Bērnu nometne Latgales sirdī – "Ezergaismas"

Bērnu nometne Latgales sirdī – "Ezergaismas"

01. Jul 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vasaras bērnu nometne “Ezergaismas” atrodas Ludzā, Latvijas senākajā pilsētā, ezeru zemē – Latgalē (ir pieejams transfērs no Rīgas uz Ludzu). Ludzu ieskauj pieci ezeri:

Lielais un Mazais Ludzas ezers, Dunakļu, Zvirgzdenes un Runtortas ezers. Pilsētai ir raksturīgas šarmantas ieliņas ar koka apbūvi, zaļa vide un mierpilna atmosfēra. Pilsētas panorāmu rotā Ludzas pērle – Ludzas viduslaika pilsdrupas.

Iedvesmojoties no Latgales dabas skaistuma un tās bagātības, mēs esam izveidojuši bērnu vasaras nometni Ludzā 11–16 gadus veciem pusaudžiem, kur katrs tās dalībnieks var sajusties piederīgs un gaidīts. Nometnes programma piedāvā lietderīgu un produktīvu brīvā laika pavadīšanu Jūsu bērnam, apvienojot mākslas un valodas nodarbības ar fiziskajām aktivitātēm, spēlēm un daudzveidīgiem pasākumiem. Papildus tam, programmā ir iekļauta ekskursija, īpaša meistarklase, pārgājiens un citi izklaidējošie pasākumi.

Nometnes programma ir izveidota tā, lai katrs bērns varētu sajusties piederīgs un izpaust savas individuālās spējas un talantus. Programma apvieno mākslu, valodu un aktīvo atpūtu, liekot uzsvaru uz samērību un vispusīgu attīstību.

Mūsu komandā ir audzinātāji, kuri rūpēsies par bērnu drošību un labizjūtu, angļu valodas skolotājs, mākslas terapeite un pasniedzēja, sporta pasniedzējs, kā arī citi darbinieki, kuri parūpēsies par Jūsu bērnu nometnes norises laikā.

Nometnes dibinātāja un vadītāja Maira Šteinerte raksturo “Ezergaismas” vīziju šādi:

Jau vairākus gadus ikdienā strādāju mākslas terapeita profesijā gan ar bērniem, gan pieaugušajiem. Papildus tam ir pieredze darboties mākslā pašai jau no bērnības, kā arī vadīt mākslas nodarbības ne tikai Latvijā, bet arī piecas vasaras nometnē ASV. Esmu
pārliecināta, ka ikvienam bērnam ir unikālas radošās spējas, kuras ir vērts atklāt un attīstīt. Manas nodarbības ir veidotas tā, lai ikvienam bērnam būtu pa spēkam piedalīties un izpausties, neatkarīgi no viņu iepriekšējās pieredzes mākslā.

Es pievēršu lielu uzmanību ne tikai gala rezultātam, bet arī pašam radīšanas procesam. Tas palīdz bērniem attīstīt ne tikai mākslinieciskās prasmes, bet arī pašapziņu, pacietību un spēju sadarboties. Kopā mēs iesaistīsimies dažādās radošās aktivitātēs, kurās bērni varēs izpausties, eksperimentēt un izbaudīt radīšanas prieku. Mans mērķis ir radīt draudzīgu un atbalstošu vidi, kurā katrs bērns jūtas vērtīgs un iedvesmots.

Ar nometnes programmu, tās komandu un citiem materiāliem

var iepazīties nometnes mājaslapā – www.ezergaismas.lv.