Āgenskalna sākumskolā ievieš biometrijas drošības sistēmu

Āgenskalna sākumskolā ievieš biometrijas drošības sistēmu

09. Oct 2011, 14:37 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Āgenskalna sākumskolā Rīgā no pirmdienas sāk darboties biometrijas drošības sistēma, kas nozīmē, ka turpmāk skolēni, skolotāji un visi skolas darbinieki varēs iekļūt skolā, tikai ļaujot nolasīt savus pirksta nospiedumus.

 

"Mūsu skola vienmēr ir meklējusi dažādas jaunas metodes gan pedagoģiskajā, gan administratīvajā darbā, lai strādātu labāk, bet arī taupīgi lietotu esošos resursus. Esam apmierināti ar sasniegto rezultātu, ieviešot šo sistēmu, jo esam ieguvuši gan augstāku drošības sajūtu, gan atvieglojuši skolas dežurantu darbu. Skolēniem ir iespēja iepazīt modernas tehnoloģijas praksē. Esam gatavi dalīties jau iegūtajā un turpmākajā sistēmas lietošanas pieredzē arī ar kolēģiem citās skolās," norāda Āgenskalna sākumskolas direktore Ināra Kaķīte.

 

"Jebkura darbība, kas pastiprina bērnu drošību kaut vai par dažiem procentiem, ir apsveicama un ieguvums vecākiem, skolniekiem un skolai. Mēs to redzam kā soli pretī jaunākajām tehnoloģijām un to izmantošanai arī skolas darbībā. Bērnu atsaucība un ieinteresētība ir milzīga un jaunās pārmaiņas atsaucīgi uzņemtas," uzsver Āgenskalna sākumskolas Izglītības atbalsta biedrības priekšsēdētājs Rihards Briģis.

 

Sistēmu skolai dāvināja un ieviesa IT uzņēmums DPA, kura identitātes pārvaldības risinājumu projektu vadītājs Henrijs Romans norāda, ka "biometriskā sistēma kā skolas piekļuves kontroles risinājums ir ar augstu drošības pakāpi un izmaksu efektīvs, salīdzinot ar citiem piekļuves kontroles risinājumiem, piemēram, piekļuves kartes, viedkartes, PIN kodi". "Sistēma darbības laikā nepatērē praktiski nekādus papildu resursus. Pie tam, piekļuves kartes vai atslēgas ir viegli pazaudēt vai aizmirst mājās. Biometriska risinājuma gadījumā šāds risks nepastāv," skaidro Romans.

www.DELFI.lv

Foto: F64