DISKUSIJA: Cik tu iztērēji bērna sagatavošanai dārziņam vai skolai?

DISKUSIJA: Cik tu iztērēji bērna sagatavošanai dārziņam vai skolai?

31. Aug 2015, 10:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jau informējām par ELVI rīkoto aptauju, kurā noskaidrojās, ka vairāk nekā puse respondentu jeb 60% atzīst – lai vienu bērnu pilnvērtīgi sagatavotu skolas gaitām, ir nepieciešams vairāk nekā 71 eiro. Tomēr tik lielu summu gatavs tērēt vien katrs trešais aptaujātais jeb 33%.

Gatavojoties dārziņam un skolai, bērniem ir nepieciešamas dažādas lietas, ne tikai kancelejas preces, bet arī apavi, mugursoma, maiņas drēbes, sporta tērps un daudz kas cits. Vecāki nereti atzīst, ka gatavojas visas vasaras garumā, lai tēriņi pēdējā vasaras mēnesī nepārsniegtu ģimenes budžeta ikmēneša ienākumus.

Dalieties pieredzē, pastāstiet, cik lieli bija jūsu tēriņi, sagatavojot bērnu dārziņam vai skolai!

Pastāstiet arī, kas prasījis vislielākās finanses, un bez kā septembra mēnesī, jūsuprāt, vēl var iztikt.

Māmiņu Klubs


IlvaV IlvaV 01. Sep 2015, 00:20

Jau rakstīju citā portālā, ka man šķiet dīvaini apģērba iegādi pieskaitīt pie sagatavošanu skolai. Gan treniņtērps, gan izejamais tērps, gan sandales un silta jaka ziemai ir nepieciešama neatkarīgi no tā, vai bērns iet uz skolu vai izglītojas mājmācība, piemēram. Tas pats jau ir ar zīmuļiem, pildspalvām, krāsainajiem papīriem utt. Nē nu, ja galīgi grib neko netērēt, tad labāk neplānot bērnu. Man par abiem skolniekiem šogad tika iztērēti apmēram 25 eiro par kancelejas precēm (plastilīnu, burtnīcām, kladēm,flomāsteriem utt.), kuras iegādājos rimi, maxima ar 40% atlaidi. Un nepirku es lēto xpoint sēriju vai tmldz. Daudz kas arī palicis no iepriekšējā gada. Tā kā nesaprotu, par ko tracis katru gadu no jauna. Kaut kas jau mums, vecākiem, savos bērnos jāiegulda arī.

kerstyna kerstyna 31. Aug 2015, 21:54

1, septembris nav pasaules gals un sākums. Sen jau neiespringstu. Nopērku tikai patiešām nepieciešamas lietas, bet tā lai viss būtu 100% jauns, nē. Par abiem bērniem - skolnieks un bērnudārznieks kopā varbūt kādi 100 eiro, varbūt mazāk, baigo gŗāmatvedību nevedu.

princesemince princesemince 31. Aug 2015, 21:01

Runājot par drēbēm, iekštelpu drēbes, kas siltajā periodā ir arī āra drēbes, mainu tās visu gadu. Nepērku uzreiz kaudzi jaunas, bet pa bišķītim, līdz ar ko šos izdevumus vienkārši uzskatu par dienišķajiem. Nekautrējos palaist uz bērnudārzu arī kādās humpīšos pirktajās drēbēs, jo sazin ko un nekādā skatā pat pa mājām nepērku. Daļu apavus veiksmīgi izdevās nopirkt no slavenās ķīniešu tirdzniecības lapas internetā, tad nu tiem šogad sanāca mazāk tērēt kā citgad. Kancelejas precēm sarakstu nesagaidīju, bet nopirku to pašu, ko katru gadu pērku. Drēbes attiecīgi daudzas būs tās, kas jau bijušas apritē arī pavasarī un vasarā, bet kuras vēl der un jēdzīgi izskatās, līdz ar ko kopā vien ap 100EUR varētu būt iztērēts. Ziemas komplektiņš būs vēl no pagājušā gada, šogad līdz ar ko mazāk to izdevumu kā citgad.

lauvinja lauvinja 31. Aug 2015, 19:54

Tad jau kārtības labad būtu jāskaita starpība starp parastām drēbēm un smukām 😃

Bez tam bērnu izpratnē (vismaz līdz kādai 5 klasei noteikti) skaistums, nenozīmē to pašu ko kvalitāte vecāku izpratnē.....

Tāpat ar gribāaaaaaaaaaaas un vajag ir ar dažādām nozīmēm 😀

Tāpēc jau saku, ka ir bezjēdzīgi salīdzināt summas, kamēr katram cita izpratne par to, kas tur iekļaujas.

Bez tam, vēl jau būtu jānodala cik izmaksā skolēna sagatavošana skolai un cik uzturēšana mācību gada garumā, jo teorētiski pirmajam septembrim pietiek ar zandalēm, bet rudenī vajadzēs arī zābakus un jaku.

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 31. Aug 2015, 16:01 lauvinja

Jā, bet mājās tomēr bērns var staigāt ar radu, draugu atdotajām drēbēm, vai humpačos iegādātajām, bet laižot uz dārziņu vai skolu tomēr gribas bērnam jaunas un skaistas drēbes, jo kā mēs pašas labi zinām, bē, rniem patīk salīdzināt, kurš smukākās, labākās, dārgākas drēbēs un kurš nē - to atstumj. Varbūt tas nav dārziņā, bet skolas bērni ir nežēlīgi un tāpēc es domāju, ka uzsākot skolas gaitas apģērbs ir skaitāms arī pie skolas vai dārziņa budžeta. Katram savs viedoklis! Lai Jums jauks un pozitīvām emocijām bagāts 1. septembris!

lauvinja lauvinja 31. Aug 2015, 14:27

Šādās diskusijās/aptaujās ir skaidri jānodefinē ko nozīmē sagatvot skolai/bērnudārzam. Piem. ja skolā nav formas, tad visas garderobes atjaunošana nebūtu ieskaitāma pie gatavošanos skolai, jo pat ja bērns dzīvotu mājās, tad būtu jāapģērbj - sākot no apakšbiksēm, līdz pat ziemas jakai un zābakiem.

Bez tam vajadzīgās lietas bieži var iegādāties ļoti plašā cenu amplitūdā.

mamma27 mamma27 31. Aug 2015, 11:36

Mums šogad pirmklasnieks. Kancelejas preces prasīja vismazāk ieguldījumus- ap 35 eiro kopā sanāca, skolas forma 60 eiro, apavi, sporta apģērbs un vēl šis tas ,kas par mazu palicis ap 60 , un pati soma jau vien 60,jo izvēlējos ortopēdisko,kas kalpos vairāk kā vienu gadu. Tā ka summa kopā sanāca tā neko uz 220-230 eiro. Bet labums ir tas,ka tas viss tā vairāk uz 1.klasi. Domāju citus gadus nebūs tik traki.
Mazajai bērnudārzniecei pagaidām neko diži neeesam pirkuši,jo pāriet no mazās uz lieo grupu un tur sarakstu ar nepieciešamo dabūsim tikai rīt. Tā ka viņa tika tikai pie zandelēm jaunām.Un tas lielu robu budžetā neiegrieza.😀

Iveta - tereeze Iveta - tereeze 31. Aug 2015, 11:22

Šogad mazais uzsāks bērnudārza gaitas un es biju nedaudz šokā par to cik sanāca iztērēt gatavojoties dārziņam. Kancelejas precēs sanāca aptuveni 50 Eiro (jo vajadzēja 12 guašas, 12 ūdens krāsas, 12 speciālos trīsstūra zīmuļus, kuri maksā trīs reizes vairāk par parastajiem u.tml.) apģērbs aptuveni izmaksāja ap 100 Eiro. Par cik manā dzīvē tas ir kas jauns, tad nemāku pateikt vai tas ir adekvāti vai nē. Vienīgais zinu, ka daudzos dārziņos kancelejas preces nav vecākiem jāpērk.