IZM atbalsta pāreju uz 11 klašu vidējo izglītību

IZM atbalsta pāreju uz 11 klašu vidējo izglītību

04. May 2012, 09:35 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Izglītības un zinātnes ministrs Rolands Broks (Zaļo un zemnieku savienība) pilnībā atbalsta Valsts prezidenta Andra Bērziņa viedokli par jauniešu iespēju iegūt vidējās izglītības diplomu vienu gadu agrāk. 

 

Lai šādas izmaiņas ierosinātu, nepieciešams politisks lēmums finanšu jautājumos, rodot finansējumu jaunu mācību programmu un mācību līdzekļu ieviešanai un pedagogu pārkvalifikācijai, tā ar padomnieces Ingas Bandenieces starpniecību pavēstīja Broks.

 

"Jauniešiem 19 gadu vecumā nav jāsēž skolas solā.

 

Esošajā situācijā šādas izmaiņas prasītu tikai politisku lēmumu finanšu jautājumos, jo tās ir saistītas ar jaunu mācību programmu un mācību līdzekļu ieviešanu, kā arī pedagogu pārkvalifikāciju," norāda ministrs.

 

Viss saistīts ar finansēm

 

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir veikusi daļu aprēķinu: mainot vispārējās izglītības sistēmu, pakāpeniska jaunu mācību grāmatu ieviešana pamatskolas līmenī izmaksātu līdz 500 tūkstošiem latu gadā, savukārt programmu aprobācijas un pedagogu pārkvalifikācijas izmaksas vēl ir precizējamas.

 

Jau vēstīts, ka jaunievēlētais Valsts prezidents Andris Bērziņš, vērtējot savas darbības prioritātes, patlaban neko svarīgāku par izglītību neredz. Viņš atbalsta ieteikumu atteikties no budžeta vietām augstskolās un norāda uz nepieciešamību vidējā izglītībā pāriet uz 11 klasēm.

 

BNS