„Latvijas privāto pirmsskolu biedrība”: gatavojoties mācību / rudens sezonai – vecāki uz vienu bērnu tērējuši vidēji 110 latus

„Latvijas privāto pirmsskolu biedrība”: gatavojoties mācību / rudens sezonai – vecāki uz vienu bērnu tērējuši vidēji 110 latus

18. Jun 2012, 12:44 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sagatavojot bērnus jaunajai mācību / rudens sezonai, vecāki dažādu preču iegādei šovasar iztērējuši vidēji 110 latus uz vienu bērnu, liecina jaunākie biedrības „Latvijas privāto pirmsskolu biedrība” (LPPB) rīkotās interneta aptaujas Rīgā un Rīgas reģionā dati.


Pētījums atklāj, ka bērnu sagatavošanai jaunajai mācību / rudens sezonai vecāki atvēl aptuveni 15% no kopējā ikmēneša ģimenes budžeta. Visvairāk bērniem tiek iegādāti rudens apavi, ko atzīmē 83% aptaujāto vecāku, tāpat, pirktāko preču saraksta augšgalā ir grāmatas / darba burtnīcas un bikses / jakas, ko savām atvasēm iegādājušies attiecīgi 78% un 72% vecāku.

 

86% vecāku mēdz saviem bērniem iegādāties arī lietotas preces, – aptaujas dati parāda, ka t.s. second hand apģērbu regulāri saviem bērniem pērk 46% aptaujāto, bet periodiski – 40% respondentu. Vecāki pētījumā atzīst, ka lietotās preces bērnu garderobē sastāda vidēji 39% no kopējā apģērba daudzuma.

 

Aptauja norāda, ka vecāki labprāt saņemtu lielāku atbalstu no izglītības iestādēm, kurām vajadzētu vairāk nodrošināt bērnus ar grāmatām / darba burtnīcām, uz ko norāda 57% aptaujāto, savukārt, 31% respondentu ir apmierināti ar mācību līdzekļu nodrošinājumu bērnudārzos un skolās.

 

Vairākums vecāku jeb 61% aptaujāto atzinuši, ka šogad gatavošanās jaunajai mācību / rudens sezonai nav kļuvusi dārgāka, bet 39% bija pretējās domās, norādot, ka šīs vasaras beigās nepieciešamo preču iegāde bērniem ir izmaksājusi vairāk nekā pērn.

 

Cik daudz naudas Tu tērēji, lai sagatavotu bērnu bērnudārza vai skolas gaitām?

31. Aug 2011, 10:23

Mūsu ģimene iztērēja 120LVL