Vecāku skola

Adrese Vīlandes 1-2 (ieeja no Elizabetes ielas), Rīga | Tālrunis 67350750
Ar 3+ Ģimenes karti saņem 15% atlaidi grupu nodarbībām

Jogas nodarbības pirmsskolas vecuma bērniem

Bērniem ir jāspēlējas! Tāpēc arī pirmā iepazīšanās ar jogu ir jautra rotaļa – bērni dodas jogas ceļojumā uz interesantām vietām, pa ceļam satiek dažādus tēlus un dzīvniekus, kurus attēlo ar jogas pozu palīdzību. Bērnu radošumam nav robežu, tāpēc pavisam dabiski ir izdomāt arī pašiem savas jogas pozas.

Šajā vecumā jogas pozu precīza izpilde nav būtiska, daudz svarīgāk ir sajust savu ķermeni, to, kā tas kustas un priecāties par to! Jogas nodarbība pašiem mazākajiem jogotājiem ir 30-40 minūšu gara un tiek veidota līdzsvarojot dinamisku un aktīvu darbošanos ar relaksējošiem vingrinājumiem un bērniem piemērotām īsām meditācijām. Pakāpeniski, caur rotaļu, bērni iepazīstas ar jogas pamatelementiem – jogas pozām, elpošanas vingrinājumiem, meditāciju un cieņpilnu, laipnu un līdzjūtīgu attieksmi pret vidi sev apkārt un vienam otru.

Bērni jogas nodarbībā:

-Mācīsies par savu ķermeni, tā daļām un to, kā tam patīk kustēties;

-Kustēsies, lai fiziskais ķermenis augtu veselīgs, stiprs un elastīgs;

-Attīstīs līdzsvara izjūtu, koordināciju, ķermeņa kustību savstarpēju saskaņotību;

- Sāks apgūt pašregulācijas un impulsu kontroles prasmes;

- Apgūs elpošanas vingrinājumus un citas prasmes, kuras ar vecāku palīdzību varēs lietot arī ikdienā;

- Praktizēs līdzcietīgu, laipnu un cieņpilnu attieksmi pret sevi, citiem un vidi sev apkārt;

- Mācīsies noteikt savas un ievērot citu robežas;

-Mācīsies sadarboties un draudzēties.

Ar bērniem kopā jogo: Līva Kupča

Pēdējos 7 gadus Līva ir regulāri vadījusi bērnu jogas nodarbības pirmsskolas vecuma bērniem, kā arī darbojusies ar dažāda vecuma bērniem nometnēs, pasākumos un individuālās nodarbībās.  Jogas nodarbībās bērniem hatha jogas prakses galvenie principi apvienojas ar radošu kustību, mākslu, stāstiem un pasakām un daudzām citām tehnikām, lai sasniegtu ikkaktru bērnu un viņa tā brīža vajadzības. Līva paralēli darbam bērnudārzā ir mācījusies hatha jogu, indiešu klasisko deju Odissi un šobrīd studē deju un kustību terapiju Rīgas Stradiņa universitātē.

Līvas sirdsdarbs ir būt līdzās bērniem, lai atbalstītu, iedrošinātu un sniegtu bērniem to palīdzību, kas viņiem nepieciešama, lai izaugtu par veselīgām personībām.

IERAŠANĀS UZ NODARBĪBU:

Uz nodarbību bērniem jāierodas ērtā apģērbā, kas neierobežo kustības, kājās zeķītes.  Ja nepieciešams pirmajā nodarbībā bērniņš var piedalīties kopā ar kādu no vecākiem (vecāks jogo kopā ar bērnu ).

Kur notiek?

Māmiņu Klubā, Vīlandes ielā 1-2, ieeja no Elizabetes ielas

Kad notiek?

Trešdienās plkst. 10.00-10.40

Cik maksā?

Maksa par vienreizēju nodarbību – 10 eur.

Abonements četrām reizēm (jāiztērē 5 nedēļu laikā) - 35 eur.

Apskatīt pilnu nodarbību sarakstu
Norises vieta Nosaukums cena