Zirņu pikas ar kaņepēm

Zirņu pikas ar kaņepēm

11. Dec 2021, 09:26 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ir kāds sens ticējums, lai tiktu pie naudas,tad ziemassvētku vakarā melns kaķis trīs reizes jānes ap baznīcu. Taču šodien uz visiem tos melnos kaķus neatrast. Tāpēc, vadīsimies pēc cita ticējuma – Lai naudas netrūktu, Ziemassvētku vakarā jāēd daudz zirņu. Tad gatavosim zirņu pikas un būsim ēduši un turīgi!

Sastāvdaļas

  • 400g vārīti pelēkie zirņi "Dimdiņi"
  • 200g vārīti kartupeļi
  • 200g kūpināta gaļa
  • 2 sīpoli
  • 50g kaņepju staks (vai sasmalcinātas apceptas kaņepes)
  • 2 ķiploka daiviņas
  • eļļa
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

Sīpolu, ķiploku un gaļu sagriež smalkāk. Pannā uzkarsē eļļu un apcep. Pelēkos zirņus, kartupeļus un apceptus sīpolus ar gaļu sasmalcina - ar blenderi vai gaļas maļamo mašīnu. Šai masai pievieno kaņepju staku, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Izveido bumbiņas valrieksta lielumā. Līdz pasniegšanai glabā ledusskapī. Pasniedz ar kefīru vai alu.