Vecāku skola

Adrese Vīlandes 1-2 (ieeja no Elizabetes ielas), Rīga | Tālrunis 67350750
Ar 3+ Ģimenes karti saņem 15% atlaidi grupu nodarbībām

Kāpēc vīrieši dezertē no attiecībām? Darbnīca un lekcija

“Kāpēc vīrieši dezertē no attiecībām? Mūsdienu latviešu vīrieša psihoemocionālais portrets” - tā saucas sociologa un filosofa, vīriešu atbalsta grupu vadītāja Venta Sīļa darbnīca un lekcija Sieviešu festivāls Tavai izaugsmei un Tavam jaunajam ES 2.martā! ietvaros!


 

Aicinām apmeklēt Sieviešu Festivālu bez maksas un izmantot iespēju arī padziļinātāk iepazīties ar to, kā jūtas latviešu vīrietis!

Vīrieši nebaidās no intimitātes, viņi ir pēc tās izslāpuši. Viņi baidās no tā, ka cilvēks, ar ko viņi ir intīmās attiecībās, būs ļauns pret viņiem – ka notiks uzbrukums viņu vīrišķajai un cilvēciskajai patībai. Ir vairāki iemesli, kādēļ šādas bailes var būt pamatotas.

Pirmkārt, vīrieši ir emocionāli infantili, viņiem nav tās pieredzes darbā ar emocijām, kāda ir lielākajam vairumam sieviešu, kurām socializācijas gaitā ir izveidojušās pārsteidzošas iemaņas sociālajā diplomātijā un emociju apzināšanā. Līdz ar to vīrietim būšana attiecībās nozīmē spēlēt nesaprotamu spēli svešā laukumā – iznāk pastāvīgi zaudēt, nesaprotot, kā tas vispār notika.

Otrkārt, vīrieši tikai pēdējos gados sāk apzināties nepieciešamību strādāt ar savu identitāti tā, kā sievietes ir to darījušas pēdējos divus gadsimtus. Vīrieši baidās no tā, ka viņu identitāte sabruks esot blakus spēcīgākai un daudz rūpīgāk izstrādātai sievietes identitātei. Tas veido divas galējības – sadistisku vēlmi dominēt pār sievieti, pārspīlēti kultivējot patriarha tēlu, atsaucoties uz stingrajām “tradīcijām”, utt., vai mazohistisku vēlmi viņai padoties, atgriežoties simbiotiskās attiecībās ar “māti”, no kuras nav notikusi psiholoģiskā atdalīšanās.

Treškārt, bailes no tēva lomas, kura lielākajam vairumam vīriešu ir nesaprotama, jo pašiem vai nu nav tēva, vai arī attiecības ar viņu ir atsvešinātas un virspusējas. Attiecības ar tēvu ir viena no svarīgākajām vīrieša identitātes daļām, taču mūsu vēsturiskais un sociālais mantojums tās ir lielākoties iznīcinājis. Līdz ar to jābūvē jaunas inicācijas struktūras.

Ceturtkārt, nevēlēšanās kritiski palūkoties uz savu seksualitāti, strādāt ar to, paplašinot ārpus fallocentriskam egoismam. Ir jāpievēršas nevis seksa objektiem un parametriem, bet pašai iekārei, libido, dziņai, kura jāredz nevis kā dzīvnieciskais, bet gan kā dzīves virzītājspēks un garīgā piepildījuma avots.

Pēdējos gados arvien vairāk vīriešu sākuši pievērsties šīm problēmām, piemēram, strādājot vīru grupās. Rezultāti ir ļoti iepriecinoši. Bet vai sievietes ir gatavas attiecībām ar šādu, iniciētu un emancipētu vīrieti? To visu sīkāk apspriedīsim klātienē.

Dalības maksa ar priekšapmaksu - 7 EUR. Uz vietas 10 EUR. Piesakoties, saņemsi rēķinu uz norādīto e-pastu, kas jāapmaksā 2 darba dienu laikā. Pretējā gadījumā pieteikums tiks anulēts. 

Ieeja pasākumā Sieviešu festivāls Tavai izaugsmei un Tavam jaunajam ES 2.martā! ir bez maksas. Festivāls norisināsies no plkst.12:00 - 18:00.

Pasākumu piedāvā MFD Veselības grupa, aicina un organizē Māmiņu klubs un vienīgā televīzija sievietēm STV!

Apskatīt pilnu nodarbību sarakstu
Norises vieta Nosaukums cena