Batuti, kartingi, bagiji un ūdensprieki – 5 idejas aktīvām skolēnu brīvdienām

Batuti, kartingi, bagiji un ūdensprieki – 5 idejas aktīvām skolēnu brīvdienām

22. Oct 2018, 11:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Skolēnu rudens brīvlaiks ir klāt! Veselu nedēļu nekādas agras celšanās, stresaini pārbaudes darbi vai garas stundas solos. Ko brīvlaikā iesākt, lai kārtīgi izvēdinātu galvu un atgūtu spēkus? Nacionālais dāvanu eksperts, uzņēmums „Lieliska dāvana” iesaka piecas aizraujošas idejas aktīvai atpūtai kopā ar ģimeni.

Kā nodarbināt 600 muskuļus vienlaikus?

Vai zinājāt, ka bērnu vidū tik populārā lēkāšana pa batutu ir īsts fitnesa brīnums, kas uzlabo veselību un stiprina organismu, noslogojot teju 640 muskuļus? Saskaņā ar NASA pētījumu, 10 minūšu aktivitātes uz batuta ir līdzvērtīgas 30 minūšu ilgai skriešanai. Lēkāšanas laikā bez īpašas piepūles tiek stiprināti kauli un trenēta koordinācija. Bezsvara stāvoklim līdzīgās sajūtas veicina par labsajūtu atbildīgā hormona endorfīna izdalīšanos, kas savukārt uzlabo pašsajūtu, mazina trauksmi un nomāktību. Tāpēc laba ideja ir brīvlaikā ir doties uz Latvijā pirmo iekštelpu batutu parku “Jump Space”, kur 1600 m2 platībā visa ģimene var izbaudīt gravitāciju un mācīties „lidot“. Bez batutiem te pieejama arī alpīnisma siena, porolonu baseini, kā arī īpaša triku platforma. Vecāki būs gandarīti uzzināt, ka lēkāšana pa batutu palīdz dedzināt kalorijas un veicina limfātiskās sistēmas darbību, palīdzot organismam ātrāk atbrīvoties no toksīniem. Bet pāri visam kustības veicina skābekļa piegādi organismam, kas savukārt paaugstina enerģijas līmeni – tieši tas, kas vajadzīgs spēku atjaunošanai pēc grūtā skolas cēliena.

Ar bagiju Abavas krastos

Vai esat kādreiz bijuši atpūtas bāzē „Zviedru cepure” gleznainajā Kandavas novadā pie Abavas? Rudens lapu zelts te joprojām baudāms visā krāšņumā, un atpūtas iespējas gaida lielus un mazus – rodeļu trase, izjādes ar zirgiem, makšķerēšana un dabas vērošana. Viena jauna un īpaša izklaide ir izbrauciens ar bagiju, kas piemērots tieši bērniem. Drošība, protams, ir pirmajā vietā - motorizētais transporta līdzeklis ir aprīkots ar drošības jostām un ķiverēm, bet braukšanu organizē pieredzējis instruktors, kas palīdzēs apgūt pirmās iemaņas dabas trasē. Pats brauciens ilgst 30 minūtes, ļaujot pamatīgi izmēģināt jaudīgā spēkrata iespējas.

Ar superauto Liepāja

Vēl viens unikāls veids, kā bērns var izjust pasaules superauto jaudu, ir brauciens ar elektrokartingu. Pēc šī piedzīvojuma ir vērts doties uz vēju pilsētu Liepāju, kur Vecajā ostmalā, kādreizējos ostas spīķeros, ierīkota moderna elektrokartinga halle pieaugušajiem un bērniem ar 150 metrus garu iekštelpu trasi. Parametri tiešām iespaidīgi - jaudīgais „BSR-02” sporta prototips spēj sasniegt 100 km/h ~ 3-4 sekundēs un maksimālo ātrumu 180 km/h! Elektrokartinga centrā gaida arī dažādas 3D izklaides, kas ļauj izbaudīt virtuālās realitātes piedzīvojumus.

Kosmoss un amerikāņu kalniņi

Kā būtu brīvlaikā kopā ar ģimeni doties uz sniegotiem kalniem, ienirt kosmosa dzīlēs vai pavizināties trakojošos amerikāņu kalniņos? Tas viss ir iespējams pavisam viegli, apmeklējot virtuālās relitātes telpu VRGaming. Izvēles iespējas plašas un interesanti būs visiem – varēsiet izmēģināt gan brīvās kustības virtuālās realitātes spēles, gan autosacīkstes īpaši veidotā simulātorā.

Pēc vasaras uz Venstpili

Ja rudens drēgnumā gribas ko siltu un saulainu, skolas brīvlaikā vienu dienu ir vērts veltīt ceļojumam uz Ventspili, kur lielus un mazus sasildīt un izklaidēt gatavs ūdens piedzīvojumu parks. Ūdens atrakciju zonā ir izveidots 1,6 m dziļš mākslīgo viļņu baseins ar pretstraumes masāžu un strūklām, bet bērnu priekam darbojas baseins ar figūrām - čūsku, putnu un sēni, kā arī divas 53 un 56 m garas un 6 m augstas nobrauktuves. Savukārt SPA zonā var baudīt mierīgāku atpūtu - trīs dažādas pirtis, sāls istabu, aukstā ūdens baseinu un masāžas dušas.