Notiks KENDAMA Baltijas un Eiropas līmeņa čempionāti

Notiks KENDAMA Baltijas un Eiropas līmeņa čempionāti

07. Mar 2019, 19:43 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šī gada 6. aprīlī t/c “Domina Shopping” notiks Baltijā lielākais kendama čempionāts “Kendama Domina Open” - tajā aicināti piedalīties visi kendama entuziasti bez jebkādiem ierobežojumiem.

Savukārt 25. un 26. maijā turpat “Dominā” notiks arī starptautiskās sacensības “Kendama Europe Latvia Open”, kurās savu meistarību pierādīs pasaules līmeņa profesionāli spēlētāji. Pasākumus organizē Shopo.lv sadarbībā ar populāro un pieredzē bagāto šī sporta veida zīmola “Kendama Europe PRO” komandu. Pasākums ir bez maksas gan dalībniekiem, gan skatītājiem.  

“Šobrīd daudzviet Latvijā kendama kustība jauniešiem ir aizstājusi datorspēles, palīdzējusi socializēties. Un mums šķiet, ka vēl pietrūkst vienojuša pasākuma, kur ikvienam ir iespēja iesaistīties kendama aktivitātēs. Tāpēc kopā ar partneriem nolēmām organizēt sacensības Baltijas līmenī, lai kendama fani varētu salīdzināt savu meistarības līmeni ar citiem spēlētājiem un iedvesmotu apkārtējos būt par daļu no šīs progresīvās kopienas,” saka Laura Liepiņa, Shopo.lv pārstāve.

 

Dalības noteikumi

Čempionātā būs vairākas grupas, kas pielāgotas atbilstoši dažādiem sagatavotības līmeņiem. Ikvienam, kurš līdzi būs paņēmis savu kendamu, būs iespēja apliecināt savu meistarību, jo kopumā būs trīs grupas –  trīs dažādiem prasmju līmeņiem. Līdz ar to piedalīties pasākumā laipni gaidīti ir gan iesācēji, gan pieredzējuši profesionāļi. 

Iepriekšēja pieteikšanās, lai piedalītos 6.aprīļa čempionātā, nav nepieciešama – reģistrēšanās notiks 6. aprīlī no plkst. 10.00 līdz 11.00 t/c Domina Shopping (Ieriķu iela 3, Rīga) centrālajā laukumā pie restorāna “Vairāk Saules”. Savukārt oficiālā čempionāta atklāšana būs plkst. 11.30.

Kendamas čempionātā būs ne vien iespēja redzēt Latvijas un Eiropas labākos kendamas profesionāļus, bet arī laimēt lieliskas balvas, klausīties uzlādējošu mūziku, par ko parūpēsies DJ. Dienas garumā būs iespēja vērot arī atlases sacensības un piedalīties mini spēlēs, kas paredzētas tieši interesentiem, kuri čempionātā paši nepiedalīsies. Pasākuma laikā neizpaliks arī iespaidīgi profesionāļu paraugdemonstrējumi un triki.

25. un 26. maijā turpat “Dominā” notiks kendamas pasākumu turpinājums - starptautiskās sacensības “Kendama Europe Latvia Open”. Te savu meistarību rādīs gan “Kendama Europe PRO” komanda, gan citi pasaules līmeņa profesionāli spēlētāji. 

Par kendamu

Kendama ir tradicionāla japāņu koka rotaļlieta, kas attīsta koordināciju, balansu un roku veiklību. Kendama sastāv no kena (zobens – japāņu val.) un tamas (bumba – japāņu val.). Šīs spēles variācijas un izmēri var būt visdažādākie, bet sacensībās parasti tiek izmantotas 18,5 cm – standarta izmēra kendamas. Japānā kendamu sākotnēji spēlējuši pieaugušie, bet tad tā pārtapusi par klasisku bērnu koka rotaļlietu un pat nopietnu sporta veidu. Ārpus Japānas kendama kļuvusi populāra aizvadītajā desmitgadē, bet Latvijā strauju atpazīstamību un pieprasījumu piedzīvojusi pēdējā gada laikā.

Vairāk informācijas par pasākumu: www.playpro.lv