Visā Latvijā slēgs 52 skolas

Visā Latvijā slēgs 52 skolas

19. Mar 2010, 15:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Īstenojot skolu tīkla optimizāciju, pašvaldības Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) pieteikušas 52 skolu slēgšanu, informēja izglītības un zinātnes ministres Tatjanas Koķes (ZZS) padomniece Agnese Korbe. Pašlaik IZM saskaņojusi 35 skolu slēgšanu, bet 14 gadījumos saskaņošana vēl ir procesā.

 

Pagaidām no pašvaldību iesniegumiem ministrija noraidījusi tikai vienu - par Daugavpils novada Skrudalienas skolas slēgšanu nepietiekamā skolēnu skaita dēļ.

 

Vēl augusta vidū ministrijā bija pieteikta 36 skolu slēgšana, bet saskaņota tā bija attiecībā uz 27 skolām. Astoņu skolu - Alūksnes rajona Annas un Veclaicenes pamatskolu, Tukuma rajona Zentenes pamatskolas un Aizkraukles rajona Zalves pamatskolas, Cēsu rajona Stalbes pagasta Rozulas pamatskolas, Krāslavas rajona Piedrujas pamatskolas, Krāslavas Vakara vidusskolas un Rēzeknes rajona Strūžānu pamatskolas - slēgšana jau bija saskaņota līdz vasaras sākumam.

 

Līdz jūlija beigām IZM saskaņoja arī Smiltenes novada Brantu un Birzuļu pamatskolu slēgšanu, bet pārējās likvidējamās skolas atrodas Rīgā. Kā jau ziņots iepriekš, desmit no tām - Rīgas Imantas sākumskola, Iļģuciema sākumskola, Rīgas Ļeva Tolstoja krievu vidusskola, Rīgas Bišumuižas pamatskola, Mežaparka sākumskola, Rīgas 30.vidusskola, Rīgas 38.vidusskola, Rīgas 20.vidusskola, Rīgas 5.pamatskola un Rīgas Sarkandaugavas sākumskola tiks likvidētas jau ar šā gada 31.augustu.

 

Savukārt pārējās sešas - Rīgas 7. internātpamatskola, Rīgas Ziepniekkalna sākumskola, Rīgas komercģimnāzija, Rīgas 100.vidusskola, Rīgas 16.vidusskola un Rīgas 99.vidusskola - tiks likvidētas ar 2010.gadu.

 

Patlaban ministrija vēl saskaņojusi Salas novada domes Sēlpils pamatskolas likvidāciju, kā arī Ventspils novada Ziru un Usmas pamatskolu un Bauskas novada Codes sākumskolas slēgšanu.

 

Procesā patlaban atrodas Rēzeknes novada Lūznavas, Vītolu, Daugaviešu un Ilzeskalna pamatskolas, Daugavpils novada Līksnas pamatskolas, Tukuma novada domes Lestenes pamatskolas, Salaspils novada Salaspils sākumskolas, Talsu novada Valgales pirmsskolas izglītības iestādes un pirmsskolas izglītības iestādes "Strazdiņš", Saldus novada Šķēdes pagasta sākumskolas un Jaunlutriņu pagasta pirmsskolas izglītības iestādes "Vāverīte" slēgšanas saskaņošana. Ministrija saņēmusi arī Rūjienas novada domes iesniegumu par Rūjas pamatskolas un Ilūkstes novada domes Dvietes pamatskolas, kā arī Pelču pamatskolas un Sermītes pamatskolu un Riebiņu novada Gailīšu pamatskolas slēgšanu.

 

Ministrija saskaņojusi arī vairākas pārmaiņas profesionālās izglītības iestāžu tīklā, atļaujot Rīgas 1.mūzikas skolu apvienot ar Jāzepa Mediņa Mūzikas skolu, reorganizēt Ludzas pilsētas Bērnu un jauniešu mediju centru, Liepājas Bērnu un jauniešu centru, Liepājas Mākslinieciskās jaunrades centru, Liepājas Bērnu un jauniešu tehniskās jaunrades centru, veidojot jaunu Liepājas bērnu un jaunatnes centru, bet Maltas Bērnu un jauniešu centru pievienot kā struktūrvienību Maltas 2.vidusskolai. Vienlaikus saskaņošanas procesā ir jaunas Salaspils novada pirmsskolas izglītības iestādes "Atvasīte" izveidošana.

 

Jau saskaņota 35 skolu reorganizācija, bet 26 skolu reorganizācija vēl ir saskaņošanas procesā.

 

LETA

27. Aug 2009, 22:30

negribās pat lasīt...☹

rita123 rita123 27. Aug 2009, 16:33

Kut kāds murgs,ar kuru galu valdība domā!!!!!!!!

27. Aug 2009, 12:35

murgs riktigais- valdiba tik brēc, dzemdejat bērnus!!!! A kur tad vinji macīsies un ko ēdīs, ja valdība tiktal valsti novedusi!!!!!!

27. Aug 2009, 22:30

negribās pat lasīt...☹

rita123 rita123 27. Aug 2009, 16:33

Kut kāds murgs,ar kuru galu valdība domā!!!!!!!!

27. Aug 2009, 12:35

murgs riktigais- valdiba tik brēc, dzemdejat bērnus!!!! A kur tad vinji macīsies un ko ēdīs, ja valdība tiktal valsti novedusi!!!!!!