10 lieliski pasākumi siltākai nedēļas nogalei

10 lieliski pasākumi siltākai nedēļas nogalei

07. Feb 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kurš gan šajā puteņa laikā nav domājis – kaut ātrāk iestātos pavasaris? Nu jau drīz, drīz! Meteņi ir klāt, kas nozīmē, ka ziemas beigas tuvojas un pavasaris jau klauvē pie durvīm. Kopā ar ģimeni varat tam palīdzēt atnākt ātrāk ar virkni krāsainu pasākumu, ko palīdzējusi izmeklēt “Kurp.es” komanda. To starpā ir gan jautras meteņu svinības, gan ledus skulptūru festivāls, spēļu pēcpusdiena un vēl… Garlaicīgi nebūs ne lieliem, ne maziem.

 

21. Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls

8.-10. februārī | 10:00-23:00 | Jelgavā

Jelgavas pilsēta aicina no 8. līdz 10. februārim jau 21. reizi satikties vērienīgākajā ziemas notikumā Baltijā - Starptautiskajā Ledus skulptūru festivālā. Festivāls notiks trīs vietās pilsētā: Pasta salā, Jāņa Čakstes bulvārī un Pils salā. Gaidāmi arī populāru mūziķu koncerti, izrādes bērniem, radošās darbnīcas, tirdziņš un daudz kas cits. Šī gada Ledus skulptūru festivāla tēma: KINO.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/21st-international-ice-sculpture-festival

 

Lego filma 2

8. februārī | 11:00 | Forum Cinemas

Jautra animācijas filma bērniem: “Pagājuši pieci gadi, kopš Lego pilsētā viss bija brīnišķīgi, un tagad tur pienākuši grūti laiki. Iebrucēji no kosmosa - Lego duplo - sagrauj visu ātrāk, nekā Lego cilvēciņi spēj atjaunot. Cīņa pret iebrucējiem aizvedīs Emetu, Lūsiju, Betmenu un viņu draugus uz tālām, neizpētītām pasaulēm un savādām galaktikām. Tā prasīs lielu drosmi, izdomu un būvmeistara spējas, atklājot, cik viņi patiesībā ir īpaši.”

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/lego-filma-2

 

Valentīndienas apsveikumu darbnīca

8. februārī | 16:00 | Mācību centrā “Idealist KIDS”

Radošajā nodarbībā bērniem būs iespēja izgatavot vairākus apsveikumus Valentīna dienai, kurus dāvināt draugiem un ģimenei. Būs pieejami dažādi materiāli - lentītes, skaisti papīri svētku noskaņās, dekoratīvie caurumotāji, Sizzix griešanas un reljefa veidošanas ierīce, podziņas, pērlītes un spīdumiņi. Katrs dalībnieks dosies mājās ar brīnišķīgu kartiņu un aplokšņu komplektu.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/valentindienas-apsveikumu-darbnica

 

Meteņi Kalnciema kvartālā

9. februārī | no 10:00 | Kalnciema kvartālā

9. februārī Kalnciema kvartāls aicina lielus un mazus apmeklētājus tērpties košās maskās un kopā ar tautas mūzikas grupu Teikas Muzikanti doties saulgriežu rotaļās, vizināties ar karuseli, nogaršot Meteņu ēdienkarti un kopā ar dziesmām un dejām aizvadīt ziemu. Tie, kuriem nav savas maskas, aicināti to izgatavot bezmaksas darbnīcā ar homo ecos:. Kalnciema kvartāla tirgotāji Jūs sagaidīs nāves, mošķa, dzērves, kazas vai citā ķekatnieka veidolā un pavasara noskaņās aicinās uz Meteņu mielastu.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/meteni-kalnciema-kvartala

 

Mazulis ausās, mūziku klausās…

9. februārī | 11:00 | Latvijas Nacionālajā operā

Citu Eiropas opernamu pieredzes iedvesmota, 100. sezonā arī Latvijas Nacionālā opera ar lielu prieku ver vaļā Baltā nama durvis pašiem jaunākajiem kultūras notikumu baudītājiem - bērniem līdz četru gadu vecumam - uz operas un baleta tematikai veltītiem koncertiem Mazulis ausās, mūziku klausās. Pasākums nodrošinās, ka pirmā tikšanās ar Mocarta, Haidna, Bokarīni un daudzu citu izcilu skaņražu melodijām stīgu kvarteta izpildījumā noritēs jauki un omulīgi jutīsies gan mazie, gan viņu vecāki

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/mazulis-ausasmuziku-klausas-6

 

Nodarbība bērniem "Apceļo Latviju!"

9. februārī | 12:00 | Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs 2019. gada janvārī cikla “Muzejs ģimenei” ietvaros sāka jaunu nodarbību – “Apceļo Latviju!”. Ceļojumā varēs doties 9. februārī 12.00 – nodarbība risināsies kā spēle “Autobrauciens apkārt Latvijai”, kas mūsu valstī bija populāra 20. gadsimta 30. gados, laikā, kad tūrisma braucieni un pārgājieni pa skaistākajām Latvijas vietām tika popularizēti valstiskā līmenī. Spēlējoties apceļot Latviju aicināti gan mazi, gan lieli interesenti

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/nodarbiba-berniem-apcelo-latviju

 

Brain Games galda spēļu pēcpusdiena

9. februārī | 13:00 | Rīga Plaza

Spēļu pēcpusdienā ar Brain Games būs iespēja spēlēt dažādas spēles - gan vieglāk izspēlējamas ballīšu spēles, gan arī grūtākas stratēģijas spēles, kas aizņem vairāk laika. Būs iespēja izspēlēt arī pilnīgi jaunas spēles! Kā arī būs padomāts par spēlēm un aktivitātēm pašiem mazākajiem, tāpēc, ko darīt un spēlēt būs visiem.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/brain-games-galda-spelu-pecpusdiena-5

 

Gastronomijas paviljona atklāšana

9. februārī | 15:00 | Centrālajā Gastro tirgū

Ilgi gaidītais brīdis ir klāt, un 9. februārī visi pilsētas gardēži sajūsmā gavilēs, jo durvis vērs lielākais gastronomijas projekts Latvijā- Centrālais Gastro Tirgus. Īpaši pārsteigumi un aktivitātes ģimenes priecēs visu pasākuma laiku: siltais zupas pavards, burgeru ēšanas konkurss, dzeltenspuru tunzivs sadalīšana, kā arī viktorīna. 15:00-18:00 darbosies arī radošā darbnīca bērniem ar animācijas filmas LadyBee varoni.

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/gastronomijas-paviljona-atklasana

 

Pankūku svētdiena Cabo Café

10. februārī | 10:00 | Cabo Café

Brīvdienu rīts ar pankūkām - te nu katram prātā nāk sava īpašā kombinācija! Kādam iemīļotākās brīvdienu brokastis ir klasiskās pankūkas ar biezpienu, bet citam spinātu pankūkas ar sieru un šķiņķi. Esam pankūkas iecienījuši tik ļoti, ka tās tiek baudītas pat ar rīsiem un vārītu olu. Arī Cabo Cafe ciena un ceļ godā pankūkas, tamdēļ 10. februārī kafejnīcā būs ļoti omulīgs un ģimenisks pankūku rīts, kurā priecāsies sastapt ikvienu laimīgu ģimeni!

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/pankuku-svetdiena-cabo-cafe-2

 

Meteņu svinēšana

10. februārī | 12:00 | Cēsu pils parkā

Meteņos met metus jaunajam gadam, tas nozīmē - plāno jauno gadu, izvērtējot iepriekšējo un izvirzot mērķus un uzdevumus jaunajam cēlienam! Tautas vērtes kopa ''Dzieti'' mīļi aicina visus lielus un mazus cēsniekus un viesus uz nu jau tradicionālo Meteņu svinēšanu Cēsu Pils parkā pie Palasta ielas, lai jaudīgi ''ielaistu'' šo gadu, mielotos ar Meteņu putru, ietu rotaļās un darītu citas izdarības, kas Meteņiem ir raksturīgas. Līdzi jāņem silti cimdi, bērna milzīgais prieks, dzidri smiekli un lustīgs prāts!

Vairāk informācijas: https://kurpes.lv/pasakums/metenu-svinesana

 

Visus bērnu pasākumus meklē šeit: https://kurpes.lv/pasakumi/gimenem,berniem