Beidzot pamatskolu, nebūs jākārto ieskaite sportā!

Beidzot pamatskolu, nebūs jākārto ieskaite sportā!

11. Aug 2010, 15:54 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

No nākamā mācību gada bērniem, beidzot pamatskolu, vairs nebūs jākārto ieskaite sportā, otrdien nolēma valdība.


Ministru Kabinetā par šo jautājumu izvērtās neliela diskusija. Tieslietu ministrs Mareks Segliņš (TP) norādīja, ka daudzu skolēnu fiziskā kondīcija jau šobrīd kļūst arvien sliktāka, un pauda bažas, vai šāds lēmums situāciju nepasliktinās vēl vairāk. Uz to Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ierēdņi norādīja, ka skolēnu fizisko stāvokli ietekmē ne tikai fiziskās nodarbības, bet arī citi apsvērumi, piemēram, pārtikas kvalitāte.


IZM pārstāvji arī uzskata, ka tie skolēni, kuri vēlēsies mācīties vidusskolā, būs ieinteresēti, lai viņu sekmes arī pamatskolā sportā būtu labas.


Valdības atbalstītie grozījumi arī paredz samazināt valsts pārbaudījumu skaitu vidusskolās. Pašlaik vidusskolēniem jākārto ne mazāk kā pieci eksāmeni un ne vairāk kā divas ieskaites, savukārt nākamajā mācību gadā - ne mazāk kā četri valsts pārbaudījumi.


Delfi.lv

25. Nov 2009, 02:27

rebekija- labs! 😃 😃 😃

bet es domaju, ka vidusskolai jabut obligatai. varbut 1 no 100, kas nemacas vidusskolaa, mak nodrosinat savu dzivi, bet sodien videne un augstakaa ir NEPIECIESAMIBAS...

25. Nov 2009, 00:01

Es vispār domāju, ka nav īst pareiza pati sistēma , kas attiecināma šajā jomā. Pirmkārt- vērējums. Uzskatu, ka kā visuālajā mākslā, mūzikā, fizkultūrā vērtējums būtu jāliek iesjaitīts/neieskaitīts. Iespējams tas mazinātu motivāciju un cīņas sparu, bet tai pašā laikā mazinātu diskonfortu, kompleksus. Jo nu šie priekšmeti tomēr vairāk vai mazāk ir atkarīgi no dotībām. Lasit, rakstīt, rēķināt, kartē atrast Lietuvu var iemācīt praktiski visiem. Bet ja bērnam ir viena kāja garāka kā otra- iepūt, nu nevar viņš noskriet. Vai arī ja bērnam nav dziedamā rīkle- nodziedāt jau var , bet Pavarotī nesanāks.

24. Nov 2009, 21:24

Es domāju, ka sportam ir jābūt kā obligātam priekšmetam, bet ieskaiti lai liek tie, kam vajadzēs to turpmāk.....tālākajā izglītībaa...

24. Nov 2009, 20:38

Tas bija man koments😀