Šogad likvidēs 6 izglītības iestādes

Šogad likvidēs 6 izglītības iestādes

24. Feb 2020, 10:31 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šogad, saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas sniegto informāciju, paredzēta sešu izglītības iestāžu likvidācija. Ministrija arī saskaņojusi trīs skolu reorganizāciju, mainot to pakāpi, un četru izglītības iestāžu pievienošanu citai.

Ar 30.jūniju tiks likvidēta Asūnes sākumskola, 31.jūlijā likvidēs Izvaltas pamatskolu, bet ar 31.augustu likvidēs Aizkraukles Vakara (maiņu) vidusskolu, Līvānu novada Vakara (maiņu) vidusskolu, Ēveles pamatskolu un Sīļukalna pamatskolu.

Mainot izglītības pakāpi, ar š.g. 1.septembri tiks reorganizēta Vandzenes pamatskola, kura kļūs par Vandzenes sākumskolu, un Vilgāles pamatskola, kura tiks reorganizēta par Vilgāles sākumskolu, bet 31.jūlijā reorganizēta tiks Misas vidusskola, kura kļūs par Misas pamatskolu.

1.jūlijā citai izglītības iestādei tiks pievienotas Gulbenes Vakara (maiņu) vidusskola un Daugavpils 1.speciālā pamatskola, kuras attiecīgi pievienos Gulbenes 2.vidusskolai un Daugavpils Stropu pamatskolai - attīstības centram, savukārt 31.augustā Suntažu internātpamatskola - rehabilitācijas centrs tiks pievienots Suntažu vidusskolai, bet Viļakas pamatskola - Viļakas Valsts ģimnāzijai.

Pagājušajā gadā, mainot izglītības pakāpi, reorganizētas 12 izglītības iestādes, pievienotas citai skolai 28 izglītības iestādes, bet likvidētas - 14 skolas.