Vecāku skola

Adrese Vīlandes 1-2 (ieeja no Elizabetes ielas), Rīga | Tālrunis 67350750
Ar 3+ Ģimenes karti saņem 15% atlaidi grupu nodarbībām

Atbalsta grupa topošajām māmiņām

Gaidības ir piedzīvojums, kas līdzi nes daudz jauna un arī nezināma. Tas ir arī laiks, kad sievieti pārņem plaša emociju gamma – topošā māmiņa var izjust lielu prieku, pēc mirkļa jau satraukumu un iegrimt pārdomās, apsvērt jautājumus, kas nekad iepriekš pat nav nākuši prātā.

Pētījumi apliecina, ka tas vien, ka kaut ko izdzīvojam pirmo reizi, ir pamats vientulībai. Neatkarīgi no tā, cik garš bija tavs ceļš līdz bērniņam, gaidības, visticamāk, izrādījās citādākas nekā biji iedomājusies. Diemžēl, ekspektācijām neatbilstoša realitāte var radīt vientulības sajūtu.

Atbalsta grupa - vieta, kur satikt citas topošās māmiņas, lai nejustos vientuļa

Atbalsta grupa Māmiņu Klubā topošajām māmiņām ir vieta, kur satikt citas sievietes, kuras šobrīd iet to pašu ceļa posmu. Tā būs spēcinoša pieredze, kurā izjust solidaritāti un atbalstu, izstāstīt savu stāstu un apzināties, ka tu neesi viena.

“Esmu pateicīga, ka aizvien vairāk sievietes šādu grupu saredz kā tik ļoti nepieciešamās rūpes par sevi. Sievietes satiekas, viena otru iepriekš nepazīstot. Tas, savukārt, palīdz uztvert šī brīža sajūtas un pārdomas bez iepriekš uzliktiem zīmogiem,” stāsta nodarbību vadītāja, dūla apmācībā, zīdīšanas konsultante un topošā PEP mamma Lija Liepiņa. 

Atbalsta grupā tev būs:

  • Droša vide, kurā dalīties, jautāt un atbalstīt.
  • Iespēja jautāt un saņemt informāciju no dūlas, zīdīšanas konsultantes un topošās PEP mammas.
  • Dzirdēt citu topošo māmiņu pieredzi, kas mazinās tavu vientulības sajūtu.

Atbalsta grupa sievietēm gaidībās Māmiņu Klubā tiek organizēta nelielā lokā, kopā pulcējot 4 – 8 sievietes. Tikšanās norisināsies reizi nedēļā un ilgs 1,5 – 2 stundas. Atbalsta grupā kopā būsim 2 mēnešus.

Par Atbalsta grupas vadītāju

Lija Liepiņa ir dūla apmācībā, zīdīšanas konsultante un topošā PEP mamma. Lijai pašai ir divi bērni, kuru dzemdības pieredzēta kā spēcinoša pieredze, kas paplašina apvārsni. Tas viņu iedvesmojis kļūt par dūlu un atbalstīt citas sievietes.

Atbalsta grupas dalībnieču atsauksmes

Liena: "Dalība šajā grupā liek pieslēgties sev, saprast, kā tad tu īsti jūties."

Zane: "Tas ir tāds iknedēļas foršais rituāls, kas iedod mieriņu. Izstāstot raizes, palieku mierīgāka."

Jana: "Šeit Tu saproti, ka neesi viens, jo šīs dāmas iet cauri tieši tam pašam."

Undīne: "Šī grupa ir vērtīgākais, kas man ir gaidību laikā, neskaitot ginekoloģi."

Anita: "Atbalsta grupa ir viens no vērtīgākajiem grūtnieču resursiem, kas pieejams. Protams, ir ļoti svarīgi apgūt arī visus praktiskos kursus, bet ko līdz tie, ja nav arī emocionālā mieriņa, kuru var iegūt caur sarunām ar citām grūtniecēm, kuras iet tieši tam pašam cauri. Sapratne, atbalsts, iespēja izteikt skaļi trauksmainās domas, kuras pēc tam mazinās, ir viens varens ieguvums. Kā arī sagatavotie jautājumi un uzdevumi, kas ļauj padomāt par notiekošo no citas perspektīvas, ir ļoti, ļoti noderīgi. Paldies!"

Kad notiek?

Trešdienās plkst. 18.00-20.00

Kur notiek?

Māmiņu Kluba mājīgajas telpās Vīlandes ielā 1-2, ieeja no Elizabetes ielas

Cik maksā?

€ 15 par katru tikšanos (kopā 8 tikšanās reizes)

Apskatīt pilnu nodarbību sarakstu
Norises vieta Nosaukums cena