Pašvaldības gatavas slēgt 36 skolas, reorganizēt - 68

Pašvaldības gatavas slēgt 36 skolas, reorganizēt - 68

01. Mar 2010, 17:58 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Īstenojot skolu tīkla optimizāciju, pašvaldības Izglītības un zinātnes ministrijā pieteikušas 36 skolu slēgšanu un 68 izglītības iestāžu reorganizāciju, informēja izglītības un zinātnes ministres Tatjanas Koķes (ZZS) padomniece Agnese Korbe.

 

Šobrīd pati ministrija saskaņojusi 27 skolu slēgšanu, vienlaikus saskaņojot arī 27 jaunu izglītības iestāžu izveidi, bet par pārējām skolām ministrija saskaņojumus vēl nav sniegusi.

 

Desmit no reorganizējamām skolām atrodas reģionos. Astoņu skolu - Alūksnes rajona Annas un Veclaicenes pamatskolu, Tukuma rajona Zentenes pamatskolas un Aizkraukles rajona Zalves pamatskolas, Cēsu rajona Stalbes pagasta Rozulas pamatskolas, Krāslavas rajona Piedrujas pamatskolas, Krāslavas Vakara vidusskolas un Rēzeknes rajona Strūžānu pamatskolas - slēgšana jau bija saskaņota līdz vasaras sākumam.

 

Līdz jūlija beigām IZM saskaņojusi arī Smiltenes novada Brantu un Birzuļu pamatskolu slēgšanu, bet pārējās likvidējamās skolas atrodas Rīgā. Kā jau ziņots iepriekš, desmit no tām - Rīgas Imantas sākumskola, Iļģuciema sākumskola, Rīgas Ļeva Tolstoja krievu vidusskola, Rīgas Bišumuižas pamatskola, Mežaparka sākumskola, Rīgas 30.vidusskola, Rīgas 38.vidusskola, Rīgas 20.vidusskola, Rīgas 5.pamatskola un Rīgas Sarkandaugavas sākumskola tiks likvidētas jau ar šī gada 31.augustu.

 

Savukārt pārējās sešas - Rīgas 7.internātpamatskola, Rīgas Ziepniekkalna sākumskola, Rīgas komercģimnāzija, Rīgas 100.vidusskola, Rīgas 16.vidusskola un Rīgas 99.vidusskola tiks likvidētas ar 2010.gadu.

 

Patlaban IZM saskaņotā skolu reorganizācija galvenokārt skar reģionu skolas, daļa no kurām jau ir reorganizēta, bet pārējo reorganizāciju plānots pabeigt līdz 1.septembrim.

 

Jau reorganizēto skolu vidū ir Sedas pirmsskolas izglītības iestāde, kas pievienota Sedas vidusskolai, Ieriķu pamatskola, kas pievienota Amatas pamatskolai, Bauskas pilsētas vakara vidusskola, kas pievienota Bauskas 2.vidusskolai, Variešu sākumskola, kas pārveidota par pirmsskolas izglītības iestādi, Mežzemes pamatskola, kas pievienota Zasas vidusskolai, Elkšņu pamatskola, kas pievienota Viesītes vidusskolai, Auru pamatskola, kas kļuvusi par pirmsskolas izglītības iestādi.

 

Lazdonas pirmsskolas izglītības iestāde "Zvaniņš" pievienota Lazdonas pamatskolai, ar Ķeguma komercnovirziena vidusskolu apvienotas Tomes pamatskola un Rembates pamatskola, Grundzāles pagasta pirmsskolas izglītības iestāde pievienota Grundzāles pamatskolai, par pirmsskolas izglītības iestādēm kļuvušas Mākoņkalna pamatskola un Silmalas pamatskola, apvienota Siguldas 2.pamatskola ar Siguldas 2.vidusskolu, Staļģenes pamatskola reorganizēta par vidusskolu, Liezēres pirmsskolas izglītības iestāde "Kamenīte" pievienota Liezēres pamatskolai, bet Pilsrundāles vidusskolai pievienotas Bērsteles un Svitenes pamatskolas.

 

No reorganizācijai lemtajām Rīgas skolām ar 31.jūliju Rīgas Mežaparka vidusskola pievienota Rīgas 18.vakara (maiņu) vidusskolai, Rīgas Imantas sākumskola - Rīgas Ostvalda vidusskolai, bet Iļģuciema sākumskola - Rīgas 54.vidusskolai.

 

Līdz 1.septembrim vēl tiks reorganizēta Skultes pamatskola, kļūstot par Skultes sākumskolu, kurā mācības notiks līdz 6.klasei, Valgales sākumskola, kura kļūs par pirmsskolas izglītības iestādi, Gailīšu pamatskola, kas kļūs par sākumskolu, Strazdes pamatskola, kas tiks pārveidota par pirmsskolas izglītības iestādi, Upmalas pamatskola, ko pievienos Ezernieku vidusskolai, Labiešu sākumskola, ko pievienos Ezernieku vidusskolai, Līgatnes pamatskola, kas tiks pievienota Līgatnes vidusskolai, un Zirņu pirmsskolas izglītības iestāde "Zirnītis", kas tiks pievienota Zirņu pamatskolai.

 

Minēto skolu slēgšanas vai reorganizācijas rezultātā pašvaldības gatavojas izveidot 39 skolas vai pirmsskolas izglītības iestādes.

 

Pašvaldību darbu skolu tīkla sakārtošanā Koķe vērtē atzinīgi un sola sekot līdzi pašvaldību pieņemtajiem lēmumiem saistībā ar skolu tīkla sakārtošanu un Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) pašvaldību iesniegtajiem dokumentiem par skolu reorganizāciju vai likvidāciju, lai neciestu kvalitatīvi strādājošas izglītības iestādes.

 

LETA

14. Aug 2009, 09:56

vēl trakāk,pat negribas domāt.....

13. Aug 2009, 22:24

jo tālāk,jo trakāk..☹

14. Aug 2009, 09:56

vēl trakāk,pat negribas domāt.....

13. Aug 2009, 22:24

jo tālāk,jo trakāk..☹