Vistas filejas kotletes ar āboliem

Vistas filejas kotletes ar āboliem

07. Oct 2015, 08:52 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

400g vistas fileja
1 liels ābols (antanovka)
1/2 vidēja lieluma sīpols
sāls
pipari
rīvmaize panēšanai
sablenderētas pilngraudu auzu pārslas ap 4 ēd.k

Ābolu bez serdes, fileju, sīpolu liekam gaļasmašīnā, samaļam.
Pievienojam pārslas, sāli, piparus, izmaisam. Veidojam kotletītes, apviļājam rīvmaizē. Cepam nelielā eļļas dadzumā uz pannas no abām pusem līdz brūnas,tad liekam uz cepamās plāts un turpinam cept cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 10-15 minūtēm.

Lieliska piedeva būs sautēti āboli ķiplokos: 

20151007084009-70523.jpg



Ābolus sagriežam šķēlēs vai gabaliņos. Uz pannas liekam sviestu un sagrieztus šķēlēs ķiplokus, apcepam pāris sekundes uz lielas uguns, pievienojam ābolus, salviju. Apcepam minūti pielejam vīnu pāris ēdamkarotes un pieberam kanēļcukuru. Cepam vēl 3 minūtes.

Es izmantoju sarkanvīnu, bet tas iekrāso ābolus, tā kā vizuāli labāk baltvīns.Pasniedzam.

Pēc šīs receptes kotletes gatavoju bieži,jo tās sanāk maigas ,sulīgas, it nemaz nav sausas kā ierasts ar vistas fileju. Otra lieta,pagatavošana ir ātra,vienkārša.

20151007084029-67132.jpg


Ābolu piedeva ir neparasta, tomēr iesaku nogaršot, šādi pagatavoti āboli iet ne vien klāt pie šīm kotletēm,bet arī pie citiem ēdieniem.