Vecāki, saturamies! Līdz skolai vairs tikai nedēļa!

Vecāki, saturamies! Līdz skolai vairs tikai nedēļa!

24. Aug 2020, 01:14 SkolēnaMamma SkolēnaMamma

Es būtu gatava atdot kaut pusi karaļvalsts, lai pagarinātu skolēnu vasaras brīvlaiku par vismaz vēl vienu mēnesi, jo vasara ir paskrējusi pārāk ātri.

Tagad līdz 1. septembrim, kuru bērns nu galīgi negaida, atlikusi vairs tikai nedēļa un viss svarīgākais arī ir it kā jau sagatavos. Vienīgais, savas aizmāršības dēļ visu laiku aizmirstu piemērīt, vai dēlam vēl der melnās bikses, kuras kovida laika dēļ 1. klasē izdevās uzvilkt vien pāris reižu, jo pavasara cēlienu taču sēdējām mājās, kur bikses ar buktēm nu galīgi nav nepieciešamas.

Jā, vēl bez bikšu garuma pārbaudes arī kaut kur jāatrod džuta. Varbūt jums ir ideja, kur tādu meklēt? Iedotajā sarakstā, kas jāsagādā 2. klasei, minēta lāpāmā adara, tamboradata, mulinē dieni un arī dzija, taču džuta manos krājumos nav. Acīmredzot, priekšā vēl viens gājiens uz veikalu priekšā.

Ja ar skolai pērkamo lietu tā kā būtu tikuši cauri veiksmīgi un šogad pat bez pārmēru lieliem finanšu izdevumiem, jo daudz kas sataupīts vēl no 1. klases, tāpēc nav vajadzības pirkt jaunu, tad par to, kā tiks organizētas mācības no septembra, mums vēl nav ne mazākās nojausmas.

Pie katras reizes, kad iepīkstas telefons, ķeru pie sirds, domājot, ka atnācis e-pasts no e-klases, kurā skolotāja nu pavēstījusi, kā tad turpmāk bērni mācīsies, taču pagaidām valda pamatīgs klusums pirms vētras. Pat mūsu klases vecāku čats ir nomiris, par ko man ir liels prieks, jo dažkārt  (OK, 99%) sarunas tajā bija pilnīgi bezjēdzīgas, savukārt e-klases paroli es pravietiski biju jau pavasarī pierakstījusi savā plānotājā, jo paredzēju, ka citādi to varētu aizmirst.

Mammas un tēti, vai esat gatavi skolai? Teikšu godīgi, ka es nē. Tā būs kārtējā laika menedžmenta paraugstunda, lai atgrieztos iepriekšējās sliedēs, cīnītos ar mājas darbu kaudzēm, vajadzību nez no kurienes uz nākamo dienu sagādāt vecu kalendāru lapas vai bildes ar konkrētiem zvēriem. Saturieties, mīļie, drīz tas laiks atkal sāksies!

Cerams, ka kovida otrais vilnis pāršalks pāri mūsu galvām nemanīts un jau drīz atkal nebūs jāpārvēršas par mājmācības skolotāju, kura var visu - mācīt visus priekšmetus, vienlaikus strādāt, gatavot ēst, tīrīt māju, lasīt pasakas, paijāt un reizēm arī parāties. Goda vārds, mani biedē mūsu platuma grādiem netīkamā rudens/ ziemas/ pavasara sezona, kad klepus un iesnas ir pilnīgi normāla parādība, bet tagad, visticamāk, pie katra mazākā šķaudiena vai klepus bērns tiks evakuēts uz mājām kā potenciālais kovida pārnēsātājs.