Nepieciešams:
Vistas fileja-400 g
Auzu pārslas-glāze
Kviešu milti-glāze
Ola- 1gb.
Mango-1 gb,
Maziņš sarkanais sīpols- 1gb.
Citrona sula-3 ēdamkarotes
Citrona miza-1 tējkarote
Ingvera sakne -1 cm
Rīsi- 200 g
Mērces pagatavošana:
Nomizo mango, sīki sagriež (var arī blenderī sasmalcināt), pievieno sīki sagrieztu sīpolu, iejauc citrona sulu un miziņas, ierīvē ingveru, pieliek piparus. Atstāj vēsumā. P.S. Kad cti jau paņēmuši mērci, tajā vīram par prieku tiek iejaukts smalki, smalki sagriezts peperoni.
Vistas pagatavošana:
Fileju sagriež mazākos gabalos (uz pusi apmēram), mazliet, mazliet izdauza ar gaļas āmuriņu. Tad liek iekšā pēc kārtas trīs dažādos traukos-milti (kam piejaukts sāls un melnie pipari)-sakulta ola-auzu pārslas. Pannā izkausē sviestu un tajā liek vistas gabaliņus cepties brūnus.
Pa vidu šim visam vēl jāpapspēj uzvārīt ūdeni, kurā ieber noskalotus rīsus un un mazas uguns vāra gatavus (nepārvārīt putrā!)
Kad viss gatavs, uz šķīvja liek mazliet rīsu, kraukšķīgos gaļas gabaliņus, kam klāt pasniedz pikanto mango mērci. Ticiet, nevajag ne majonēzes, ne kečupus, ne citādus veikala "brīnumus"-eksotiskā mērcīte ir ļoti garda un labs saldā/pikantā maisījums.