Vasaras tehnoloģiju dienas nometnes bērniem!

Vasaras tehnoloģiju dienas nometnes bērniem!

06. May 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Programmēšanas skola Learn IT aicina zinātkārus skolēnus vecumā no 7 līdz 13 gadiem piedalīties izzinošās programmēšanas nometnēs! Jauniešiem pieredzējušu pedagogu vadībā būs iespēja izprast un radīt mūsdienu tehnoloģijas, izstrādāt sev interesējošus projektus, aktīvi pavadīt laiku, iepazīt jaunus draugus un viesoties mūsdienīgās universitātēs, IT uzņēmumos un virtuālās realitātes studijā.

Norises laiks: Jūnijs - jūlijs, dienas nometnes nedēļas garumā

Norises vieta: Kopstrādes telpa “Teikums”, Rīgas Valsts vācu ģimnāzija un  Mārupes pamatskola

Dalības maksa: 210 eur nometnēm kosptrādes telpā “Teikums”, pārējās vietās - 190 eur. Izmaksas ietver visus nepieciešamos materiālus uzdevumu veikšanai nometnes laikā, pusdienas un launagu, kā arī tiek segti izdevumi, kas saistīti ar ekskursijām ārpus nometnes.

Piedāvājumā 3 dažādas programmas, kas būs piemērotas ikvienam skolēnam ar vai bez priekšzināšanām programmēšanā.

Programmētāju piedzīvojums nākotnē

Nometne, kas palīdzēs bērniem izzināt un fantazēt, kāda izskatīsies ikdiena pēc 20 gadiem. Cik strauji tehnoloģijas būs attīstījušās? Cik gudras būs ierīces? Kā tās izveidot pašiem? Nedēļas garumā skolēni klausīsies, pētīs, sportos, zīmēs, programmēs un būvēs, lai izveidotu nākotnes gudrās pilsētas maketu. Katrai dienai esam piešķīruši savu tēmu par mūziku, mākslu un sportu, lai apskatītu kā tehnoloģijas ietekmēs dažādas mūsu ikdienas jomas.

Jaunais izgudrotājs

Radoša nometne topošajiem uzņēmējiem, programmētājiem un IT vadītājiem. Apvienojot programmēšanas pamatus un savu izdomu, skolēni veidos prototipus jau zināmām vai pilnīgi jaunām ierīcēm. Mūsdienīgs kāmīšu barotājs, gudrs atslēgu piekariņš vai sociāla spēle kautrīgajiem - tās ir dažas no idejām, kuras mūsu skolēni izveidojuši jau iepriekš. Nedēļas laikā skolēni programmēs savas idejas prototipu ar micro:bits kontrolieriem, izveidos tiem mājas lapas, kā arī iepazīsies ar uzņēmējdarbības pamatiem un gatavosies noslēgumam - demo dienai, kurā prezentēs savu produktu un dalīsies atziņās, ko guvuši nometnes laikā. 

Jaunais spēļu izstrādātājs

Izzinoša nometne skolēniem, kurus aizrauj piedzīvojumi spēļu pasaulē. Nometnes laikā dalībniekiem būs iespēja uzprogrammēt savu versiju dažādām populārām datorspēlēm, apgūt spēles dizaina veidošanu, testēšanu un uzlabošanu. Brīvajā laikā dalībnieki kombinēs papīru, kartonu, slēdžus un sensorus, lai izveidotu savu Pinball spēles galdu, un sadarboties dažādās aktīvās komandas rotaļās brīvā dabā.

Dienas plāns

08.30 - 09.00 ierašanās

09.00 - rīta paziņojumi, rituāli un saliedēšanās aktivitātes

09.30 - laiks darboties! Darbnīcas par attiecīgās dienas tēmu

11.30 - pusdienas

12.30 - atpakaļ pie iesāktajiem projektiem, darbu uzlabošana un atgriezeniskā saite

15.00 - launags

15.30 - sportiskas aktivitātes (komandu spēles, orientēšanās, aktivitātes ārpus telpas visiem skolēniem kopā)

17.00 - 17.30 došanās mājup

Mūsu ģimenes vārdā vēlējāmies pateikties par interesanto un izzinošo nometni. Katrīnai ļoti patika un laiks paskrēja ļoti ātri. Kā saka Katrīna – viņa iemācījās labāk programmēt, darboties ar littleBits un ieguva jaunus draugus.

Irēna, Katrīnas mamma

 

Uzņemot Learn IT bērnu nometnes dalībniekus Draugiem Group, pārsteigti bija ne tikai mūsu uzņēmuma mārketinga speciālisti par jauno IT entuziastu spēju prezentēt savu ideju, bet sajūsmā bija arī mūsu inženieri par tehnoloģiskiem risinājumiem, kurus bērni nometnē izstrādāja un demonstrēja. Redzējām, ka aug spēcīga nākamā paaudze.

Jānis Palkavnieks, Draugiem Group runas vīrs

 

Vairāk informācijas par nometnēm un pieteikšanās: www.ej.uz/learnitnometni