Zaķauši

Zaķauši

29. Dec 2018, 13:43 danjux danjux

Zaķausīšus atceros kopš savas bērnības un vēl joprojām tie garšo kā pašiem, tā nu jau arī bērniem! It sevišķi silti :)

Sastāvdaļas:

  • 300 g skābais krējums
  • 85 g cukurs
  • naža gals sāls
  • 2 olas
  • 500 g miltu
  • 5 g sodas
  • dabīgā citronu sula 5 g
  • Eļļa cepšanai 
  • Pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana:

Skābo krējumu, cukuru, sāli, olas un miltus saliek bļodā. Uzber sodu un uz tās - uzlej citronu sulu. Visu kārtīgi samīca līdz veidojas viendabīga masa. Noliek uz pus stundu aukstumā. Pēc tam mīklu izrullē aptuveni pus cm biezā kārtā un ar nazi sagriež rombiņos vai taisnstūros, vidū ar naža galu iegriežot. Vienu galu izvelk cauri izgrieztajam caurumiņam un veido zaķausīšus. Cep sakarsētā eļļā un kad nedaudz padzisuši, pārkaisa ar pūdercukuru. 

Lai labi garšo! :)