Šodien aizved savējos uz restorānu un palīdzi citiem tikt uz skolu!

Šodien aizved savējos uz restorānu un palīdzi citiem tikt uz skolu!

02. Sep 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

2. septembrī aicinām ģimenes pusdienas vai vakariņas apvienot ar labu darbu veikšanu! Izvēlies savas ģimenes maltītei labu vietu - kafejnīcu vai restorānu, kas piedalās akcijā „Aizved savējos uz restorānu un palīdzi citiem tikt uz skolu!”, un šie restorāni ziedos 10% no dienas ienākumiem SOS ģimenēs augošo bērnu atbalstam un sagatavošanai skolas gaitām.

Jau pavisam drīz sāksies jaunais mācību gads - priecīgs notikums bērniem, kurus atbalsta ģimenes. Šajā laikā uz skolu dosies arī daudzi, kuriem, diemžēl, trūkst vecāku uzmanības un atbalsta mācībās, kā arī nav neviena, ar ko dalīties piedzīvotajā un pārdzīvotajā. Dažiem bērniem skola ir vienīgā vieta, kur sajust pieaugušo atbalstu un paēst siltas pusdienas.

Šādu bērnu Latvijā ir daudz. Alkohols, emocionālās un finanšu problēmas atņem pieaugušajiem vēlmi un izpratni par nepieciešamību rūpēties, aizsargāt un atbalstīt savus bērnus. Diemžēl daudz bērni izaug arī bērnu namos.

SOS bērnu ciematu ģimenes ir uzņēmušās ikdienas rūpes par bērniem, kuri zaudējuši savas bioloģiskās ģimenes, sniedzot viņiem mājas un ģimeni SOS bērnu ciematos. Divu SOS bērnu ciematu audžuģimenēs (Īslīcē un Valmierā), divās integrētajās ģimenēs Iecavā, kā arī SOS jauniešu mājās Jelgavā – atbalstu, drošību un jaunas mājas raduši 123 bērni un jaunieši no visas Latvijas. SOS ģimeņu bērni, līdzīgi kā vienaudži, apmeklē tuvīnās apkārtnes skolas un bērnudārzus. 2. septembrī uz skolu dosies 112 skolas bērni, kuri aug SOS ģimenēs, un 6 no tiem ir pirmklasnieki.

Katrā no SOS ģimenēm aug 4-6 bērni, tādēļ ļoti nepieciešams atbalsts bērnu sagatavošanai skolas gaitām.

Restorāni un kafejnīcas, kas piedalās 2. septembra akcijā "Aizved savējos uz restorānu un palīdzi citiem tikt uz skolu!", apņēmušies ziedot 10% no saviem dienas ieņēmumiem SOS ģimeņu atbalstam.