Mans lielais "potētais" bērns saslima ar vējbakām!

Mans lielais "potētais" bērns saslima ar vējbakām!

08. Jul 2019, 10:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tā nu ir sanācis, ka mans lielais "potētais" bērns ir saslimis ar vējabākām un ļoti smagā formā. Un ciemojoties pie vecvecākiem. Šorīt no rīta saņēmu ziņu no opja, ka ir zināms iemesls, kādēļ lielajai meitai ( 10gadi) bija 40.4 teperatūra pirms 2 dienām - nu viss ķermenis ir izmests ar pumpām - pilnīgi viss.

Jā, sestdienas rīts man iesākās ar telefonzvanu sešos no rīta, kad zvanīja mans tētis un jautāja, ko darīt, jo mazmeitai esot 40.4 temperatūra. Teikšu godīgi, viņai šāda temperatūra bija tikai gada vecumā, kad nokļuvām slimnīcā. Ieteicu saukt "ātros", bet tad deviņos no rīta sazvanījāmies vēlreiz un temperatūra bija nokritusies līdz 38. Dīvaini šķita, ka viņai nebija nedz kepus, nedz iesnas, nedz sāpēja vēders. Nu pilnīgi nekas, tikai augsta temperatūra.

Lielā meita ir vienīgais bērns, kurš man ir potēts "pēc grāmatas", tā kā nosaka valsts noteiktais potēšanas kalendārs un, tā kā būtu ērti lielākajai daļai sabiedrības. Lieki teikt, ka viņa arī ir vienīgais bērns, ar kuru man ir tik nopietnas veselības problēmas - liekais svars, vairogdziedzera problēmas un nesakārtotā vielmaiņa, elpošanas problēmas, alerģijas utt., un, ja plosās vīrusi, viņa ir pirmā, kura saslimst. 

Zinu, ka te būs gan daudzi ārsti, gan "gudrās mammas, tēti", kuri mani nosodīs, bet "pateicoties" lielajai meitai un vairāk lasot un pētot literatūru, sapratu, ka abi jaunākie bērni netiks potētas kā pēc grāmatas. Vidējā bērna potes, un arī tikai daļu, veicām pēc 1.5gada sasniegšanas. Jaunākā ir sapotēta tikai ar to, ko potē dzemdību nodaļā. 

Tad nu lūk statistika tai sabiedrības daļai, kuri dala bērnus un skaļi arī viņus tā dēvē "potētajos" un "nepotētajos". Jāteic gan medijos, forumos, komentāros ar to esam saskārušies ļoti bieži. Brāļa 3 bērni - visi potēti un visi saslima ar vējabākām, mazais ļoti smagi - arī ar temperatūru un visu ķermeni vienās pumpās.

Mani 3 bērni (4.neskaitās, jo vasaru pavada ārpus Latvijas), no kuriem tikai 1 potēts, šis viens ir saslimis, "nepotētie" divi vēl turas un otra brāļa bērns "nepotētais" turās. Tad nu lūk kopējā statistika ar 7 bērniem, kuri pie omes un opja tusē kopā. 4 ir potēti, 3 nepotēti, saslimuši uz doto brīdi ir četri - "potētie". 

lauvinja lauvinja 14. Jul 2019, 22:18

Es esmu PAR vakcināciju, BET vējbaku vakcīna mani nav pārliecinājusi. Iemesli: vakcīnas darbības laiks īsti nav zināms, pēc teorijas, nodrošinot atkārtotu re-vakcināciju, imunitāte ir uz mūžu, teorētiski. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc jaunāko nevakcinēju. Otrs, sākotnēji nebija paredzēta revakcināja LV, kas nozīmētu, ka jauniešu vecumā ap 25, kad varētu būt aktuāla bērnu radīšana, vakcīnas iedarbība būtu beigusies, bez tam pieaugušie slimo smagāk. Visbeidzot, kad ieviesa vakcināciju pret vējbakām LV, galvenais arguments bija bērni neslimos un vecākiem nevajadzēs slimības lapas, kas man kā pamatarguments šķita nepārliecinošs.

ViKrEm mamma ViKrEm mamma 13. Jul 2019, 19:02

Manuprāt, šis nemudina nevakcinēties, bet gan būt iecietīgiem vienam pret otru un "nenozākāt" tos, kuri domā citādāk, jo mēdz būt arī tā, ka otrā frontē teiktais nav drošs. Jo ārsti taču, lielākā daļa, uzsver, ka jāvakcinē, jo tad neslimos, vai pārslimos vieglākā formā, bet, kas notiek,notiek pretējais, tādēļ katrs vecāks ir tiesīgs izvēlēties un, ja kāds domā ne kā visi, nenozīmē,ka tas ir slikti. Pieļauju, ka tiem, kuri domā citādāk, ir savi argumenti. Palasot FB komentārus šim rakstam, pamanīju, ka lielākā daļa, kura ir potēti pret vējbakām, ir tāpat izslimojuši un tur komentāri bija ļoti daudz. Pieļauju, ka tieši dēļ šādiem skarbiem komentāriem gan MK, gan MK FB lapā raksta autors vēlējās būt anonīms.

Andra Luca Andra Luca 10. Jul 2019, 19:30

Vai tad pret vējbakām tagad potē? Tās parasti visi bērni izslimo.

laachukinsh laachukinsh 09. Jul 2019, 14:56

Māmiņu klubs pirmo reizi mani šādi šokē un pieviļ! Kur ir speciālistu komentāri par rakstā minēto "statistiku"? Lasītāju vajag izglītot, nevis vienkārši pasniegt anonīmu ierakstu, kas ļoti uzkrītoši mudina nedomājot nevakcinēt.