Saeima noraida priekšlikumu par Bībeles mācības ieviešanu skolās

Saeima noraida priekšlikumu par Bībeles mācības ieviešanu skolās

04. Jul 2011, 15:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Saeima ceturtdien noraidīja bloka "Par labu Latviju" sagatavotos grozījumus Izglītības likumā un Reliģisko organizāciju likumā, kas paredzēja Bībeles mācības ieviešanu skolās.



Grozījumu Izglītības likumā projekts paredzēja, ka izglītojamie no 1.līdz 12.klasei apgūtu Bībeles-kristīgo mācību. Pie kristīgās ticības nepiederīgie un ateisti pēc izvēles apgūtu Bībeles-kristīgo mācību vai ētiku.


Pēc likumprojekta autoru domām, Bībeles mācības ieviešana ne tikai stiprinātu Eiropas identitātes pamatu - kristīgās vērtības, bet arī dotu laiku sagatavot Izglītības un zinātnes ministrijai kvalitatīvas mācību programmas un kvalificētus skolotājus Bībeles-kristīgās mācības apguvei skolās no 1. līdz 12.klasei, sākot ar 2011.gada 1.septembri.  

 

Šāda priekšmeta ieviešana sekmētu skolēnu garīgo un morālo attīstību un spēju pastāvēt mainīgā pasaulē, atklājot iespēju veidot personiskas attiecības ar Dievu un dzīvi apliecinošu attieksmi pret sabiedrību.

Savukārt grozījumi Reliģisko organizāciju likumā paredz, ka ikvienam ir tiesības apgūt Bībeles-kristīgo mācību gan individuāli, gan kopā ar citiem reliģisko organizāciju mācību iestādēs.

Ar grozījumiem bija paredzēts noteikt, ka valsts un pašvaldību skolās tiek mācīta Bībeles-kristīgā mācība, izņemot pie kristīgās ticības nepiederošos un ateistus, kuri rakstveidā atteikušies to apgūt.

Patlaban spēkā esošā kārtība paredz, ka vecāki var izvēlēties, vai bērns apgūst Bībeles mācību. Pašlaik kristīgo mācību izvēlas mācīties ap 16% skolēnu, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas apkopotā informācija.

 

LETA

02. Sep 2010, 14:38

Es arī par to, ka jāļauj vecākiem izvēlēties, vai bērnam nepieciešama Bībeles mācība. Pieņemt kristietību ir katra cilvēka pašā ziņā, to nedrīkst ar varu uzspiest.

02. Sep 2010, 11:29

Ir muļķīgi uzspiest kādam kaut ko. Uzskatu, ka par Dievu jāstāsta un jāiepazīstina ģimenē, un kā jau kuka007 rakstīja, kas gribēs ies uz baznīcu.

02. Sep 2010, 11:22

Pareizi izdarīja, kad bērns pats gribēs ies kaut vai svētdienskolā.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:00

Cik zinu, vietā būs ģimenes mācība. Arī nav slikti!