Izrādās, mūsdienās Skolotāju dienā ar ziediem vairs nepietiek

Izrādās, mūsdienās Skolotāju dienā ar ziediem vairs nepietiek

02. Oct 2019, 21:55 SkolēnaMamma SkolēnaMamma

Bērnudārzā es vienmēr biju starp tiem vecākiem, kuri atbalstīja nepieciešamību, ja kaut kas grupiņas vajadzībām tika iegādāts no fonda naudas. Pirkām bērniem gan grāmatas, gan pa kādai attīstošai rotaļlieta, svētkiem arī tika iegādāts kāds kārums.

Tagad, kad dēls sācis iet skolā, situācija ir mainījusies. No atbalstošās mammas esmu kļuvusi par slikto bubinātāju, kura negrib atbalstīt veidus, kā tiek izsaimniekota savāktā nauda. Atbalstu, ja no fonda naudas tiek pirkts bērniem dzeramais ūdens, ziepes, salvetes vai citas saimniecībā nepieciešamas lietas, taču mans pilnīgs PRET ir par to, ka nauda tiek vieglu roku iztērēta, pērkot skolotājai dāvanas Skolotāju dienā.

Jā, jūs nepārklausījāties. Visus gadus, kad mācījos skolā, biju domājusi, ka Skolotāju diena ir tādi svētki, kad sveicam pasniedzēju ar ziediem, kādu pašceptu gardumu vai citu pārsteigumu, ko nu paši savām rokām varam pagatavot, bet izrādās, ka pa šiem pārdesmit gadiem, kopš skolā vairs nemācos, ir notikusi teju revolūcija. Tagad skolotājas arī Skolotāju dienā jāsveic ar smalkām dāvanu kartēm, jo viņām taču pienākas. Nepārprotiet, to nepieprasa skolotāja pati, bet uz to uzstāj vecāki. Mūsu WhatsApp grupā (jā, tagad arī es zinu, ko tas murgs nozīmē) ir izvērsušās karsts diskusijas, kurā salonā, par kādām summām dāvanu karti iegādāties, cik lielu ziedu pušķi klāt pasūtīt. Velnos, puika skolā nomācījies knapi mēnesi un es par to skolotāju praktiski neko nezinu, bet mēs jau viņai dāvinām šādas dāvanas. Man pat bail iedomāties, kas būs Ziemassvētkos (tad dāvanas vērtību noteikti vajadzēs x2), vārda dienā vai, nedod dievs, dzimšanas dienā. Nesaprotu, kāpēc gan man katros svētkos darbā netiek dāvinātas smalkas dāvanas par to, ka es vienkārši esmu.

Man nav nekādu iebildumu pret to, ka bērni aiznes skolotājai ziedus, bet ja papildu ziediem tiek iegādāts vēl viens liels ziedu pušķis un dāvanu karte par vairākiem desmitiem eiro (tie nav 20 vai 30 eiro), tad es esmu uz pakaļas. Teikšu, kā ir. Mani PRET argumenti WhatsApp čata grupā atduras kā pret sienu, jo visas mammas un tēti blēj kā nozombētas aitas, jo vajag pirkt, vajag pirkt. Un tā tā pasaules godība (lasi - fonda nauda) arī aizies. Visticamāk, Ziemassvētku vajadzībām no tās vairs nekas nebūs palicis pāri.

Labprāt uzklausīšu, kādas ir tradīcijas jūsu bērnu klasēs - vai arī jūs klases audzinātājai pērkat arī uz šiem svētkiem speciālas dāvanas?

Cielavinna Cielavinna 03. Oct 2019, 13:09

Kurā skolā iet Jūsu bērns? Kaut ko tādu lasu pirmo reizi gan mācību ziņā gan tagad.

lauvinja lauvinja 03. Oct 2019, 11:02

Šis ir vecāku marazms. Tāda sajūta, ka dažiem vecākiem škiet, ka bez krutas dāvanas, cietīs attieksme pret bērniem.

Skolotāju dienā dāvanai nemetamies - bērni sveic ar puķēm. Audzinātājas jubilejās/ziemassvētkos -tie kuri vecāki vēlas, tie samet naudu tik cik katrs uzskata par piemērotu summu. No tās nopērkt puķes, kliņģeri, ko apēst kopā ar skolēniem un atlikumu pārvēršs kādā dāvanu kartē. Līdz ar to šīs aktivitātes nekādi neietekmē fonda naudas izlietojumu

mamma88 mamma88 02. Oct 2019, 23:38

Sāksim un paliksim pie tā,ka paśi vecāki bāžas ar tām dāvanām!!!