Vislas pussala Polijā – pusceļā uz Klaipēdu

Vislas pussala Polijā – pusceļā uz Klaipēdu

29. Aug 2015, 08:59 lauvinja lauvinja

Tālāk mūsu ceļš ved uz Vislas pussalu. Tā ir viena no divām zemes strēlēm – kāpām, un tā ir visiem pazīstamā Kuršu kāpa tik no otras puses.

20150829085641-90869.jpg

Vispirms sastopamies ar ceļa remontu un auto sastrēgumu, pēc tam mūs noķer lietus un negaiss.  Ir svētdienas pēcpusdiena, lietus ir izbiedējis atpūtniekus un auto nebeidzamā straumē plūst pretējā virzienā prom no pussalas. Sastrēgums ir kilometru desmitiem. Kādu brīdi nespējam pieņemt lēmumu –turpināt ceļu un cerēt, ka lietus pierims vai griezt riņķī. Autosastrēgums otrā virzienā mūs nosver par labu ceļa turpināšanai. Lietus te uznāk, te pierimst. Nokļūstam līdz Kriņica Morska – kas ir lielākā  kūrotpilsēt uz pussalas.

Milzīgie autostāvlaukumi ir gandrīz tukši, par spīti lietum, nolemjam izkāpt, jo man ļoti gribas šo visu apskatīt.

Jau braucot ievērojām, ka pretēji pierastajiem priežu mežiem, šeit pārsvarā kāpas sedz lapu koku meži. Pussalas pusē ar skatu uz cietzemi krasti ir daļēji aizauguši niedrēm, bet ir izveidotas promenādes.

20150829085729-95264.jpg

Pilsētiņā kūsā dzīvība par spīti lietum, visur tiek tirgots saldējums, vafeles, gar ielas malu nebeidzamā rindā stiepjas ēstuves. Dodamies pāri kāpai uz pretējo krastu, kur sastopam plašu smilšainu pludmali.

20150829085750-97333.jpg

20150829085809-26429.jpg

Lietus ir pierimis, paši esam slapji līdz ādai, jo laika prognozēs lietu nesolīja mūsu braucienā, bet vasaras lietus ir kā silta duša. Apkārt valda patīkama gaisotne. Pašai bilžu nav, jo fotoaparātu atstājām auto.

Ceram, ka autosastrēgumi ir beigušies, jo mums jāpaspēj uz sarunātajām naktsmājām Sopotā. Pēc dažiem kilometriem saprotam, ka sastrēgumi ir kļuvuši mazāki, tomēr tie joprojām ir gana lieli, pārpratuma pēc nenogriežamies uz pareizā ceļa, kas pēc tam šķiet kā lielā loze, jo piebraucam pie lielās šosejas pa citu ceļu jau labu gabalu uz priekšu – šoseja ir sastrēgusi. Tomēr veiksmīgi un gandrīz laikā tiekam līdz naktsmītnei, kur mūs gaida saimnieks.

Naktsmītne šoreiz ir divistabu dzīvoklis, ko rezervējām caur airbnb. Nav gluži pašā centrā, bet nav arī tālu nomalē, labi aprīkots ar visu nepieciešamo, kā arī blakus atrodas divi nelieli veikaliņi. Izmaksas 4 naktīm 270 eiro. Lai arī atšķirībā no viesnīcas, brokastis jāgādā pašiem, ir iespēja pašiem pagatavot arī vakariņas. Protams var vakariņot arī ārpusē, tomēr mūsu pieredze rāda, ka šādos ceļojumos vakaros visi ir gana piekusuši, parasti vakari ir vēli un negribas vairs doties meklēt kur paēst.

Bildes no Polijas tūrisma portāliem, jo fotoaparātu lietus dēļ atstājām auto.