Vecāku skola

Adrese Vīlandes 1-2 (ieeja no Elizabetes ielas), Rīga | Tālrunis 67350750
Ar 3+ Ģimenes karti saņem 15% atlaidi grupu nodarbībām

Joga topošajām māmiņām ar jogas pasniedzēju Lieni Bogdanovu

Grūtniecības laikā topošās māmiņas ķermenis piedzīvo daudzas izmaiņas, kas garīgi un fiziski rada stresu. Veids, kā saglabāt veselīgu prātu un ķermeni, ir joga topošajām māmiņām.

Topošo māmiņu joga ir vērsta uz pozām, lai palielinātu izturību un ķermeņa lokanību. Tāpat joga palīdzēs attīstīt pareizu elpošanu un relaksācijas metodes, lai atvieglotu dzemdību procesu. 

Kādas ir topošo māmiņu jogas priekšrocības? 

Joga patiks ikvienai topošai māmiņai vispārējās labsajūtas uzlabošanai, tāpat ir arī citas priekšrocības:

  • Uzlabojas miegs
  • Samazinās stress
  • Palielinās izturība
  • Samazinās sāpes muguras lejasdaļā
  • Samazinās nelabums
  • Samazinās galvassāpes

Papildus uzskaitītajiem ieguvumiem atklāts, ka pastāv saistība starp grūtniecības jogu un hipertensijas saistīto komplikāciju samazināšanos. 

Gaidību laikā vērts izveidot atbalsta sistēmu, kas parasti ietver ģimeni un draugus. Tomēr var būt noderīgi paplašināt atbalsta sistēmu, kurā tiktu iekļautas arī citas topošās māmiņas. Piedaloties Māmiņu Kluba Vecāku skolas nodarbībās, iegūsi ja ne labas draudzenes, tad paziņas gan, ar kurām varēsi dalīties savās rūpēs un raizēs! Vēl būtiskāk - satikšanās ar citām topošajām māmiņām dod iespēju aprunāties ar kādu sievieti, kura arī ir gaidībās. 

Par pievienošanos topošo māmiņu jogai

Drošākais veids, kā nodarboties ar jogu grūtniecības laikā, ir darīt to ar citām topošajām māmiņām. Būtiski apmeklēt nodarbības, kuras pasniedz sertificēts jogas pasniedzējs, jo viņš pārzina īpašās pozas, no kurām jāizvairās un uz kurām koncentrēties gaidību laikā. 

Kas jāzina par jogu grūtniecības laikā

Joga noteikti ir līdzeklis atpūtai, tāpēc nav pamata sevi piespiest darīt kaut ko, kas topošajai māmiņai nebūt nav veselīgi. Tāpat jāatceras, ka lai gan ir daudz priekšrocību gaidību jogai, topošajām māmiņām atsevišķi jogas veidi nav piemēroti. 

Ja ar jogu neesi nodarbojusies pirms tam, grūtniecības laiks ir lielisks laiks, lai to sāktu, jo pozas ir vienkāršākas nekā vari iztēloties, nodarbības būs maigas un lēnas, jogas pasniedzējam pielāgojoties katras topošās māmiņas spējām.

Kad sākt nodarboties ar jogu grūtniecības laikā?

Labākais laiks, lai sāktu praktizēt jogu, ja iepriekš tas nav darīts, ir otrajā trimestrī- sākot no 12.grūtniecības nedēļas. Jogas vadlīnijas iesaka nemēģināt jogas pozas 1.trimestrī, ja vien neesi ar jogu nodarbojusies jau pirms tam. Tāpat sākot no otrā grūtniecības trimestra jutīsi spēku un enerģijas pieplūdumu. 

Nodarbības vada jogas pasniedzēja un diplomēta masiere Liene Bogdanova

Kad notiek?

Piektdienās 14.00-15.00 no 23. septembra piektdienās 16.00-17.00

Kur notiek?

Māmiņu Klubā, Vīlandes ielā 1-2, ieeja no Elizabetes ielas

Cik maksā?

€ 12 par vienu nodarbību, € 40 par 4 nodarbībām

Ja vēlamajā datumā nav  vietu, zvaniet uz Māmiņu Klubu +371 67350750

 

Apskatīt pilnu nodarbību sarakstu
Norises vieta Nosaukums cena