīti mums bieži vien atklājas jauna pasaule- un mēs iepazīstam sevi no jauna, atklājot dažādus jaunus "es". Viens no veidiem, kā sevi iepazīt un sagatavoties jaunajai mātes lomai, ir pievērsties radošajai mākslas pasaulei, kas palīdzēs arī gaidību laikā un dzemdībās. Smelies iedvesmu sertificētas mākslas terapeites Sindijas Meluškānes lekcijā. 

16.10-16.40

Veselīgs uzturs un ūdens topošajai māmiņai

Grūtniecības laiks būtu tas brīdis dzīvē, kad noteikti pievērsties veselīgam dzīvesveidam un pilnvērtīgam uzturam. Un ar veselīgu uzturu te ir jāsaprot pilnvērtīgs sabalansēts uzturs, kas dažai varbūt būs kā jauna diēta, bet citai gluži pierasta lieta. Vai grūtniecības laikā ir jāuzņem vairāk šķidruma nekā ierasts, un kādi dzērieni topošajai māmiņai ir piemērotākie? Kā mainās topošās māmiņas uzturs? Par to lekcijas laikā runās uztura specialiste Lilita Manīga.

16.45-17.25

Jaundzimuša mazuļa veselīgi miega paradumi

Nav nekā skaistāka par to mirkli, kad mazulītis iemieg mūsu rokās. Bet bieži vien vecākiem neizskaidrojamu iemeslu dēļ bērniņš ir kļuvis nemierīgs, grūti iemidzināms un arī nomodā vairs nespēj rast mieru, jo ir ļoti neapmierināts. Sertificēta bērnu un zīdaiņu miega speciāliste Dace Cinava naktsmieram.lv atklās, kā veidot pozitīvus jaundzimušā miega paradumus!

17.30-18.10

Prenatālā psiholoģija. Saikne māmiņai ar mazuli puncī

Nav ciešākas saites starp mazulīti un topošo māmiņu grūtniecības laikā. Gan fiziskā, gan emocionālā attīstība ir nozīmīga jau kopš mazulīša ieņemšanas brīža. Mazulis jūt gan mammas sirdspukstus, kas mēdz paātrināties, ja māmiņa satraukta, gan arī pozitīvās sajūtas un mieru. Ieteikumi, padomi, iedrošinājuma vārdi Gatavi mazulim noslēgumā ar Dr.psych., psiholoģi, psihoterapeiti (kognitīvi biheiviorālā psihoterapija) Diānu Zandi.

LIELĀ balva no Cilmes šūnu bankas- TEUTONIA TRIO

Pilnībā aprīkoti bērnu ratiņi ar praktiskām funkcijām, kas padara ikdienas dzīvi nedaudz vieglāku. Visiem riteņiem amortizācija, kompakta locīšana un milzīgs iepirkumu grozs ar vāku, kas pasargā jūsu mantas.

1 ieejas biļete, kas sniegs iespēju saņemt dažādus bonusus:

  • Visas dienas programma "Gatavi mazulim" konferencē
  • Skaties tiešraidē vai ierakstā
  • Uzdod jautājumus un saņem atbildes
  • Piedalies LIELO balvu izspēlē pasākuma laikā
  • 1 biļete nodrošinās skatīšanos gan Tev, gan partnerim
  • Garantētās dāvanas Tevis izvēlētā Omniva pakomātā no Māmiņu kluba atbalstītājiem

·    piesakies elektroniskajai pieeja online konferencei, kas maksā 20.00 eur
·    veic apmaksu ar norēķinu karti 
·    pasākuma dienā saņemsi skatīšanās saiti

Uz tikšanos lielākajā topošo vecāku konferencē jau 26.martā. Būsim Gatavi Mazulim kopā!

Apskatīt pilnu nodarbību sarakstu
Norises vieta Nosaukums cena