Latvijas Diētas un Uztura Speciālistu Asociācija izglītos skolēnus par veselīgu uzturu

Latvijas Diētas un Uztura Speciālistu Asociācija izglītos skolēnus par veselīgu uzturu

19. Oct 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Latvijas Diētas un Uztura Speciālistu Asociācija (LDUSA) šodien atklāj veselīga uztura lekciju un izglītošanas programmu 8.–12.klašu skolēniem, kas līdz šī gada novembra beigām noritēs visu Latvijas novadu skolās. Programmas mērķis ir vērst jauniešu uzmanību veselīga un sabalansēta uztura nozīmei ikdienā. Šīs programmas ietvaros LDUSA skolām dāvinās uztura piramīdu, ko aktualizējuši un izveidojuši LDUSA uztura speciālisti.  

Latvijas Diētas un Uztura Speciālistu Asociācija, pildot savu galveno uzdevumu – izglītot Latvijas iedzīvotājus uztura jautājumos – lekcijās skolēniem stāstīs par uzturvielām, to pareizu uzņemšanu ar produktiem, lai ikdienas ēdienkarte būtu sabalansēta un veselīga.

“Šobrīd uztura jautājumiem joprojām tiek pievērsta nepelnīti maza vērība, it sevišķi jauniešu vidū, tādēļ atgādināsim jauniešiem par veselīga uztura nozīmi ikdienā. Stāstīsim, kā izvēlēties sev vislabākos un visveselīgākos produktus no plašā piedāvājuma veikalos,”  – skaidro Lolita Neimane, diētas ārste.  

Pirmā lekcija notiks Rīgas Centra Humanitārajā vidusskolā šodien, 19.oktobrī, uztura speciālistes Lizetes Mālderes vadībā. Oktobrī un novembrī LDUSA uztura speciālisti sniegs lekcijas arī Latvijas reģionu skolās – Skrīveros, Bauskā, Cēsīs, Valkā, Dobelē, Ogrē, Jūrmalā, Limbžos, Jelgavā, Alūksnē, Balvos, Liepājā, Tukumā, Talsos, Ādažos, Saldū, Gulbenē, Jēkabpilī un Ventspilī. 

lauvinja lauvinja 19. Oct 2012, 09:42

Forši! :up: vairāk šādu iniciatīvu!