Mācības ceturtdien nav atsākušās 67 skolās

Mācības ceturtdien nav atsākušās 67 skolās

06. Nov 2011, 10:39 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kopumā 67 vispārizglītojošās skolas ceturtdien tomēr nav sākušas mācības, no tām gan tikai astoņās skolās mācības nav sākušās elektrības vai siltumapgādes trūkuma dēļ, vairākās mācību iestādēs brīvlaiks pagarināts arī pareizticīgo Ziemassvētku svinību dēļ, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

 

Mācības atsāks 10.janvārī


Saskaņā ar IZM rīcībā esošo informāciju 44 izglītības iestādes pieņēmušas lēmumu pagarināt skolēnu brīvlaiku un mācības plāno sākt pirmdien, 10.janvārī. Visvairāk šādu skolu ir Krāslavas novadā, kur mācības kā plānots nav sākušas desmit skolas. Savukārt, piemēram, Valmieras pašvaldība jau pirms svētku brīvdienām pavēstīja, ka nolēmusi ļaut skolēniem atpūsties līdz 10.janvārim.

 

Savukārt 23 izglītības iestādes mācības nesāka dažādu citu iemeslu dēļ, tostarp vairākās skolās - četrās izglītības iestādēs Ventspils novadā, trijās Madonas novadā, vienā Ludzas novadā, kā arī vienā Jaunjelgavas novadā - šis lēmums pieņemts saistībā ar elektrības vai siltumapgādes trūkumu. Pagaidām nav zināms, kad skolas mācības atsāks, - tas atkarīgs no bojājumu novēršanas elektropiegādē un siltumapgādē.

 

Brīvlaiku pagarina pareizticīgo Ziemassvētku svinību dēļ

 

Turpretī dažās skolās Daugavpilī, Jēkabpilī, Rēzeknē un Rīgā skolēnu brīvlaiks pagarināts pareizticīgo Ziemassvētku svinību dēļ.

 

Jau vēstīts, ka skolēniem vispārizglītojošajās skolās ceturtdien atsākas mācību gads, ja vien skolas vadība nav nolēmusi citādi. Spītējot ziemai un elektrības piegādes traucējumiem, vēl trešdienas pēcpusdienā mācības noteiktajā laikā - ceturtdien - plānoja atsākt visas skolas Rēzeknes un Līvānu novadā, kur sniegs sagādājis vislielākās problēmas.

 

Savukārt no nākamās pirmdienas mācību gads noteikts trijās skolās Jēkabpils novadā, kur nav atjaunota elektrības piegāde. Tāpat vairākas pašvaldības, piemēram, Valmieras dome, jau pagājušā gada nogalē bija nolēmušas, ka to pakļautībā esošajās skolās brīvlaiks pagarināts līdz pirmdienai.

 

Atbilstoši MK noteikumiem ziemas brīvlaiks skolēniem ilga līdz 5.janvārim


Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem ziemas brīvlaiks skolēniem ilga no 27.decembra līdz 5.janvārim. Nākamais skolēniem būs pavasara brīvlaiks no 21. līdz 25. martam. Noteikumi paredz - ja mācību gada laikā iestājas kādas ārkārtējas situācijas, kuras iepriekš nevar paredzēt un kuru dēļ vismaz vienu nedēļu nav iespējams nodrošināt mācību procesu, skolas vadība var lemt par mācību gada pagarinājumu 1. - 8. klases un 10. - 11. klases skolēniem.

 

Skolām ir tiesības patstāvīgi pieņemt lēmumu par vienu nedēļu ilgām papildu brīvdienām 1.klases bērniem. Šādas papildu brīvdienas atļauts organizēt tikai otrajā semestrī. Tāpat katra skola patstāvīgi pieņem lēmumu par projektu nedēļas norises laiku. Arī projektu nedēļu organizē otrajā semestrī.

BNS