Septembris klāt - vākojam grāmatas un burtnīcas!

Septembris klāt - vākojam grāmatas un burtnīcas!

03. Sep 2014, 16:58 lauvinja lauvinja

Ik gadu skolas gaitas uzsākot, man tā vien gribas veltīt dažus skarbus vārdus tiem, kuri izdomāja katru grāmatu un darba burtnīcu saražot dažādos izmēros, nepiedāvājot normālus, izturīgus vāciņus. Piedodiet, tos causpīdīgās plānās plēvītas izstrādājumus, ko lepni dēvē par vāciņiem, man par tādiem dēvēt negribas. Izskatās briesmīgi pēc pāris mēnešiem.

Ar skaudību šogad noskatījos, ka čehijā un vācijā ir pieejami normālas kvalitātes, krāsaini, acis priecējoši vāciņi burtnīcām, kladēm un grāmatām, bet pat burtnīcas tur šiem citos izmēros, kā pie mums vismaz sākumskolai.

Tā nu nekas cits neatliek kā būt radošai. Es izmantoju vākošanai grāmatu vākošanas plēvi-papīru (citus gadus grāmatu vākošanas papīru vai dāvanu papīru, vienīgi dāvanu papīram jābūt gana stingram, vai arī papīra vāciņš jāaplīmē pēc tam ar līmplēvi) un līmplēvi caurspīdīgo. Ir bijuši gadus, kad esmu bijusi radošāka, kopā ar meitu veidojām kolāžas uz grāmatu vāciņiem no papīra un aplīmējām ar līmplēvi. Izskatās oriģināli, bet prasa diezgan daudz laika.

Kā grāmatas un burtnīcas vāko jūsmājās?