Es ar tevi nedraudzējos

Es ar tevi nedraudzējos

09. Mar 2017, 16:45 nosiguldas nosiguldas

Aizvakar Katrīne atnākot no skolas pastāstīja man kādu noslēpumu. 

Zini mēs esam četras draudzenes, bet Lita negrib draudzēties ar Ketiju. tapēc mēs ar Simonu (vārdi ir mainīti) nolēmām izlikties, ka nedraudzējamies ar viņu, bet īstenībā draudzēsimies.

Es noklausījos stāstu un atgādināju Katrīnei mūsu ģimenes nerakstītu likumu -NEDARI CITAM TO KO NEVĒLIES LAI DARĪTU TEV. 

Vienmēr padomā kā justo tu, ja pārējās meitenes ar tevi nedraudzētos. Vai tu gribētu, lai citas meitenes tā izturās pret tevi?

Katrīne ilgi klusēja, tad noteica, ka viņa grib draudzēties ar visām meitenēm, bet negrib sastrīdēties arī ar Litu. Es ieteicu viņai izrunāties ar visām meitenēm un vakar atnākot no skolas Katrīne paziņoja, ka viņas visas ir atkal draudzenes. 

20170309164423-44046.jpg

Laiku pa laikam mēs saskaramies ar šādu problēmu. Es mācu Katrīni nedarīt pāri citiem, aizstāvēt savus draugus, kas beidzās ar to, ka puika pagarinātajā grupā Katrīnei bija iesitis. 

Kad es teicu, ka nevajag sev ļaut darīt pāri, viņa atbildēja, ka devusi viņam pretī, bet puika ir lielāks augumā un vecāks. Sūdzēties ARĪ NAV LABI, BET KUR RAST TO ĪSTO VIDUSCEĻU.

No vienas puses es priecājos, ka man bērns iestājas par taisnību un ir taisnīga, no otras, ne visi bērni ir tādi un kurš var man garantēt, ka tāds puišelis nesitīs manam bērnam  skolā, bet noķers pēc skolas un tad nodarīs pāri?

lauvinja lauvinja 10. Mar 2017, 10:09 nosiguldas

Spēle pamatā ir domāta profesionāļiem.

nosiguldas nosiguldas 10. Mar 2017, 09:21 lauvinja

spēle interesanta, bet par cenu piekrītu😀

lauvinja lauvinja 10. Mar 2017, 09:06

Man šķiet, ka sākumskolā tomēr kārtību ievieš un uztur pedagogi. Tāpēc bērniem būtu šajā vecuma posmā jāuzticas pedagogiem un jāstāsta par situācijām - prasti sakot jāsūdzas.

Savam mācu, ka sišana nerisina konfliktu un tas nav veids kā risināt konfliktus, lai gan ir situācijas kad jāsit vien ir pretī. Vienlaikus mēģinu uzsvērt, ka sišana pretī noteikti nav vienīgais un primārais risinājums.

Lai mācītu bērnu dažādi reaģēt uz situāciju un meklēt arī citus risinājumus esmu noskatījusi spēli http://www.uzvediba.lv/speles/dusmukontrolesspele/ , ir ļoti, ļoti labas atsauksmes, bet pagaidām tikai mēģinu motivēties to iegādāt, jo tā ir gana dārga.