SEB dzīvības apdrošināšana pirmklasnieku apdrošināšanas atlīdzībās izmaksājusi 11 tūkstošus latu

SEB dzīvības apdrošināšana pirmklasnieku apdrošināšanas atlīdzībās izmaksājusi 11 tūkstošus latu

30. Aug 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Divu gadu laikā, kopš SEB dzīvības apdrošināšana visiem Latvijas pirmklasniekiem dāvina nelaimes gadījumu apdrošināšanu ar risku segumu 1000 latu apmērā, pirmklasniekiem sakarā ar dažādām gūtajām traumām atlīdzībās ir izmaksāti  11 tūkstoši latu. Arī šogad SEB dzīvības apdrošināšana ir parūpējusies, lai ikviens no vairāk kā 21 tūkstoša pirmklasnieku, kuri šī gada 3. septembrī uzsāk savas skolas gaitas, bez maksas saņemtu nelaimes gadījumu apdrošināšanu.

SEB dzīvības apdrošināšanas dati liecina - Latvijas reģionos dzīvojošie pirmklasnieku vecāki izrāda aktīvāku interesi par sava bērna pirmo skolas gaitu apdrošināšanu nekā Rīgā dzīvojošie vecāki.

SEB dzīvības apdrošināšanas valdes priekšsēdētājs Ints Krasts: „Vecāki pirmklasnieka apdrošināšanas noteikumus var saņemt, dodoties uz jebkuru SEB bankas filiāli vai reģistrējoties bankas mājas lapā sadaļā "Pirmklasnieku reģistrācija", kuru īpaši aktīvi līdz šim izmantojuši reģionu iedzīvotāju. Mēs redzam, ka no visām mājas lapā reģistrētajām anketām 65% ir no reģionos dzīvojošiem pirmklasnieku vecākiem un tikai 35% no Rīgā dzīvojošiem vecākiem. Salīdzinājumā ar citiem reģioniem, visaktīvāk par sava pirmklasnieka apdrošināšanu rūpējas vidzemnieki, jo katrs piektais pirmklasnieks piereģistrēts tieši Vidzemē.”

Kā atzīst Ints Krasts, pirmklasnieku biežākās traumas ir saistītas ar kāju un roku lūzumiem, taču pirmklasnieki mēdz saskarties arī ar acu traumām un pat žokļa lūzumiem. Vidējā atlīdzību summa 2011./2012. mācību gadā salīdzinājumā ar iepriekšējo mācību gadu ir nedaudz palielinājusies, sasniedzot 55 latus. Divu mācību gadu laikā SEB dzīvības apdrošināšana ir izmaksājusi atlīdzības par 205 negadījumiem, kuros traumas guvuši pirmklasnieki.

Divu gadu laikā SEB dzīvības apdrošināšana ir apdrošinājusi vairāk kā 40 tūkstošus pirmklasnieku. Līdzīgi kā iepriekš, arī šogad SEB dzīvības apdrošināšana dāvina visiem Latvijas pirmklasniekiem apdrošināšanu – šogad šo dāvanu saņems vairāk kā 21 tūkstotis pirmklasnieku. Apdrošināšana ir spēkā 24 stundas 7 dienas nedēļā visa gada garumā - sākot ar šā gada 1. septembri līdz pat 2013. gada 31. augustam. Apdrošināšanas noteikumus pirmklasnieku vecāki var saņemt, reģistrējoties SEB mājas lapā vai dodoties uz SEB bankas filiāli.