Pagarinātā grupa pirmklasniekam NAV nepieciešama!

22. Oct 2013, 15:56 lauvinja lauvinja

Jā, jā - pagarinātā grupa pirmklasniekam NAV nepieciešama! Izveiciet aptauju pirmklasnieku vidū un lielākā daļa teiks, ka to nevajag! Kā jebkuram bērnam, gribas aktivitātes un labāk laiku pavadītu bumbulējot, kino, sporta spēlēs!

 Tomēr pagarinātā grupa  visbiežāk vajadzīga pirmklasnieka vecākiem, kuriem reti kuram ir iespēja mazo sagaidīt pēc skolas, izvadāt pa pulciņiem, iedot launagu un izklaidēt un kopīgi izmācīties.

Pēc manas pieredzes pagarinātās grupas atšķiras dažādās skolās – ir tādas skolas, kur pagarinātajā grupā bērns paspēj gan izmācīties, gan izdauzīties, gan pulciņus apmeklēt un pedagogs šo visu procesu uzrauga, īpaši mājas darbu pildīšanu. Un laukā paspēj iziet un izdaudzīties! Ak jā, tā tas bija arī manā laikā, kad es vēl gāju pagarinātajā grupā vairākus gadu desmitus atpakaļ! Tad, kad mana meita gāja pagarinātajā grupā, es diemžēl neko izcilu pateikt nevaru – bērni bija puslīdz pieskatīti ar vienu aci tik daudz, lai nenones skolu un nenoāra kādu sienu, pie reizes sevi neapskādē, jo mājas darbi izpildīti bij ļoti reti, jo šo aspektu pedagogs nemaz nepieskatīja, bet cik gan mazajam ir apziņa, ka vajag tos izpildīt un cik produktīvi tas notiek, ja pārējie auro un dauzās pa klasi, bet tev nav iespēja norobežoties?

Jau tagad pamazām rodas sirmi mati, apzinoties, ka nākamgad man vajadzēs pirmklasniekam pagarināto grupu, bet atkal tur būs ļoti ierobežots veitu skaits. Laikus aušu kājas un lēkšošu pēc medicīniskās kartes skolai, lai pirmā varētu visus dokumentus skolai iesniegt un bērnam vietu pagarinātajā grupā izcīnīt! Ja neizdosies, nu neko – nāksies bērnam pierast pie patstāvības ar rāvienu un tusēt pa māju, kamēr māsa no skolas un vecāki no darba uzradīsies – būs mums telefonuzraudzība!

Bērni ātri izaug! Veiksmi un izturību pirmklasnieku vecākiem – pamati ir jāieliek stabili!

lauvinja lauvinja 23. Oct 2013, 08:51 inesetiptop

Bērns no bērna atšķiras - veinam vajag baru, citam pāris draugu 😉

Konkrētajā skolā vismaz šogad nekas nav mainījies - pagarinātajā grupā vietas pietiek apmērm trešajai daļai pirmsklasnieku tieši tāpat kā pirms 5 gadiem. Nav informācijas, ka nākamgad varētu būt citādāk telpu trūkuma dēļ.