“Rīgas satiksme” aicina pieteikties Skolēna e kartei portālā www.eriga.lv

“Rīgas satiksme” aicina pieteikties Skolēna e kartei portālā www.eriga.lv

25. Aug 2016, 09:45 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
“Rīgas satiksme” aicina līdz 5. septembrim 1., 5. un 10.klašu skolēnu, kā arī to skolēnu vecākus, kuru bērni šajā mācību gadā maina skolu, pieteikties Skolēna e kartei portālā www.eriga.lv.

Portālā www.eriga.lv vecāki var attālināti aizpildīt pieteikumu Skolēna e kartei. Aizpildot pieteikumu, dati par skolēnu un skolu, kurā bērns mācās, tiks atlasīti automātiski, vecākiem būs jāpievieno tikai skolēna fotogrāfija. Balstoties uz saņemto pieteikumu, “Rīgas satiksme” izgatavos Skolēna e kartes un nogādās tās skolās, kur skolas direktors tās parakstīs un izsniegs audzēkņiem.

Ja pieteikums tiks aizpildīts pēc 5.septembra, tad Skolēna e karti varēs saņemt tikai “Rīgas satiksmes” klientu apkalpošanas centrā. Pēc kartes saņemšanas tā būs jānogādā parakstīšanai skolas direktoram.

Pieteikties un saņemt Skolēna e karti iespējams arī ierodoties kādā no septiņiem „Rīgas satiksmes” klientu apkalpošanas centriem, līdzi ņemot izziņu no izglītības iestādes un fotogrāfiju, ja bērns nav līdzi. Taču lielā klientu apmeklējuma dēļ, kas parasti ir vērojams septembra sākumā, jārēķinās ar gaidīšanu rindā.

Skolēna e karte šobrīd pilda gan skolēna apliecības funkciju, gan e-talona funkciju braukšanai sabiedriskajā transportā. Tāpat vairākās Rīgas skolās tā darbojas arī kā elektroniskā atslēga un norēķinu līdzeklis par ēdināšanu. 

Plašāku informāciju par „Rīgas satiksmes”piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt interneta mājas lapā www.rigassatiksme.lv vai sociālajos tīklos „twitter”, „facebook”, „draugiem.lv”.